Ο «Διέξοδος Έρωτας» της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου

Μία ποιητική συλλογή που σε παρασύρει στα μονοπάτια του εσώτερου εαυτού

Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Cotsen Hall

Λένε ότι η ποίηση μοιάζει αρκετά με τον έρωτα. Και τα δύο γεννιούνται και τα συντηρεί το πάθος, η ζέση, η φλόγα. Η λαχτάρα να ανακαλύψεις το καινούριο, να έρθεις σε επαφή και σύνδεση μαζί του, να «τρυπώσεις» στις σελίδες του, να ταξιδέψεις. Και τα δύο πάθη έχουν τόνο, ρυθμό και μέτρο - ίσως από τον έρωτα το τελευταίο συχνά να απουσιάζει. Δεν υπάρχει ποίηση χωρίς ρυθμό. Όπως, και έρωτας που δεν «γεννά» μελωδία.

Ευτυχία Αλεξανδροπούλου - Γιώργος Μαζωνάκης

Η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής

Ο έρωτας θεραπεύει, ενώνει, παιδαγωγεί. Έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα αδιέξοδα σε διέξοδα. Αυτή είναι η στάση της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου στην πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ο Διέξοδος Έρωτας». Στη συλλογή αυτή, η δημιουργός αποπειράται να αυτοψυχαναλυθεί και να αυτοθεραπευτεί ακολουθώντας τους (νοητούς) δρόμους της γραφής και της ανάγνωσης. Ερχόμενη σε επαφή με την ψυχοθεραπεία και την ποίηση, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου καταλαβαίνει πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει, πως παραμένει δικός της μα δεν θα ’ναι ποτέ ο ίδιος. Μέσα απ’ τη σταδιακή βελτίωση μα και την παλινδρόμησή της ενίοτε, συνειδητοποιεί πως όλα αυτά είναι η ανθρώπινη πορεία.

Ευτυχία Αλεξανδροπούλου - Διέξοδος Έρωτας

Οι χαμηλές δονήσεις που η ζωή και η καθημερινότητα της προκαλούν αρχίζουν να γίνονται πιο πομπώδεις όταν στην προσωπική της διαδρομή κάνει στάση ένας έρωτας. Η διέξοδος στο αδιέξοδο της. Η σπίθα που πυροδοτεί την ίδια την ύπαρξη. Η φλόγα που θερμαίνει τη ψυχή και παρασύρει τον νου. Στην ποιητική της συλλογή, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου βιώνει τον έρωτα στην απόλυτη ένταση. Διαπερνά το DNA και τον νου της. Ακινητοποιεί τις αλυσίδες της ψυχής και απελευθερώνει το συναίσθημα της. 

Το ερωτικό υποκείμενο, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, είναι ασθενές. Ένας καθρέφτης του εξιδανικευμένου εαυτού της. Ένας αντικατοπτρισμός του για εκείνη ιδανικού. Το ιδεατό - και ενίοτε παθολογικό - ξετυλίγεται μπροστά της μέχρι να το αγκαλιάσει και να πάρει την απόφαση να παρασυρθεί στη δίνη του. Ένας έρωτας - τραύμα ετοιμάζεται να διορθώσει το παλιό. Να καταγραφεί σε λέξεις και να αποτυπωθεί σε μία Tabula Rasa συναισθημάτων και ευτυχίας. Στις 104 σελίδες του «Διέξοδου Έρωτα», μίας ποιητικής συλλογής που σού αλλάζει το ασυνείδητο. Θα το βρεις στα βιβλιοπωλεία από την Κάπα Εκδοτική

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top