12 νέα βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά

Nέες κυκλοφορίες με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση

12 νέα βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση.

Περιπέτειες με πολλή δράση και μυστήριο. Όμορφες ιστορίες με φόντο τη Σμύρνη του 1922 , τη φιλία, την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού ,την καλή διατροφή και την αγάπη που έχουμε όλοι ανάγκη. 

Χρήστος Κανελλόπουλος: Οι πενήντα δύο βασίλισσες μια τράπουλα για τον έρωτα

 

«1922-Τα Μυστήρια της Σμύρνης» του Θάνου Κονδύλη

Ο Θάνος Κονδύλης παρουσιάζει μια όμορφη ιστορία μυστηρίου και δράσης με φόντο την ελληνική Σμύρνη του 1922.

Πρωταγωνιστής είναι ο  δωδεκάχρονος Παναγιώτης που εργάζεται σ’ ένα παραλιακό καφενείο. Εκεί συναντάει έναν πελάτη, που του συστήνεται ως «κύριος Χ», ο οποίος του αναθέτει μια αποστολή: Να παραδώσει έναν φάκελο στον στρατηγό Ίππαρχο, που βρίσκεται στο ελληνικό Διοικητήριο της Σμύρνης.

Μια ζεστή βραδιά, ο Παναγιώτης με τον φίλο του, τον Νικόλαο, κάνουν βόλτα στο λιμάνι, όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα.

Μια συμμορία έχει δολοφονήσει τον κύριο Χ και τον άντρα που τον συνόδευε. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται ο στρατηγός Ίππαρχος και δίνει στη συμμορία μια αμοιβή, με αντάλλαγμα δυο βαρυφορτωμένες βαλίτσες. Τότε οι δυο φίλοι αποφασίζουν να διαλευκάνουν το μυστήριο.

Στο μεταξύ, ο ελληνικός στρατός αποχωρεί από τη Σμύρνη, ενώ οι έρευνες των παιδιών θα τους οδηγήσουν στον ίδιο τον στρατηγό. Τότε όμως καταφθάνει και ο τουρκικός στρατός και όλα ανατρέπονται. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«1922-Τα Μυστήρια της Σμύρνης» του Θάνου Κονδύλη

 

«Μια μέρα στον βυθό» από τη  Χαριτίνη Μαλισσόβα

Το νέο βιβλίο της Χαριτίνης Μαλισόβα με τίτλο «Μια μέρα στον βυθό» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός σε εικονογράφηση της Σίσυς Κυλερτζή. Τι συμβαίνει μια μέρα στον βυθό όταν ένα καινούργιο ψάρι προσπαθεί να μπει στην παρέα που έχουν ήδη οι γοργόνες και τα ψαράκια;

Γιατί κρύβονται κάθε φορά που τους πλησιάζει; Φταίει το περίεργο, Μεγάλο ψάρι, ή μήπως έχουν αποφασίσει πως δεν θέλουν άλλους στην παρέα τους; Ποιος είναι ο ρόλος της Σοφής γοργόνας; Ποια συμβουλή τους είχαν δώσει οι Νεράιδες και πώς θα βεβαιωθούν ότι είχαν δίκιο;

Τι θα συμβεί στη Μικρή γοργόνα και πότε η παρέα θα καταλάβει τι θέλει το Μεγάλο ψάρι; Τι θα έχει γίνει ως το βράδυ και πώς θα είναι η επόμενη μέρα στον βυθό;

Ένα παραμύθι για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την αποδοχή του διαφορετικού άλλου.

Επειδή «Μια μέρα στον βυθό» μπορεί να είναι «Μια μέρα οπουδήποτε υπάρχουν παρέες παιδιών». Το βιβλίο περιέχει υπέροχες δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες και κατατοπιστικές οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς.

«Μια μέρα στον βυθό» από τη  Χαριτίνη Μαλισσόβα

 

«Το Χρυσαφένιο κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Μια όμορφη προσέγγιση για το θέμα της υγιεινής διατροφής κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος  μέσα από το

«Χρυσαφένιο κουκούτσι» προσεγγίζει με ιδιαίτερο τρόπο το θέμα της παχυσαρκίας και μαθαίνει στα παιδιά  την αξία της Μεσογειακής διατροφής. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και την υπέροχη εικονογράφηση οι μικροί αναγνώστες θα αγαπήσουν τα φρούτα και θα εκτιμήσουν τη διατροφική τους αξία καθώς και τις βιταμίνες.

Κάπου, κάπως, κάποτε… Ένα μικρό κορίτσι

δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα…

Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και

την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη…

Γλυκά και πάλι γλυκά…

Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση

στα «χέρια» τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους…

Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν

στον «ίσιο δρόμο»…

Θα τα καταφέρουν, άραγε;

«Το Χρυσαφένιο κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

 

«Το μονοπάτι του γίγαντα» της Αργυρώς Μουντάκη 

Οι εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν μια νέα σειρά με τίτλο «Ζωντανοί Θρύλοι» που είναι εμπνευσμένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσμου, που ζουν ακόμα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Το  μονοπάτι του γίγαντα είναι βασισμένο σε ιρλανδικό θρύλο που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Η υπέροχη εικονογράφηση είναι του Νέστορα Ξουρή.

Βόρεια Ιρλανδία. Μια ακτή σαν χτισμένη από πολυγωνικές πέτρες αρχιτεκτονικά τοποθετημένες, κατά τον θρύλο από τον γίγαντα Φιν Μακ Κουλ. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του και τους συμπατριώτες του από τον επικίνδυνο Σκοτσέζο γίγαντα Μπεναντόνερ, ο Φιν Μακ Κουλ χτίζει ένα μονοπάτι μέσα στη θάλασσα για να πάει στη Σκοτία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Μπεναντόνερ. Όταν όμως καταφέρνει να φτάσει εκεί, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Πώς θα αντιμετωπίσει τον τεράστιο Μπεναντόνερ; Ποιος από τους δύο γίγαντες θα είναι ο νικητής της ιστορίας; Ή μήπως μια άλλη δύναμη, γυναικεία, και προερχόμενη όχι από τη σωματική ρώμη αλλά από τη δύναμη του πνεύματος, θα δώσει τη λύση; 

«Το μονοπάτι του γίγαντα» της Αργυρώς Μουντάκη 

 

«Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι» της Αργυρώς Μουντάκη

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι είναι βασισμένος σε ρωμαϊκό θρύλο και είναι το δεύτερο βιβλίο της νέα σειράς «Ζωντανοί Θρύλοι» των εκδόσεων Διάπλαση.

Διαδραματίζεται στη Ρώμη και ένας σκλάβος καταδιώκεται επειδή δραπέτευσε από το σκληρό αφεντικό του. Ένα τραυματισμένο λιοντάρι βρίσκεται στον δρόμο του, κι ο Ανδροκλής, ο ήρωάς μας, αντί να απομακρυνθεί τρέχοντας, το προστρέχει και το βοηθάει να θεραπευτεί. Μια σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και το άγριο ζώο. Πότε θα έχει το λιοντάρι την ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό στον Ανδροκλή; Και θα το κάνει; Ο συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος θρύλος του Ανδροκλή που γοήτευσε πολλές γενιές παιδιών παγκοσμίως μιλάει στην καρδιά μας μέσα από την ουσία των μηνυμάτων του. Η υπέροχη  εικονογράφηση είναι του Νέστορα Ξουρή.

«Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι» της Αργυρώς Μουντάκη

 

«Shoe Wars» της Λίζ Πίτσον

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΛΗ! ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΑΡ.

Κάνουν ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ και ο χρόνος ΤΡΕΧΕΙ καθώς τα δύο παιδιά προσπαθούν να ΣΩΣΟΥΝ τον μπαμπά τους από τη ΓΟΥΕΝΤΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, τη φριχτή αφεντικίνα του.

Εκείνη είναι ικανή να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να κερδίσει το αστραφτερό ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ και ξέρει πως, αν συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρουσιάζοντας τα ιπτάμενα παπούτσια, το βραβείο θα είναι δικό της. Τέτοια ιπτάμενα παπούτσια είναι κρυμμένα στο σπίτι της Ρούμπι και του Μπέαρ…

Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα ....πόλεμος.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Shoe Wars» της Λίζ Πίτσον

 

«Φάρος» του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Στον «Φάρο» του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου παρουσιάζεται η ζωή δεκαοκτώ προσωπικοτήτων από τον χώρο της Ιστορία , της φιλοσοφίας, των Καλών Τεχνών και των επιστημών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Αριστοτέλη, την Υπατία, τον Μέγα Αλέξανδρο και άλλες σπουδαίες μορφές όπως ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Το αναγνωστικό ταξίδι ξεκινάει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σπουδαίοι φιλόσοφοι και ξακουστοί στρατηλάτες, πρωτοπόροι επιστήμονες, αγωνιστές της Ελευθερίας, καλλιτέχνες και αθλητές άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάνοντας πράξη το όραμά τους με πίστη σε υψηλά ιδανικά και αξίες, με ισχυρή θέληση και γενναιότητα. Γνωρίζοντας τη ζωή και το έργο τους, γνωρίζουμε την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Τα επιτεύγματά τους μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά, μα και για τους μεγάλους, για όλους όσοι αναζητούν έναν Φάρο να φωτίζει την πορεία της ζωής τους. Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

«Φάρος» του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

 

«Τη μέρα που έπεσα μέσα σ' ένα παραμύθι» του Μπεν Μίλερ

Βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία με αυτή τη μοναδική περιπέτεια του ανερχόμενου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπεν Μίλερ.

Η Λάνα και ο αδελφός της, ο Χάρισον, έπαιζαν συνέχεια μαζί, ώσπου ο Χάρισον αποφάσισε ότι είναι πολύ μεγάλος πια για παιχνίδια. Όταν όμως σε μια βόλτα στο σουπερμάρκετ η Λάνα ανακαλύπτει μια μαγική πύλη που οδηγεί στον κόσμο των παραμυθιών, συνειδητοποιεί ότι οι ιστορίες δεν είναι μόνο γραμμένες στα βιβλία. Οι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών κινδυνεύουν! Θα καταφέρει η Λάνα να πείσει τον αδελφό της να πιστέψει και πάλι στα παραμύθια, προτού να είναι πολύ αργά;

Μια συναρπαστική και αστεία ιστορία, που αναδεικνύει τη δύναμη και τη διαχρονική αξία των παραμυθιών, με την υπέροχη εικονογράφηση της Ντανιέλα Τζάγκλενκα Τερατσίνι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Τη μέρα που έπεσα μέσα σ' ένα παραμύθι» του Μπεν Μίλερ

 

«Πράσινα Αυγά με Χοιρομέρι» του Dr Seuss

Ο Τέρι θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσει ο φίλος του τα πράσινα αυγά με χοιρομέρι. Και θα κάνει Ο,ΤΙ περνάει από το χέρι του για να τον πείσει…

Δεν τα θέλω εδώ,
δεν τα θέλω εκεί.
Δεν τα θέλω
ούτε παρακεί.
Δε μ’ αρέσουν
τα πράσινα αυγά με χοιρομέρι.
Δε μ’ αρέσουν, κατάλαβέ το, Τέρι!

Οι περιπέτειες του Τέρι κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Πράσινα Αυγά με Χοιρομέρι» του Dr Seuss

 

«Ο μπαμπάς μου ....Ο ήρωας μου » του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Μια συναρπαστική ιστορία που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, 
αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.

-    Κοίτα, μπαμπά, κοίτα!

-    Τι συμβαίνει, κορίτσι μου; Δεν βλέπω τίποτα περίεργο.

-    Δες το παιδάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο.
     Είναι ο Στέφανος, ο συμμαθητής μου.

-    Ο κύριος που βαδίζει στο πλάι του είναι ο μπαμπάς του.
     Μα είναι αλλιώτικος. Όχι σαν κι εσένα.

-    Αλλιώτικος; Γιατί;

-    Να... αυτός ο κύριος -όλα τα παιδιά το λένε- δεν είναι
     o αληθινός μπαμπάς του.

Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

«Ο μπαμπάς μου ....Ο ήρωας μου » του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

 

«Ο γάτος και το πουλί»  του Άλεξ Κουσό 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Μια ιστορία που αφηγούνται δυο φωνές, ένας γάτος κι ένα πουλί. Ο γάτος ζει με την Ευλαλία και της κρατά συντροφιά από τότε που χάθηκε ο άντρας της, ο ναυτικός Ευστάθιος. Το πουλί κάνει παρέα στον Ευστάθιο, που έχει ναυαγήσει σ’ ένα ερημονήσι, και τον ακούει συνεχώς να επαναλαμβάνει το όνομα μιας γυναίκας: Ευλαλία.

Την ιστορία όμως τη λένε και δύο χρώματα: το κόκκινο και το μπλε. Εικόνες γεμάτες ποίηση που σκιαγραφούν τη μοναξιά των πρωταγωνιστών της ιστορίας μέχρι να βρουν τον δρόμο για να ξανασμίξουν.

Ένα βιβλίο που προσεγγίζει τα θέματα του αποχωρισμού, της μοναξιάς και της ελπίδας με πρωτότυπο τρόπο και μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικονογράφηση. Η εικονογράφηση είναι της Εύας Οφρεντό και η μετάφραση του Αλέξανδρου Πανούση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Ο γάτος και το πουλί»  του Άλεξ Κουσό 

 

«Ράδιο Ποπόφ» της Άνια Πόρτιν

Ο εννιάχρονος Άλφρεντ ζει στην ουσία μόνος του· έχει να δει τη μητέρα του από τότε που γεννήθηκε, ενώ ο πατέρας του, που ταξιδεύει συνεχώς για δουλειές, συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Μια νύχτα, ο Άλφρεντ αποφασίζει ν’ ακολουθήσει μια μυστηριώδη περαστική, που εκτός από την εφημερίδα τού πετάει από την ταχυδρομική θυρίδα μήλα, μάλλινες κάλτσες και σάντουιτς. Έτσι, αρχίζει μια αξέχαστη περιπέτεια που θ’ αλλάξει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή πολλών άλλων παιδιών. Πρόκειται για την ταχυδρόμο Αμάντα Περιβολάρη, η οποία ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, τους Αφουγκραστές. Στο σπίτι της, ο Άλφρεντ βρίσκει έναν παλιό ραδιοπομπό, που τον είχε σχεδιάσει ο Ρώσος μηχανικός Α. Σ. Ποπόφ, και αρχίζει να κάνει μια μυστική νυχτερινή εκπομπή για τα Λησμονημένα Παιδιά.

Μια μαγευτική και αξέχαστη ιστορία γεμάτη χιούμορ, εφάμιλλη των δημοφιλών ιστοριών της Άστριντ Λίντγκρεν και του Ρόαλντ Νταλ.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ράδιο Ποπόφ» της Άνια Πόρτιν

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top