Φθινοπωρινά πολύχρωμα παραμύθια

10+1 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν για τους μικρούς αναγνώστες

Το star.gr κι η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν κλασικά και σύγχρονα βιβλία από τη νέα εκδοτική κίνηση που ξεχωρίζουν.

Σπουδαία έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, περιπέτειες, βιβλία που θα βοηθήσουν τα παιδιά να μη φοβούνται το σκοτάδι και τα φαντάσματα, αναγνώσματα κατά της βίας που θα κεντρίσουν τη φαντασία των παιδιών μέσα από εξαιρετική γραφή και εικονογράφηση.

«Ένας κόσμος γεμάτος… Σαίξπηρ, 12 αγαπημένα κλασικά έργα»

Οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν 12 αγαπημένα κλασικά έργα του διασημότερου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα σε προσεγμένη μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κι αγαπημένα κλασικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε υπέροχη εικονογράφηση.

Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες και στο τέλος του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον δημιουργό και τα έργα του. 

Τα σπουδαία έργα του Σαίξπηρ που συμπεριλαμβάνονται στην προσεγμένη έκδοση είναι τα εξής: Μακμπέθ, Ρωμαίος & Ιουλιέτα, Άμλετ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Η τρικυμία, Δωδέκατη νύχτα, Οθέλλος, Όπως σας αρέσει, Ιούλιος Καίσαρας, Πολύ κακό για το τίποτα, Βασιλιάς Ληρ και Ο έμπορος της Βενετίας.

«Η βία κάνει κακό» της Δρ Κατρίν Ντολτο

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό επιστρέφει δυναμικά και  μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε». Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εκρήξεις βίας. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι να μιλάμε γι’ αυτές. Τόσο απλά!

Το νέο της βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τις μορφές βίας και να τις αποφεύγουν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Μουσούδα, σ’ αγαπώ!» της Μάρως Θεοδωράκη

Μπορεί στα αλήθεια ένα κυριακάτικο απόγευμα να αλλάξει τη ζωή ενός κουταβιού αλλά κι ενός μικρού παιδιού; Μπορεί ένα σκυλάκι να γίνει σημαντικό μέλος μέσα σε μια οικογένεια;

Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα χάδι είναι αρκετά για να δείξει ο τετράποδος Μουσούδας την αγάπη του. Με την επιμονή και την αφοσίωση του μικρού Νίκου, το σκυλάκι ξεκινάει τη νέα του ζωή, διδάσκοντας σε όλους να αγαπούν την ευθύνη και να μη διστάζουν να μοιράζονται. Η φροντίδα κι η υπευθυνότητα χρωματίζονται μέσα σε αυτή την τρυφερή ιστορία, θυμίζοντάς μας πως η ζωοφιλία προάγει τον σεβασμό στη ζωή!

Μια ακόμη όμορφη ιστορία από την Μάρω Θεοδωράκη σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Το μυστικό του δέντρου» της Μαρίας Σούμπερτ

Η Μαρία Σούμπερτ διακρίνεται για την εξαιρετική γραφή της που την χαρακτηρίζει η τρυφερότητα και η ανθρωπιά.

Αυτήν τη φορά παρουσιάζει την ιστορία του Στρατή που έχασε σε πολύ μικρή ηλικία τη μητέρα του. Όταν γίνεται δεκαοχτώ χρονών, ο πατέρας του και η μητριά του  αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα να παντρευτεί. Ετοιμάζουν λοιπόν τα πάντα στο αρχοντικό τους για τη μεγάλη γιορτή όπου ο νεαρός Στρατής θα διαλέξει τη γυναίκα του.

Πολλά κι όμορφα κορίτσια θα περάσουν από μπροστά του, διαλεγμένα ένα-ένα από τη μητριά του, το δικό του βλέμμα όμως θα το αιχμαλωτίσει η Λεμονιά, η ψυχοκόρη. Η μητριά του, έξαλλη για αυτόν τον έρωτα, θα προσπαθήσει να τον αποτρέψει με κάθε τρόπο. Η αγάπη όμως και αυτή τη φορά θα βρει τον δρόμο.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Πού πήγαν τα φαντάσματα;» της Δέσποινας Ηρακλέους

Η Αιµιλία µεγαλώνει σε ένα τεράστιο σπίτι και θέλει όταν µεγαλώσει να γίνει µπαλαρίνα και ταµίας στο σουπερµάρκετ. Όλα πηγαίνουν µια χαρά ώσπου το σπίτι γεµίζει φαντάσµατα!

Κανείς όµως δεν την πιστεύει: ούτε η δασκάλα της, ούτε οι συµµαθητές της, ούτε οι γονείς της που λείπουν όλη µέρα και δεν τα βλέπουν.

Η νταντά της, η κυρία Μαρία, δε βλέπει και πολύ καλά και τα φαντάσµατα είναι πολύ τροµαχτικά. Η Αιµιλία µπλέκει σε τροµερούς µπελάδες.
Ξαφνικά όµως τα φαντάσµατα εξαφανίζονται! Μεγάλο µυστήριο! Τι έγινε; Πού πήγαν τα φαντάσµατα;

Μια αστεία ιστορία που μας δείχνει ότι μερικές φορές η λύση σε ένα πρόβλημα έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Να μη φοβάσαι το σκοτάδι» του Σωτήρη Τριβιζά

Το παραµύθι «Να µη φοβάσαι το σκοτάδι» είναι µια διαφορετική µατιά στο γνωστό κλασικό παραµύθι «Η Πεντάµορφη και το Τέρας» και θα βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να συμφιλιωθούν με το σκοτάδι.

Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας δυσκολεύονται να καταλάβουν την έννοια του πραγματικού κινδύνου και συχνά τον μπερδεύουν με την έντονη φαντασία τους. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού αναπτύσσονται συχνά φόβοι για το σκοτάδι. Το βιβλίο του Σωτήρη Τριβιζά θα μάθει στους μικρούς αναγνώστες ότι υπόσχεται ο τίτλος του, δηλαδή  να μην φοβούνται το σκοτάδι και ποτέ να μην λησμονήσουν : ό,τι φαίνεται δεν είναι!

Το παραμύθι ξεκινά... Μια φορά κι έναν καιρό, µαζί µε τους ανθρώπους, τα ζώα και τα πουλιά, στον κόσµο κατοικούσαν τέρατα. Ήταν πλάσµατα φριχτά στην όψη, µα ωστόσο άκακα και τρυφερά, που αγαπούσαν τον χορό και το τραγούδι. Όµως οι άνθρωποι δε συµπαθούσαν τα τέρατα. Οι άνθρωποι δε συµπαθούν παρά µονάχα εκείνους που τους µοιάζουν.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Όταν οι λαγοί έχουν κέφια» του Φραντς Βίτκαμπ 

Οι κεφάτοι λαγοί έρχονται από τη Γερμανία και κάνουν τα πάντα με επιδέξια χάρη. Τα παιδιά θα τους αγαπήσουν μέσα από τα εμπνευσμένα στιχάκια του Φραντς Βίτκαμπ και την υπέροχη εικονογράφηση του Άξελ Σέφλερ.

Τραγουδούν, ονειρεύονται, ζωγραφίζουν αυγά, κάνουν γκάλοπ, αγαπούν δυνατά, βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν, κολυμπούν και κάνουν κωλοτούμπες και φυσικά σκανδαλιές.  

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Το πλήρωμα του χρόνου» της Μαρίας Ρουσάκη 

Το καράβι της Ντανιέλας λεγόταν «Χρόνος». Δώδεκα ναύτες τη βοηθούσαν στις φουρτούνες· σήκωναν τα πανιά, κρέμονταν απ’ τα κατάρτια, έλεγχαν τα σκοινιά. Για την Ντανιέλα ο χρόνος ήταν δικός της να τον κάνει ό,τι θέλει. Ίσως επειδή λαχταρούσε να μείνουν όλα όπως ήταν πριν. Πριν από το ατύχημα. Πριν αλλάξουν τα πάντα στη ζωή της. Δεν ήθελε να προχωρά τίποτα μπροστά. Προτιμούσε να σταματήσουν όλα και να μείνει ακριβώς εκεί όπου ήταν. Στο καράβι της. Για να ταξιδέψει τα όνειρά της έως το διαμάντι της γιατρειάς. Μόνο που το διαμάντι δεν ήταν στα όνειρά της. Βρισκόταν κάπου αλλού.

Μια αλληγορική ιστορία για τις απρόσμενες φουρτούνες της ζωής.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Πάμε σχολείο για πρώτη φορά»  της Τζέιν Πόρτερ

Η πρώτη φορά που το παιδί πηγαίνει στο σχολείο είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία του. Είναι η πρώτη φορά που το παιδί θα αποχωριστεί το γονιό του για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δυσκολία που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα παιδί στην προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της καθημερινότητάς του ονομάζεται άγχος αποχωρισμού.

Το βιβλίο της Τζέιν Πόρτερ θα δώσει όλες τις απαντήσεις μέσα από μια τρυφερή και καθησυχαστική ματιά.

Ακολούθησε τον Νικόλα, τη Μάγια, τον Σπύρο, την Ακίκο, τη Μελίνα και τον Ζακίρ καθώς ετοιμάζονται για το σχολείο, όπως ακριβώς κάνεις και εσύ!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Bluey: Γεια σου, είμαι η Μπλούι»

Οι εκδόσεις Anubis μας παρουσιάζουν την Μπλούι σε Καρτονέ βιβλίο με χοντρές σελίδες και κοπτικό στο σχήμα της

Πρόκειται για έναν αγαπημένο χαρακτήρα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Από το 2018 έχει τη δική της εξαιρετικά δημοφιλή σειρά στην τηλεόραση του BBC, που μεταδίδεται σε 60 χώρες και στην Ελλάδα μέσα το Disney+, το Disney Junior και σύντομα πάλι από την ΕΡΤ.

Η Mπλούι έχει αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό και έχει κερδίσει τις παρακάτω διακρίσεις:

– Βραβείο Ιnternational Emmy Kids Awards 2020.

– 1η θέση στο BBC U.K. στις σειρές προσχολικής ηλικίας .

– Preschool license of the Year AUS 2020-2021-2022.

– Όλα τα βιβλία της σειράς στο U.S.A. Penguin TOP 10.

«Bluey: Καληνύχτα, νυχτερίδα»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis ένα ακόμη βιβλίο της σειράς  με τίτλο «Bluey: Καληνύχτα, νυχτερίδα». Αυτήν τη φορά η Μπλούι δε θέλει να κοιμηθεί! Κι όταν τελικά αποκοιμηθεί, ποια μαγική περιπέτεια θα ονειρευτεί άραγε; 

Με όχημα τη φαντασία και το χιούμορ, τα παιδικά βιβλία Bluey μιλούν με απλό τρόπο για «μεγάλα» θέματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top