ΜΕΣΑ: Ο εξάωρος εικαστικός διάλογος του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Ένα video installation που έχει ταξιδέψει στα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου

ΜΕΣΑ: Το Video Installation Του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μας καλεί να καθίσουμε αναπαυτικά, να ξαπλώσουμε να πιούμε, να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε ή και να κοιμηθούμε ακόμα στη φιλόξενη ατμόσφαιρα του ΜΕΣΑ

«35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής» στο Μέγαρο Μουσικής στις 25 Ιανουαρίου

Το ΜΕΣΑ σας προκαλεί να παρακολουθήσετε τη δράση  όπως θα ατενίζατε ένα τοπίο. Παράλληλα με την βίντεο εγκατάσταση πρωτοπαρουσιάζεται το BACKSIDE - ένα φιλμ  καταγραφή των μυστικών μηχανισμών του  ΜΕΣΑ  και της ακαταμάχητης γοητείας των πρωταγωνιστών της - που γύρισε και μόνταρε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στα παρασκήνια της μαραθώνιας εξάωρης παράστασης.

Το ΜΕΣΑ ως video installation έχει ήδη ταξιδέψει στα φεστιβάλ του κόσμου έχοντας παρουσιαστεί στο Άμστερνταμ, την Μόσχα, το Μόντρεαλ, την Ταϊπέι, το Τορίνο, τη Δρέσδη, το Μονπελλιέ, την Βασιλεία, την Καλαμάτα, το Ραβέλλο και το Λούκκα.

ΜΕΣΑ:

Το ΜΕΣΑ ξεκίνησε σαν ένα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικό πείραμα,  μια θεατρική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Μέσα σε ένα δωμάτιο που στήθηκε στη σκηνή, τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν πανομοιότυπα μια απλή σειρά κινήσεων, παρουσιάζοντας την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς και επιστρώσεις. Η σκηνική δράση ξεκινούσε πριν το θέατρο ανοίξει και συνεχιζόταν αφού είχε αναχωρήσει και ο τελευταίος επισκέπτης. Το θέατρο ήταν ανοιχτό για το κοινό έξι ώρες κάθε μέρα.

Το ΜΕΣΑ αντιμετώπιζε το  θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα. Ένα αμοντάριστο μονοπλάνο της εμπειρίας αυτής παρουσιάζεται στην βίντεο εγκατάσταση.

Το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ γιορτάζοντας φέτος την ανανέωση του residency του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο χώρο του, παράλληλα με τις παραστάσεις του ΙΝΚ, προσφέρει το ΜΕΣΑ δωρεάν στο κοινό.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top