«ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ»

Στο θέατρο Άλμα.

«ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ», η παιδική παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στον γνωστό μύθο, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλμα.

Ο Ορφέας διδάχτηκε από τον Απόλλωνα τη λύρα, όπου μ' αυτήν μπορούσε να μαγεύει τα πάντα με τους μαγικούς ρυθμούς που έπαιζε. Η Ευρυδίκη, η αγαπημένη σύζυγος του Ορφέα, μια μέρα τσιμπήθηκε από ένα φίδι που ήταν κρυμμένο στα χόρτα. Το τσίμπημα ήταν θανατηφόρο. Ο Ορφέας δεν μπορούσε να το αντέξει και αποφάσισε να κατέβει στον κάτω κόσμο να την αναζητήσει. Με τη μουσική του απάλυνε την καρδιά του Άδη, ο οποίος δέχτηκε να του την επιστρέψει με έναν όρο : να μη γ��ρίσει να την κοιτάξει μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια της γης. Ο Ορφέας δεν κρατήθηκε όμως, και λίγο πριν φτάσουν στο φως γυρίζει γρήγορα να δει αν τον ακολουθούσε και τότε εκείνη χάθηκε για πάντα από τα μάτια του.

Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μέσα από την ερμηνεία ταλαντούχων ηθοποιών,οδηγεί τους μικρούς θεατές σε μία περιπέτεια που φτάνει ως την άκρη του κόσμου. Θεοί και ήρωες αναμετριούνται σε ένα πρωτοποριακό θέαμα που φέρνει τη σύγχρονη τεχνολογία στην αρχαία μυθολογία, δημιουργώντας εικόνες και συναισθήματα. Η διασκευή είναι της Μαρίας Αλβανού και η σκηνοθεσία του Παντελή Καραγιάννη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top