Δεκαοχτώ βιβλία από Έλληνες συγγραφείς που αξίζει να διαβάσετε

Ένα ξεχωριστό δώρο για όποιον αγαπάτε

βιβλία

Τα βιβλία είναι πάντα εδώ να μας ταξιδέψουν και να μας προσφέρουν ευχαρίστηση και συντροφιά.Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα προτείνουν δεκαoχτώ βιβλία της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής από Έλληνες συγγραφείς που αξίζει να τα διαβάσατε ή να τα κάνετε δώρο.

13+1 νέα βιβλία για μικρά, μεγάλα παιδιά και εφήβους

«Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών SAPIENS 1821 – 2021» της Άννας Καραμάνου

Μια ολοκληρωμένη είκόνα των μεγάλων ιστορικών γεγονότων των 200 χρόνων του νεοελληνικού κράτους παρουσιάζει η Άννα Καραμάνου. Πρόκειται για ένα  συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι με αφετηρία την Επανάσταση του 1821 και τερματικό σταθμό την πανδημία και το κίνημα MeToo 2021. Μία βασική ιστορική και πολιτική γνώση για τα 200 χρόνια του νεοελληνικού έθνους-κράτους.
Μεγάλα ιστορικά γεγονότα, ο ρόλος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, οι θρίαμβοι και οι εθνικές συμφορές, ο ρόλος των γυναικών, αλλά και ποιες ιδέες διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα καταγράφονται αναλυτικά. 
Το βιβλίο αποκαλύπτει τους αποσιωπημένους φεμινιστικούς αγώνες και τη σημαντική συμβολή των θηλυκών ανθρώπων στην επέκταση και θεσμική θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους από τους Ιωάννη Καποδίστρια, Βασιλιά Όθωνα, Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο, μέχρι και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εποχή. Προσφέρει άφθονη ύλη για περηφάνια και για δάκρυα, για αναστοχασμό και αυτογνωσία!Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.​

«Το άλλο μου μισό με κάνει ότι θέλει» του Μιχάλη Χαντά

…και ήρθε η ώρα αυτό να το αλλάξω
Ένα βιβλίο βασισμένο σε στέρεη επιστημονική γνώση, συνδυασμένη με 40 έτη εμπειρίας του Μιχάλη Χαντά στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία που μετουσιώνεται σε πρακτικές λύσεις κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Έχεις συλλάβει ποτέ τον εαυτό σου
-να παίρνει αποφάσεις εις βάρος της προσωπικής σου ευτυχίας;
-Να ανησυχεί υπερβολικά για τη γνώμη των άλλων;
-Νιώθεις συχνά ή εύκολα απογοήτευση ή λύπη;
…ενοχές, τύψεις, αγωνία ή άγχος χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο;
-Αναβάλλεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και δεν διεκδικείς αυτό που θέλεις ή χρειάζεσαι;
-Είσαι ντροπαλός/ή και δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου;
-Διαλέγεις ακατάλληλους συντρόφους και δεν έχεις ικανοποιητική σεξουαλική ζωή;
-Δεν έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση και συχνά νιώθεις αβοήθητος/η; …

τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα!
-Απάντησε στο πρωτότυπο τεστ.
-Δες τα ενσωματωμένα βίντεο και μάθε το πώς και το γιατί ο άλλος σου εαυτός σε αναγκάζει –χωρίς να το γνωρίζεις– σε μια ζωή διαφορετική από αυτή που θέλεις και αξίζεις.
-Μάθε τι σε σταματά να ζεις καλά και διόρθωσέ το!

«Η Νησίδα» του Όθωνα Μιχαήλ

Η νέα νουβέλα του Όθωνα Μιχαήλ που τιμήθηκε με έπαινο στον 39ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.
Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που μας δείχνει πως να δίνουμε νόημα στη ζωή με την αγάπη και τις πράξεις μας.
Ένα εμψυχωτικό βιβλίο που μας βοηθάει να γίνουμε πιο δυνατοί μέσα από τις δοκιμασίες που βιώνουμε ακόμη και μέσα από τον θάνατο.

Η ιστορία του Σίμωνα και της μικρής Ελμίρας -που οι φουρτουνιασμένες τους θάλασσες συναντήθηκαν στα ανοιχτά μια πράσινης ακατοίκητης νησίδας την ώρα που μαύρα σύννεφα έκρυβαν το φεγγάρι.«Ήταν έτοιμος να αλλάξει πορεία για τον κόλπο, όταν άκουσε τον εαυτό του να δίνει τον λόγο του στη νεκρή γυναίκα και σιχάθηκε την ψυχή του που προσπαθούσε να τον προδώσει. Κράτησε σταθερό το τιμόνι και αποφάσισε ότι δεν τον ένοιαζε να πέθαινε, ούτε φοβόταν να πάρει το ρίσκο. Θα έμενε εκεί, μέχρι να έβρισκε το παιδί ή μέχρι να τον έβρισκαν οι διασώστες. Αν ο ίδιος θα ήταν ζωντανός ή νεκρός, δεν τον ένοιαζε από εκείνη τη στιγμή».

«Αόρατα Μέλη» του Χριστόφορου Νικολάου

Το νέο βιβλίο του Χριστόφορου Νικολάου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και πρόκειται για δώδεκα ιστορίες της συλλογής που απλώνονται στον χώρο και στον χρόνο ενώ ακροβατούν  μεταξύ ιστορίας και μυθοπλασίας, καθημερινότητας και φανταστικού.
Στο τέλος συμπλέουν σε μία κοινή κοίτη, τη μόνη αναπόφευκτη αλήθεια, σύμφωνα με την οποία «όποιος χάνεται, όλα τα χρέη ξεπληρώνει». Αυτοί που μένουν πίσω καλούνται να υπομείνουν την απώλεια με το σθένος και τη λαχτάρα με την οποία οι ακρωτηριασμένοι νιώθουν ένα αόρατο μέλος εκεί που δεν βρίσκεται πια το χαμένο άκρο.

-Ένας νέος αναζητά τον εξαφανισμένο φίλο του στο Παρίσι.

-Μια Αμερικανίδα εβραϊκής καταγωγής αναζητά τις ρίζες της στο Τολέδο.

-Μια γυναίκα ψάχνει τη βέρα της.Όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που θα βρουν, που σχεδόν ποτέ δεν είναι αυτό το οποίο έψαχναν.

-Ο Σερζ Προκόφιεφ πεθαίνει την ίδια μέρα με τον Στάλιν.

-Ένας μυστηριώδης Πολωνός δημοσιογράφος δικάζεται για το λάθος έγκλημα.

-Ένας νέος χάνει τη ζωή του στον Ισπανικό εμφύλιο για να επιστρέψει σαν φάντασμα στη γενέτειρα πόλη του.

-Ο ιστορικός ιστός ξεπλέκεται στα νήματα των προσωπικών αναμνήσεων πριν ξανατυλιχτεί γύρω από ένα μοναδικό καρούλι, τον θάνατο.

-Μια νέα γιατρός πασχίζει να βρει τον βηματισμό της στην κλινική όπου μόλις διορίστηκε.

-Μια φιλόδοξη χορεύτρια χάνει σιγά-σιγά τον δικό της κάτω από το βάρος μικρών οικογενειακών τραγωδιών.

-Ένας μοναχικός ηλικιωμένος αποφασίζει να παραιτηθεί από την πιο μακάβρια δουλειά του κόσμου.

«Η ευτυχία της ανυπαρξίας» του Στράτου Μαρκίδη

Ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης στο πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος παρουσιάζει μια δυνατή ιστορία με κεντρικό θέμα την αληθινή αγάπη.

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;
Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.
Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας.
Καταλύτης η αληθινή αγάπη που θα κάνει το θαύμα της.
Η συνέχεια στο βιβλίο αναμένεται και στη μεγάλη οθόνη.

«Δωμάτια Ανάκρισης» του Σπύρου Αθηναίου

Σε ένα υποτιθέμενο ολιγαρχικό καθεστώς το οποίο έχει προκύψει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εισβάλλουμε στον ανακριτικό χώρο ενός ιδιαίτερου αστυνομικού τμήματος. Πρωταγωνιστές δύο γραφικοί αστυνομικοί που συνήθως ανακρίνουν τους ήρωες, καθώς και δύο εκπαιδευόμενοι, όμως πολύ πιο ικανοί, που παρακολουθούν μόνιμα τη δράση πίσω απ το μαύρο τζάμι. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους και οι «τεχνικές ανάκρι- σής» τους κάποιες φορές πετυχαίνουν, όμως κάποιες άλλες οδηγούν την ανάκριση στα βράχια. Παιχνίδια όπως – ατάκες παλιάς σχολής, ξύλο, παιχνίδι «καλός-κακός μπάτσος», παρατήρηση μικροεκφράσεων, ανάλυση ψεύδους κ.α. οδη- γούν τις ανακρίσεις άλλες φορές να μοιάζουν με παιδική χαρά και άλ- λες με εφιάλτη. Ο αστυνομικός Α, ο πιο παλιός, πιο μεγάλος και πιο σκοτεινός, με ροή στον λόγο και πάντα έτοιμος να ξεστομίσει μια εξυπνάδα. Του αρέσει να παίζει με το μυαλό των άλλων και να βγάζει το ψωμί του περνώντας καλά μέσα από τη δουλειά του. Δε θα μπορούσε να κάνει άλλο επάγγελμα. Ο αστυνομικός Β, πιο δυνατός, λιγότερο έξυπνος αλλά με δυνατότητες. Πάντοτε στα παιχνίδια τους παίρνει τον ρόλο του κακού αστυνομικού, όμως κατά βάθος η ψυχή του είναι πιο καθαρή από του συνάδελφού του. Είναι αυθόρμητος, ημιμαθής και μισεί τους εγκληματίες. Οι σκηνές είναι αποκλειστικά στους χώρους της ανάκρισης και ενίοτε πίσω από το μαύρο τζάμι.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι.

«Το Χρονικό της Ανατολής» του Πασχάλη Πασχαλίδη

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Συρίας, μια αρχέγονη κοινότητα χριστιανών και ανθρωπιστών παραμένει πεισματικά ελεύθερη, την ώρα που ολόκληρη η γύρω περιοχή έχει κατακτηθεί από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS). Μέσα απ’ τις σελίδες του ημερολογίου και των σημειώσεων του ανώνυμου αφηγητή, συντίθεται ένα ολόκληρο Χρονικό, με σκέψεις για την Πολιτεία, τη Δικαιοσύνη, την Ηθική, τον Έρωτα, την Πίστη και την Εκκοσμίκευση, την Επιβολή, την Ηγεσία και τις συνέπειές τους. Όλα αυτά, ενώ η κοινότητα βυθίζεται βαθμιαία στην παρακμή, ένα κράτος παλεύει ν’ αναδυθεί, μία παράταιρη φιλία διαρκώς δοκιμάζεται, ένας έφηβος οραματίζεται το μέλλον, ένας απαγορευμένος έρωτας εγκυμονεί κινδύνους και μια σύγκρουση κόσμων και πολιτισμών φαντάζει αναπόφευκτη.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

«Η Εξέλιξη της Πεταλούδας» της Μερίτα Τσάκε

H ενεργειακή θεραπεύτρια Μερίτα Τσάκε παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η εξέλιξη της πεταλούδας».Πρόκειται για ένα συγκινητικό αυτοβιογραφικό βιβλίο που εμπνέει αισιοδοξία και ελπίδα για τη Ζωή. Τότε οι γυναίκες, αν παντρεύονταν δε χώριζαν ποτέ… Μόνο αν ο θάνατος τους χώριζε με τον άντρα τους. Δεν είχαν δικαιώματα κι επιθυμίες δικές τους, ζούσαν με το «τι θα πει ο κόσμος;»… Ζούσαν για τον κόσμο και για την τιμιότητα του κόσμου. Για ένα καθαρό κούτελο, αλλιώς θα ήσουν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, του χωριού και θα έμενες μόνη σου. Θα ήσουν η πουτάνα στα μάτια όλων των άλλων και άλλα πολλά παρόμοια. Θα στα εξηγήσω εγώ μέσα από τη δική μου ιστορία. Άσχετα αν τους κακοποιούσαν οι άνδρες τους ή οτιδήποτε άλλο… Μέχρι και η πεθερά και ο πεθερός μπορούσε να κακοποιήσει λεκτικά ή σωματικά τη νύφη. Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι.

«Ο Επαναστάτης της Αβύσσου » του Μηνά Στραβοπόδης

Μέσα στους δρόμους των Βρυξελλών, της Φλωρεντίας, της Βουδαπέστης, της Αθήνας και του Πειραιά και με φόντο μια πανδημία, την έξαρση της ακροδεξιάς βίας και ένα φλεγόμενο Δυτικό Πολιτισμό, η τραγική φιγούρα του πρωταγωνιστή αγωνίζεται διαρκώς να εκπληρώσει δύο αιτήματα: μια όμορφη, απλή και ευτυχισμένη καθημερινότητα και μια δίκαιη κοινωνία απαλλαγμένη από το μίσος για το διαφορετικό, τη μισαλλοδοξία και την αδικία.
Πλησίασα λίγο πιο κοντά, η επιγραφή άρχισε να τρεμοπαίζει και τότε τη διάβασα γρήγορα από φόβο μη σβήσει και δεν προλάβω να τη δω:

Η Θεία Κωμωδία του Επαναστάτη της Αβύσσου. Η επιγραφή έσβησε, μαύρο σκοτάδι ξέπλυνε όλο το φως που είχε απομείνει. Μόνο το βαθύ μπλε φως από το βάθος της Αγίας Τράπεζας υπήρχε ακόμα, μα και αυτό ήταν πιο αδύναμο τώρα. «Η Θεία Κωμωδία του Επαναστάτη της Αβύσσου»… Τί σήμαινε αυτό; Ήταν μήνυμα για εμένα; Η σιωπή που υπήρχε στο χώρο της εκκλησίας ράγισε από έναν ψίθυρο. Δεν άκουγα τί έλεγε, απλά άκουγα τον ψίθυρο. Τότε, αποφάσισα πως έπρεπε να τον ακολουθήσω…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

«Κατά Ιώαννη» του Σπύρου Πετρουλάκη

Οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν το ένατο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Κατά Ιωάννη». Η ιστορία ξετυλίγεται με πρωταγωνιστή τον Ιωάννη , έναν ήρωα που πασχίζει να φτάσει το τέλειο και θα τολμήσει το ανήκουστο...

Χανιά, σήμερα

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;
Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;
Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώ­να μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

«Τα σπίτια της αμαρτίας -Χτες και σήμερα» της Εύας Νικολαϊδου

Η Εύα Νικολαϊδου μας παρουσιάζει μια δημοσιογραφική έρευνα για την πορνεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΠΟΡΝΕΣ. Γυναίκες χαμένες στην ανυπαρξία. Ενώ η ερωτική πράξη είναι ζωή, αυτές ζουν έναν αργό θάνατο. Χαμένες από τον εαυτό τους. Ούτε τα σώματά τους προλαβαίνουν να γνωρίσουν. Ξεχασμένες από τις οικογένειές τους, ζουν πάντα με τον φόβο μήπως τις ανακαλύψουν. Χωρίς ταυτότητα. Πολλές φορές, ξεχνάνε το πραγματικό τους όνομα.
Πίνοντας καφέ μ’ αυτά τα κορίτσια, στους οίκους ανοχής, η Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας, καταγράφει την καθημερινότητά τους. Κρατούσε σαράντα χρόνια στο αρχείο της ένα δημοσιογραφικό ημερολόγιο με συνεντεύξεις, φωτογραφίες, ταυτότητές τους, βιβλιάρια υγείας τους, έγγραφα…
Στο βιβλίο «Στα σπίτια της αμαρτίας: χθες και σήμερα», η συγγραφέας δημιούργησε ένα πλέγμα υφασμένο από νήματα που ενώνουν τον εταιρισμό από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορνείας.
Τι ψάχνουν οι πελάτες; Γιατί τις επιλέγουν; Τι τους ζητάνε; Πώς συμπεριφέρονται; Το χθες ήταν διαφορετικό; Τι μετατοπίστηκε με το πέρασμα του χρόνου; είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα βρείτε απαντήσεις. Ο ορατός και ο αόρατος κόσμος τους.
Μεταξύ άλλων, θα σας συναρπάσει για τον ρεαλισμό της η μοναδική συνέντευξη της Γαβριέλλας Ουσάκοβα. Μια πόρνη θρύλος που είχε πει τη γνωστή φράση: «Έγινα πόρνη διότι εγεννήθην έτσι».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Ένα πιστόλι για υπογραφή» από τον Νίκο Εμμ. Σίμο

Ο συγγραφέας Νίκος Εμμ. Σίμος μας παρουσιάζει μια σκοτεινή υπόθεση με τρομοκράτες, δολοφόνους και μια απροσδόκητη εξέλιξη... Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.Οι τρομοκράτες ζουν στη σκιά, αθέατοι και υπεράνω πάσης υποψίας. Έχει αναλάβει να τους αποκαλύψει ο αστυνόμος Νικόδημος Γρέκας, απόφοιτος της Νομικής και με επιμόρφωση στην εγκληματολογική ψυχολογία, ο οποίος έχει όλα τα προσόντα ώστε, μολονότι υπηρετεί στην Ασφάλεια, να τον χρησιμοποιήσει η Αντιτρομοκρατική για τη διαλεύκανση σειράς εγκλημάτων που σχετίζονται με την εγχώρια τρομοκρατία.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Οι Κήποι του Πασά» της Φανής Μέλφου-Γραμματικού

Οι Κήποι του Πασά -γνωστοί επίσης και ως Δρακόσπιτα ή Άντρο των Δερβίσιδων- αποτελούν ένα από τα µεγαλύτερα ζωντανά µυστήρια της Θεσσαλονίκης.

Χτισµένο γύρω στα 1904, το µνηµείο παραµένει τόπος µαγικός µε βαθιές στέρνες, σκοτεινές πύλες και υπόγειες στοές, που αν και φαντάζει ήρεµος και γοητευτικός στη διάρκεια της ηµέρας, γίνεται εφιαλτικός µε τις πρώτες σκιές της νύχτας, τότε που ανοίγει ένα µονοπάτι -ο δρόµος της Μαύρης Πέτρας- που ξεκινά από τα κοιµητήρια της Ευαγγελίστριας.

Μέσα από το παράλογο και το φανταστικό, το επιστηµονικά παραδεκτό και το ιστορικά τεκµηριωµένο, η γνωστή συγγραφέας Φανή Μέλφου Γραµµατικού, ξετυλίγει µια πραγµατική ιστορία και ζωντανεύει τους αστικούς θρύλους της Θεσσαλονίκης µε πρωταγωνιστές τα µέλη µιας εύπορης οικογένειας, τον καιρό του Μεσοπολέµου.

Άγνωστες πτυχές της κοινωνικής και πνευµατικής ζωής της Θεσσαλονίκης, σκιαγραφούνται στις σελίδες του µυθιστορήµατος και παρουσιάζουν την εικόνα µιας αναδυόµενης πόλης, στα πλαίσια προλήψεων, κοινωνικών διακρίσεων, µυστικιστικών τελετών και καλά κρυµµένων µυστικών.

Με κεντρικό πρόσωπο µια διαταραγµένη προσωπικότητα και µε σκηνικό τους παράξενους Κήπους, ξετυλίγεται µια ιστορία αλλόκοτη, σύµφωνα µε την οποία ένας παντοδύναµος Τιµωρός Δράκος, απονέµει δικαιοσύνη, µε τους δικούς του νόµους και κριτήρια…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

 

«Το Απωθημένο Φυγείν Αδύνατον» της Μαρίας Παναγοπούλου

Ο Ανάργυρος, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της Σαντορίνης, ετοιμάζεται να παντρευτεί την Άννα, ένα κορίτσι από την Ανάφη που εργάζεται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του. Μια προκλητική ενέργεια της αδελφής του, της «τοξικής» Καλλίστης Σαντοριναίου, τινάζει τη γαμήλια τελετή στον αέρα και τρέπει τη νύφη σε φυγή. Είκοσι χρόνια μετά, η Άννα κι ο Ανάργυρος συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να δραπετεύσουν για λίγο από τη ζωή τους, ταξιδεύοντας στον εξωτικό Μαυρίκιο. Εκεί, τους περιμένει «η πιο σκοτεινή νύχτα της ψυχής»…
Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία που κάτω από την επιφάνειά της κρύβει ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Στα έγκατά του δεν κοχλάζει πύρινη λάβα, αλλά κάτι εξίσου ανελέητο και καταστροφικό· τα απωθημένα.
H ζωή που ονειρευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ζήσουμε στοιχειώνει νομοτελειακά αυτή που ζούμε; Ή μήπως η καρδιά μας διαθέτει έξοδο κινδύνου από τον λαβύρινθο των καταπιεσμένων επιθυμιών; Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τα δεσμά του υποσυνείδητου; Ή το απωθημένο φυγείν αδύνατον; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός
.

«Μυστικές Ιστορίες» της Ελένης Τσαμαδού

Τι κοινό έχουν η Μόνα Λίζα, η Κλεοπάτρα, ο Κολοκοτρώνης, η Κασσιανή και η Αυγούστα Θεοδώρα; Μια Γαλλίδα Σουλτάνα και η Μπουμπουλίνα; Η Άννα Κομνηνή και ο Μωυσής; Η βασίλισσα Αμαλία και ένα ορφανό φτωχόπαιδο στην Αγγλία; Ο ποιητής Πετράρχης και η Μύρτις; Η ωραία Ελένη και ένας τραπεζίτης, και αυτός με τον Καποδίστρια; Η Ρωξάνη και ένας συνταξιούχος φύλακας Μουσείου; Μια χήρα στη Μάνη και γυναίκες της καθημερινότητας; Τι τους συνδέει;
Διαβάστε το βιβλίο για να μάθετε τις μυστικές τους ιστορίες. Αλήθειες καλά κρυμμένες στα βάθη της Ιστορίας ή δημιουργήματα της φαντασίας.
Πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι και…οι  γάτες. Πανέξυπνες και ραδιούργες, τρυφερές, υπέροχες, μοναδικές γάτες.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

«Το φως της φλόγας» της Κατερίνας Τσιάνα -Πανταζίδου

Στο νέο της βιβλίο η Κατερίνα Τσιάνα -Πανταζίδου μας παρουσιάζουν μια μυθιστορηματική βιογραφία των πρωτοπόρων φωτογράφων και πρώτων κινηματογραφιστών των Βαλκανίων, των Αδερφών Μανάκια. Στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκινώντας από την Αβδέλλα όργωσαν τα Βαλκάνια και κατέγραψαν πολιτικά, ιστορικά γεγονότα και σκηνές καθημερινής ζωής.

«Σεβαστοί μου γονείς, για την απασχόληση μου με τη φωτογραφία είστε ενήμεροι και μου δώσατε την εντύπωση πως συμμερίζεστε αυτό μου το πάθος. Και μείνετε ήσυχοι δεν κινδυνεύω από αυτό. Ουδείς εκινδύνεψε από τέτοιες αγάπες με την επιστήμη, τις εφευρέσεις, εκτός από τον Γαλιλαίο από όσο γνωρίζομεν. Και επειδή το πάθος είναι φλόγα και μιας φλόγας ο στόχος είναι να φωτίζει, σας γνωστοποιώ πως αποφάσισα να ανοίξω φωτογραφικό στούντιο στα Γιάννενα».

Γιαννάκης

«Αυτό κάναμε, γιε μου, γράφαμε ιστορία με εικόνες. Το μέλλον θα αξιολογήσει τη δουλειά μας. Για εμάς ήταν χαρά, πηγή ζωής. Να έβλεπες μόνο την ικανοποίηση του αδερφού μου! Λάμπαν τα μάτια του και ήταν από το φως της φλόγας που τον έκαιγε, που μας έκαιγε. Αυτό μας διαφέντευε, μας οδηγούσε…»

Μιλτιάδης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέθεξις

 

«Η Εκδίκηση της Σειρήνας» της Λίας Αραμπατζή

«Η Εκδίκηση της Σειρήνας» είναι το πρώτο βιβλίο της Λίας Αραμπατζή. Η ιστορία ξεκινάει με  το ημερολόγιο μιας νεαρής κοπέλας και στη συνέχεια περνάμε στη δολοφονία ενός Έλληνα Υπουργού ...

Όταν ανακαλύπτεις ένα καλά κρυµµένο µυστικό, µπορεί εύκολα να γκρεµιστεί ο τέλειος κόσµος που οι άλλοι κατάφεραν να χτίσουν γύρω σου. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε η Λυδία, και το έµαθε µε τον χειρότερο τρόπο.
Η δολοφονία του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, στο εστιατόριο της Λυδίας µε το όνοµα «Sirena» θα οδηγήσει σε µια σειρά από ανατροπές.

Ο υπεύθυνος του τµήµατος ανθρωποκτονιών, Φίλιππος Αντωνίου, θα προσπαθήσει να λύσει το µυστήριο, πατώντας πάνω στα παραπλανητικά στοιχεία της όµορφης Λυδίας. Θα καταφέρει η πονηρή «σειρήνα» να παρασύρει τον καχύποπτο αστυνοµικό, ακόµη και αν αυτό σηµάνει την καταστροφή τους;

Ένα δυνατό µυθιστόρηµα που οδηγεί στο συµπέρασµα πως η λογική δεν χωράει σε µία υπόθεση εκδίκησης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

 

Νέα κυκλοφορία - Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης: Ευφροσύνη - Όλα όσα θυμάμαι

«Είκοσι οχτώ» του Τάσου Μπαγκέρη

Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι το πιο ευφάνταστο και συναρπαστικό σενάριο. Στη ζωή μας όλα συμβαδίζουν και σφιχτοπλέκονται. Σκεφτόμαστε, πράττουμε και συναισθανόμαστε την ίδια στιγμή. Ο άνθρωπος είναι προικισμένος να δημιουργεί, ταυτόχρονα, σε πολλαπλά και διαφορετικά επίπεδα.
Στο μυθιστόρημα Είκοσι οχτώ, αυτόν τον κανόνα ζωής βιώνει ο Άλκης. Το μάρκετινγκ, οι δυνατές φιλίες - σχέσεις και οι πνευματικές αναζητήσεις πραγματώνονται, εκεί που αναπάντεχα λογική και μεταφυσικά γεγονότα, όλα έμελλε να συνυπάρχουν. Ή, μήπως, συγκρούονται και αλληλοαναιρούνται;
Ο Άλκης, ως διευθυντής στα είκοσι οχτώ του, αντιμετωπίζει ανατρεπτικά τις προκλήσεις της αγοράς. Ταξιδεύει, ερωτεύεται, αυτοσαρκάζεται ακροβατώντας ανάμεσα στο νοητό και το πραγματικό.
Τρία "μοιραία" ατυχήματα... Και όμως του το 'χαν πει...
28... Νερό...
Τελικά τι είναι τυχαίο στη ζωή;
Ο Άλκης ανακαλύπτει την ανυπέρβλητη δύναμη που αποκτά ο άνθρωπος όταν έχει πίστη και θέληση! 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εξάντας ενώ η διανομή γίνεται απο τις εκδόσεις «Mystis».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top