14 +1 βιβλία που θα λατρέψεις αυτό το καλοκαίρι

Νέες αξιόλογες εκδόσεις που αξίζει να διαβάσεις

βιβλία

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν βιβλία που δεν θα πρέπει να λείπουν από τις επιλογές σου. Ξένη και ελληνική λογοτεχνία από προσεγμένες εκδόσεις που ξεχωρίζουν.

Βραβευμένα βιβλία,  ιστορικά, μυστηρίου ,σημαντικές βιογραφίες καθώς και βιβλία αυτοβελτίωσης για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

12 νέα βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά

«Με Καταγωγή από τη Μαριούπολη» της Nατάσα Βοντίν

Oι εκδόσεις Gutenberg  παρουσιάζουν στη σειρά Aldina μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για τις φρικαλεότητες του 20ου αιώνα. Η Γερμανίδα συγγραφέας Νατάσα Βοντίν ,ουκρανικής καταγωγής, είναι παιδί αιχμαλώτων-εργατών που δούλευαν σε γερμανικά εργοστάσια στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου και  πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της σε ένα παράνομο κατάλυμα, σε μια αποθήκη γερμανικής μεταλλουργίας, μιας και οι Ουκρανοί γονείς της προσπαθούσαν να αποφύγουν τον αναγκαστικό επαναπατρισμό στην ΕΣΣΔ του Στάλιν.

«Αν είχες δει αυτά που έχουν δει τα μάτια μου…»: Αυτή τη φράση θυμάται η Βοντίν να επαναλαμβάνει η μητέρα της που αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν 10 χρονών. Πάνω από μισό αιώνα αργότερα το μόνο που ξέρει για τους γονείς της είναι ότι έφυγαν από την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος καταναγκαστικής εργασίας των Ναζί.

 Σαν παιχνίδι γκουγκλάρει το όνομα της μητέρας της και, με τη βοήθεια ενός μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Αζοφικής, συγκεντρώνει στοιχεία για την οικογένεια και τα βάσανά της, άμεσα συνδεδεμένα με τον τόπο καταγωγής της, τη Μαριούπολη. Βήμα βήμα συνθέτει τις ιστορίες συγγενών χαμένων επί χρόνια για τους οποίους πόλεμοι, επαναστάσεις, ακόμα και η ειρήνη σήμαιναν απλώς αλλαγή διώκτη.

Ένα μνημειώδες έργο που παρουσιάζεται μέσα από  μια ιδιαίτερη ματιά. Οι περιγραφές συγκλονίζουν καθώς και η ισορροπημένη απόσταση που κρατάει η Βοντίν από τα γεγονότα. Εξαιρετική η μετάφραση της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου. Το βιβλίο της Nατάσα Βοντίν τιμήθηκε με το βραβείο της Έκθεσης της Λειψίας.

«Ο Άνθρωπος που τα είδε όλα» της Ντέμπορα Λίβι

Διαβάζοντας τον «Άνθρωπο που τα είδε όλα» σίγουρα αναθεωρούμαι τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Τα νοήματα του έργου της Λίβι  είναι πολλά. Καταφέρνει να ενώσει το συναίσθημα με την ψυχολογία του πρωταγωνιστή και αφηγείται αριστοτεχνικά  τα όσα συνέβησαν στη διχοτομημένη Γερμανία. 

H συγγραφέας μέσα από μια περίτεχνη γραφή εξερευνά πώς η ιστορία ,ο ξεριζωμός και στην ουσία τα οικογενειακά βιώματα επηρεάζουν τον χαρακτήρα μας. Θέτει ευθέως το ερώτημα: Πώς μπορούμε να ζητάμε να εξαφανιστούν τα τυραννικά καθεστώτα όταν δεν ξεριζώνουμε τους προσωπικούς μας τυράννους;

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο το 1988. Ο νεαρός ιστορικός Σαούλ Άντλερ φωτογραφίζεται στη διάσημη Abbey Road. Λίγο μετά επισκέπτεται το Ανατολικό Βερολίνο για τη διεξαγωγή μιας ιστορικής έρευνας – υπό στενή παρακολούθηση από τις κρατικές υπηρεσίες. Εκεί συνδέεται ερωτικά με τον μεταφραστή Βάλτερ Μίλερ αλλά και την αδελφή του Λούνα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Σαούλ τραυματίζεται από αυτοκίνητο στην Abbey Road και πέφτει σε κώμα.

Καθώς αναρρώνει, ἡ ψευδαίσθηση μιας αρραγούς πραγματικότητας διαλύεται: παρελθόν και μέλλον εισβάλλουν στο παρόν θέτοντας σε αμφισβήτηση κάθε βεβαιότητα. Ο  Άνθρωπος που τα είδε όλα ήταν στη λίστα των βραβείων Booker το 2019. Κυκλοφορεί στην εξαιρετική σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου.

«Χρυσό Παιδί» της Κλέρ Άνταμ

H Κλερ Άνταμ κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο μ' ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα. Το «Χρυσό Παιδί» είναι στοργικό ,εντυπωσιακό και αγωνιώδες. Ένα έργο που μας θέτει ένα ηθικό δίλημμα και ο αναγνώστης αναρωτιέται πολλές φορές τι θα έκανε  αν ήταν στη θέση του πατέρα;

Ο Πίτερ και o Πολ, δίδυμα δεκατριάχρονα αδέρφια, κάτοικοι του αγροτικού Τρινιντάντ, παρά την εξωτερική τους ομοιότητα, διαφέρουν τελείως στην ψυχική και νοητική τους συγκρότηση: ο πρώτος θεωρείται ιδιοφυΐα προορισμένη για λαμπρό μέλλον, ο άλλος είναι «παράξενος». Όταν ο Πολ πέφτει θύμα απαγωγής, ο πατέρας τους βρίσκεται αντιμέτωπος μ᾽ ένα τρομερό δίλημμα: να τον σώσει δίνοντας για λύτρα τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει για τις σπουδές του «χαρισματικού» του παιδιού ή να τον θυσιάσει;

Το BBC News έχει κατατάξει το βιβλίο στα 100 πιο συναρπαστικά αγγλόφωνα μυθιστορήματα. Κυκλοφορεί στη σειρά Aldina των εκδόσεων Gutenberg σε μετάφραση του Δημήτρη Μαύρου.

 «Η Υπόσχεση» του Damon Galgut

 Η πολυαναμενόμενη «Υπόσχεση» του Νοτιοαφρικανού Damon Galgut απέσπασε δικαίως το βραβείο Booker 2021 χάρη στην εξαιρετική γραφή της. 

Δεκαετία του '80.Μια οικογένεια λευκών στη Νότια Αφρική,  συναντιέται σε μια φάρμα έξω από την Πρετόρια για την κηδεία της μητέρας. Λίγο πριν  η  Ρέιτσελ κλείσει τα μάτια της , ζητάει από τον σύζυγο της Μάνι να της υποσχεθεί ότι θα δώσει το σπίτι στη Σαλομέ, τη μαύρη υπηρέτρια που της στάθηκε μέχρι τέλους. Ενώ ο σύζυγος δέχεται στη συνέχεια ξεχνάει την υπόσχεση του .Τα μέλη της οικογένειας δίνουν μάχη με τη συνείδηση τους  γι' αυτή την  υπόσχεση .

Ωστόσο τα χρόνια περνούν και η υπόσχεση δεν εκπληρώνεται ποτέ ...Ο συγγραφέας παραλληλίζει την αθετημένη αυτή υπόσχεση με εκείνες των κυβερνήσεων. Η αφήγηση κυλάει από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο. Ένα ειλικρινές και αποκαλυπτικό βιβλίο. Μια πανανθρώπινη ιστορία για τις κληρονομιές που μας βαραίνουν και τις υποσχέσεις που πάνω τους χτίζονται ζωές και έθνη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε προσεγμένη μετάφραση από την Κλαίρη Παπαμιχαήλ.

«O Άνδρας που Πέθανε Δύο Φορές» του Richard Osman

Ο συγγραφέας του παγκόσμιου Μπέστ Σέλερ «Η Λέσχη των Φόνων της Πέμπτης» επιστρέφει  μ' ένα έξυπνο , τρυφερό και πολύ αστείο μυθιστόρημα. 

Για την Ελίζαμπεθ, την Τζόις, τον Ρον και τον Ιμπραΐμ –τα μέλη της Λέσχης Φόνων της Πέμπτης– ο ενθουσιασμός από τον πρόσφατο θρίαμβό τους δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει. Πλέον επιθυμούν να χαλαρώσουν στο γαλήνιο περιβάλλον του Κούπερς Τσέις, του οικισμού ευγηρίας όπου διαμένουν. Αλλά πού τέτοια τύχη!

Ένας απρόσμενος επισκέπτης –ένας παλιός φίλος της Ελίζαμπεθ, που μπορεί όμως να είναι και κάτι περισσότερο από φίλος– φτάνει εκλιπαρώντας για βοήθεια. Κατηγορείται ότι έκλεψε διαμάντια αξίας εκατομμυρίων λιρών από τους λάθος ανθρώπους και προσπαθεί απεγνωσμένα να διαφύγει.

Κι ύστερα, καθώς η νύχτα διαδέχεται τη μέρα, ανακαλύπτεται ένα πτώμα. Μόνο που δε θα είναι το τελευταίο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ρον και ο Ιμπραΐμ έρχονται αντιμέτωποι με έναν αδίστακτο δολοφόνο που δε θα είχε κανέναν ενδοιασμό να βγάλει από τη μέση τέσσερις υπερήλικες. Θα καταφέρουν άραγε να ανακαλύψουν εγκαίρως την ταυτότητά του; Και, επίσης, πού βρίσκονται τα διαμάντια; Μην κάνετε το λάθος να υποτιμήσετε τη Λέσχη Φόνων της Πέμπτης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.

«Eγχειρίδιο Ιχθύων : Μυθιστόρημα σε 12 Ψάρια» του Ρίτσαρντ Φλάναγκαν 

Πρόκειται για ένα έργο μαγικού ρεαλισμού ,μια επανέκδοση που δεν πρέπει να χάσετε!

Όπως αναφέρει στον πρόλογο της η αξιόλογη μεταφράστρια Αθηνά Δημητριάδου όταν ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν σε μια επίσκεψη του στη Βιβλιοθήκη και Μουσείο Καλών Τεχνών του Όλπορτ είδε για πρώτη φορά το Sketchbook of Fishes, που είχε φιλοτεχνήσει ο βαρυποινίτης Γκουλντ, εκστασιάστηκε. «Τα ψάρια» έγραφε« είχαν μια υπέροχη φωτεινότητα .Έκλειναν μέσα τους μεγάλη αγάπη και ανθρωπιά». Έτσι ξεκίνησε το μαγικό αυτό ταξίδι...

Μια φορά κι έναν καιρό, τότε, το μακρινό 1828, πριν αφανιστούν όλα τα πλάσματα της στεριάς κι όλα τα ψάρια της θάλασσας, ήταν ένας άντρας με το όνομα Γουίλιαμ Μπιούλοου Γκουλντ, ένας κατάδικος στη Γη του Βαν Ντίμεν, που αγάπησε μια μαύρη κι ανακάλυψε πολύ αργά πως η αγάπη δεν είναι ασφαλής.

Ο χαζούλης Γκουλντ, ψεύτης, φονιάς, απατεώνας, παραχαράκτης, φαντασιόπληκτος, καταδικάστηκε ισόβια στην πιο βάρβαρη σωφρονιστική αποικία της Κοινοπολιτείας κι εκεί του ανέθεσαν να ζωγραφίσει ένα βιβλίο με ψάρια. Μια φορά κι έναν καιρό συνέβησαν πολλά και φοβερά…

Ένα συναρπαστικό έργο αναστοχασμού της ίδιας της Ιστορίας. Μια γαλήνια, ανατριχιαστική θεώρηση της ύπαρξης του ανθρώπου, που κολυμπά μονάχος στην παγωνιά του απείρου, όπως τα ψάρια στον ωκεανό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση -κείμενα Αθηνά Δημητριάδου. Το βιβλίο έχει αποσπάσει το Bραβείο Commonwealth καθώς και το Βραβείο Booker 2014.

«Μπάμπιτ» του Σίνκλαιρ Λιούις

Ο Σίνκλαιρ Λιούις, συγγραφέας μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων ,υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1930 και ο Μπάμπιτ υπήρξε ένας από τους κύριους λόγους απονομής του βραβείου. Ο Μπάμπιτ είναι μια παρωδία της αμερικανικής κουλτούρας. 

O κεντρικός ήρωας είναι ο μεσήλικας Ρεπουμπλικανός μεσίτης ακινήτων Τζορτζ Φ. Μπάμπιτ, υπερήφανο μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Αθλητικής Λέσχης, της Λέσχης των Μπούστερ και της Λέσχης Προστασίας της Άλκης.

Περιπλανιέται στον κόσμο του, τον κόσμο της Ζένιθ, παραπαίοντας από επιχειρηματικές συζητήσεις σε ενδοοικογενειακές προστριβές, από τυχοδιώκτες ευαγγελιστές ιεροκήρυκες σε υπερβολικά φιλικούς επισκοπελιανούς ιερείς, από διαλέξεις γκουρού της Νέας Σκέψης στη στήριξη φλογερών σοσιαλιστών, από απεργίες εργαζομένων σε ραντεβού με ελαφρά κοριτσόπουλα, από τον σκοτεινό κόσμο του λαθρεμπορίου της ποτοαπαγόρευσης σε εύθυμα αστικά πάρτι. 

Το όνομα Μπάμπιτ μπήκε στο λεξιλόγιο της εποχής για να δηλώσει τον «υλιστή, ματαιόδοξο, εφησυχασμένο πολίτη –κυρίως επιχειρηματία– που συμμορφώνεται με τα πρότυπα του κοινωνικού συνόλου».

Το όνομα «Μπάμπιτ» μπήκε στο λεξικό της εποχής για να δηλώσει «τον υλιστή, ματαιόδοξο, εφησυχασμένο πολίτη -κυρίως επιχειρηματία- που συμμορφώνεται με τα πρότυπα του κοινωνικού συνόλου».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λέμβος σε μετάφραση της Βασιλικής Λογοθέτη-Παγοπούλου.

«Μικρές Ιστορίες Μυστηρίου» της Agatha Christie

Νέα κυκλοφορία στη σειρά Agatha Christie των εκδόσεων Ψυχογιός σε μετάφραση του Γιώργου -Ίκαρου Μπαμπασάκη.
«Κύριε Πάρκερ Πάιν, πρέπει να κάνετε κάτι. Πρέπει να απαλλάξετε το αγόρι μου από έναν ολέθριο γάμο! Θα καταστραφεί όλη του η ζωή».

Μια συλλογή ιστοριών στις οποίες εμφανίζονται μερικοί από τους πιο αγαπημένους ντετέκτιβ της Άγκαθα Κρίστι: Ηρακλής Πουαρό, Πάρκερ Πάιν, κύριος Σάτεργουεϊτ, Χάρλεϊ Κουίν. Όλοι οι σπουδαίοι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας έχουν τα δικά τους αγαπημένα έργα. Παρομοίως, κάθε μεγάλος ντετέκτιβ έχει τις δικές του αγαπημένες μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων.

Ο γοητευτικός Πάρκερ Πάιν, για παράδειγμα, βασίζεται στη διαισθητική γνώση της ανθρώπινης φύσης για να λύσει το πρόβλημα στον όρμο Πογιένσα. Ο κύριος Σάτεργουεϊτ ψάχνει την έμπνευση μέσα από τη συνεργασία του με τον αινιγματικό κύριο Κουίν. Κι έπειτα είναι και ο Ηρακλής Πουαρό, του οποίου η ακριβής ανάλυση για τα κίνητρα και τη δυνατότητα να διαπραχθεί το έγκλημα δοκιμάζεται στον απόλυτο βαθμό όταν λαμβάνει μια ανώνυμη τηλεφωνική κλήση για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου.

Οι ιστορίες ποικίλλουν: φόνοι, απόπειρες δολοφονίας, ληστείες… Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί ότι η Άγκαθα Κρίστι ήταν πραγματικά ευρηματικότατη!

«14 +1 σημαντικά βιβλία που θα διαβάσεις αυτή την Άνοιξη»

«Ο Μενέλαος Λουντέμης και το Πορτραίτο μιας Εποχής» του Κούλη Ζαμπαθά

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο του Κούλη Ζαμπαθά που φωτίζει, από πρώτο χέρι, πρόσωπα και γεγονότα μιας ..

Το σημαντικό αυτό βιβλίο αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο για την πορεία του Μενέλαου Λουντέμη μέσα από τη ματιά και την  πένα του επιστήθιου φίλου του, Κούλη Ζαμπαθά.

Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το κείµενο στα 1959, δίχως να γνωρίζουµε πότε αποφάσισε να το ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο βιογραφικού χαρακτήρα, από έναν άνθρωπο που έζησε την εξέλιξη του Λουντέµη. Παράλληλα, στο βιβλίο παρελαύνουν πολλά ακόµα σηµαίνοντα πρόσωπα που µεσουράνησαν στην πνευµατική ζωή του τόπου µας κατά τα µέσα του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για την αφηγηµατική αποτύπωση µιας ολόκληρης γενιάς, του πολιτικού και πνευµατικού κόσµου της εποχής. Αυτή η γενιά αγωνίστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες για τον επιούσιο, ευρισκόµενη µεταξύ ανεργίας, φτώχειας και ονείρων.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

«ΑΪΒΑΛΙ»-  Graphic Novel του SOLOÚP

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί  σε επετειακή , επαυξημένη έκδοση το  βραβευμένο  Αϊβαλί του  Soloúp. Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία για έναν Έλληνα, τον Φώτη Κόντογλου, που παίρνει το πλοίο για μια μονοήμερη εκδρομή από την Μυτιλήνη για το  Αϊβαλί σε ειρηνικές ημέρες.
 
Το βιβλίο περιλαμβάνει και τις οικογενειακές αναμνήσεις του Ηλία Βενέζη που επέζησε από την αιχμαλωσία του στα χέρια των Τούρκων. Επίσης ο  Soloúp μας διηγείται την ιστορία της αδελφής του Ηλία , της Αγάπης που κινδύνευσε ψάχνοντας να τον βρει και έκανε φίλο έναν Τούρκο στρατιώτη που τη βοήθησε στην αναζήτηση του. Παρουσιάζεται επίσης και η ιστορία  ενός νεαρού μουσουλμάνου από την Κρήτη , του Χασάν ,που το σκάει από το χωριό του και ξεκινάει από την αρχή τη ζωή του στο λιμάνι των Χανίων..
 
Ξεριζωμός, χαμένες πατρίδες ,πόνος , η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών στη σύγχρονη Ιστορία.
To βιβλίο έχει αποσπάσει το βραβείο «COUP DE COEUR» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γαλλία καθώς και Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2015, Βραβείο Καλύτερου Κόμικ-Βραβείο καλύτερου Σεναρίου. 

«Ανέγγιχτη»  του Βαγγέλη Ραπτόπουλου 

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και  αντλεί την έμπνευση του από το έργο και τη ζωή του  Νίκου Καζαντζάκη. Ο συγγραφέας πήρε αποστάσεις από την πραγματικότητα  αλλάζοντας ονόματα, χαρακτήρες, τοποθεσίες και γεγονότα.
 
Έγραψε μια μυθοπλασία  που περιέχει αυτή τη φορά τόσο πολλή αλήθεια ,θίγοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σημείωμα του  ένα θέμα που τον βασανίζει χρόνια : τον παράδεισο και την κόλαση της λαγνείας.
 
Η πρώτη σύζυγος του διάσημου  συγγραφέα Αλέξανδρου Καστρινάκη αφηγείται , εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του,  την ιστορία του δεκαπενταετούς λευκού γάμου της με έναν άνθρωπο τόσο αφοσιωμένο στις πνευματικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του, ώστε να την αφήσει ερωτικά ανέγγιχτη. 
 
Η αφήγηση της εγκαταλελειμμένης γυναίκας, που ξεκινάει το 1883 και φτάνει ως το 1966, σταθμεύοντας σε Κρήτη, Αθήνα, Βιέννη, Βερολίνο και αλλού, εξερευνά και όλες τις άλλες ερωτικές σχέσεις του πρώην άντρα της, καθώς και τις αντανακλάσεις τους στα πολυμεταφρασμένα έργα του, ορισμένα από τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο ακόμα και από το Χόλυγουντ.
 

Μετά από µία αποτυχηµένη πολιτική πορεία που σχεδόν του κόστισε τα πάντα, ο Χρήστος Ατρείδης επιστρέφει µυστικά στην Αθήνα. Εκεί, βρίσκει την Ελλάδα υπνωτισµένη από την επίπλαστη ασφάλεια ενός αστυνοµούµενου καθεστώτος που έχει βαφτίσει τον εαυτό του «δηµοκρατία».

Οι παλιοί του σύντροφοι έχουν αλλοτριωθεί από την παρανοµία, ο µεγάλος του έρωτας έχει παγιδευτεί σε έναν γάµο-βιτρίνα, ενώ ο παιδικός του φίλος βασανίζεται από τα προσωπικά του αδιέξοδα, εγκλωβισµένος στις αναµνήσεις ενός περασµένου εφηβικού καλοκαιριού που τον σηµάδεψε.

Η επιστροφή του νεαρού ιδεολόγου µε τις φλογερές ιδέες θα πέσει σαν βότσαλο στα ήρεµα νερά της καθηµερινότητάς τους, γεννώντας οµόκεντρους κύκλους ταραχής που θα εξαπλωθούν προς τα έξω µε ανυπολόγιστες συνέπειες. Καθώς η δράση της αντιστασιακής οργάνωσης στην οποία συµµετέχει γίνεται όλο και πιο τολµηρή και αµφιλεγόµενη, ο Χρήστος Ατρείδης θα παραδοθεί για άλλη µια φορά στο όνειρο της εξέγερσης και της κοινωνικής αλλαγής.

Μα,σαν άλλος τραγικός ήρωας, αθόρυβα, θα κυνηγήσει και τον κρυφό σκοπό που τον έφερε πίσω στην πατρίδα: να πάρει ολέθρια και ολοκληρωτική εκδίκηση από τον άνθρωπο που κατέστρεψε την οικογένειά του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Δεκαοχτώ βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αξίζει να διαβάσετε

«Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση» του Robin Sharma

Τα βιβλία του Robin Sharma γίνονται ανάρπαστα καθώς προσφέρουν στον αναγνώστη την καθημερινή έμπνευση που όλοι χρειαζόμαστε .Είναι βιβλία που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Για να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.

Ο Robin Sharma αποστάζει τη σοφία και τα πιο ισχυρά μηνύματα από τη μακρόχρονη συγγραφική του πορεία σε ένα ημερολόγιο που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την κάθε μας μέρα μοναδική.

Καλύπτοντας βασικά θέματα, όπως η πραγματική επιτυχία, το ξεπέρασμα κάθε δυσκολίας και απογοήτευσης και η οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων, αυτό το όμορφο βιβλίο είναι βέβαιο ότι θα γίνει διά βίου σύντροφος στο ταξίδι μας για να ζήσουμε μια ζωή που αξίζει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Παρασκευής Παπαδοπούλου.

«Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα» του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου»

Ο συγγραφέας του βιβλίου «101 διδάγματα ζωής» επιστρέφει με ένα βιβλίο-οδηγό, που μέσα από παραδείγματα, τεχνικές και ασκήσεις θα σας βοηθήσει να αλλάξετε συνήθειες και να ξεκλειδώσετε τον πραγματικό σας εαυτό!

Το βιβλίο του Γιώργου Παπαδόπουλου -Κυπραίου έχει σκοπό να κάνει  το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα , να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Το σημαντικό αυτό εγχειρίδιο ,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, περιλαμβάνει ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να κάνεις το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα.

13+1 νέα βιβλία για μικρά, μεγάλα παιδιά και εφήβους

«Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους» της Ρ. Λ. Λαφιβερς 

Η εντεκάχρονη Θεοδοσία περνά τον περισσότερο χρόνο της στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων στο Λονδίνο. Ο πατέρας της είναι ο επικεφαλής επιμελητής του μουσείου, αλλά μόνο η Θεοδοσία μπορεί να διακρίνει τη μαύρη μαγεία και τις αρχαίες κατάρες που κρύβουν ακόμα κάποια ευρήματα. Κρυφά από όλους, η Θεοδοσία χρησιμοποιεί ξεχασμένη αιγυπτιακή μαγεία για να κρατήσει σε νάρκη τις αρχαίες μοχθηρές δυνάμεις που παραμονεύουν στους σκοτεινούς διαδρόμους.

Τώρα, η μητέρα της Θεοδοσίας επιστρέφει από την τελευταία της αρχαιολογική ανασκαφή φέρνοντας μαζί της την Καρδιά της Αιγύπτου, ένα μυθικό φυλαχτό που ανήκει σε έναν αρχαίο τάφο. Η Θεοδοσία ανακαλύπτει ότι πάνω του είναι χαραγμένη μια σκοτεινή και αχρεία κατάρα, που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Έτσι, το ατρόμητο κορίτσι αποφασίζει να επιστρέψει το θρυλικό τεχνούργημα εκεί όπου ανήκει και έτσι να αποτρέψει το χάος που απλώνεται πάνω από τη γη! Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis  σε μετάφραση της Αθηνάς Σαράφη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top