«Ματαρόα» Η ονειρική έξοδος και η επιστροφή στην πατρίδα

Το Κολλέγιο Αθηνών κάνει αφιέρωμα στους Έλληνες της Διασποράς

Ματαρόα

Η παράσταση του Δραματικού Ομίλου του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού με τίτλο «Ματαρόα» Η ονειρική έξοδος και η επιστροφή στην πατρίδα εντάσσεται στο μεγάλο αφιέρωμα που κάνει το Κολλέγιο Αθηνών στους Έλληνες της Διασποράς.

Ματαρόα

Η παράσταση, η οποία είναι σπονδυλωτή, αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μέσα από τις γραπτές μαρτυρίες των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γαλλία το 1945, το ταξίδι πολλών διανοουμένων (φιλοσόφων, κοινωνιολόγων, αρχιτεκτόνων, νομικών, φιλολόγων, καλλιτεχνών κ.ά.) με το πλοίο Ματαρόα, ύστερα από μεσολάβηση του τότε Φιλέλληνα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Οκτάβιου Μερλιέ. Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί μια διασκευή του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι». Η σύνδεση των δύο μερών μεταξύ τους γίνεται εύκολα, γιατί είναι γνωστό από τις μαρτυρίες ότι οι Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι είχαν φτιάξει μια θεατρική ομάδα. Παράλληλα, προβάλλεται ένα βίντεο και φωτογραφίες από τους πολύ σημαντικούς αυτούς ανθρώπους που μετανάστευσαν εκείνη την εποχή στη Γαλλία.

Η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, το Σάββατο 1η Απριλίου, στις 19:00, σε σκηνοθεσία των εκπαιδευτικών - θεατρολόγων του Σχολείου Χρήστου Γαλίτη και Βασιλικής Καρκαντζού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top