Μια δημόσια τοιχογραφία αφιερωμένη στην Θεία Κωμωδία

Θα εξελίσσεται στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στους διερχόμενους πολίτες

αφισα εκθεσης

Επ’ ευκαιρία των 700 ετών από το θάνατο του Δάντη Αλιγκιέρι, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και η UrbanAct, υλοποιούν από κοινού ένα έργο για να τιμήσουν τον μεγάλο Ιταλό ποιητή: μια δημόσια τοιχογραφία αφιερωμένη στην Θεία Κωμωδία στο κέντρο της Αθήνας. 

Φωτεινά Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Το έργο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου της Αθήνας, και υλοποιείται από τρεις σημαντικούς καλλιτέχνες, τους ALBERTO RUCE, KEZ  και SAME84, παρουσιάζει την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο, δηλαδή τις τρεις ενότητες του έργου του Δάντη.

Οι δυο Έλληνες καλλιτέχνες KEZ και SAME84 και ο Ιταλός καλλιτέχνης ALBERTO RUCE πραγματοποιούν το έργο μέσα από το ιδιαίτερο στυλ τους, σε μια επιφάνεια- ευγενική παραχώρηση της ΟΣΥ ΑΕ, η οποία υποστηρίζει με τις υποδομές της το έργο.

Η επιφάνεια βρίσκεται στον τοίχο περίφραξης του σταθμού επί της οδού Λιοσίων (δίπλα στον σταθμό «Αττική»), έναν εμβληματικό χώρο, στον οποίο η UrbanAct  από το 2005 έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα έργα.

Η τοιχογραφία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Θα εξελίσσεται μπροστά στους διερχόμενους πολίτες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top