Επικύηση, Το Μεγάλο Μυστικό

Το μυθιστόρημα του Μανώλη Σαλαμαλέκη

Επικύηση

Το μυθιστόρημα «Επικύηση, το μεγάλο μυστικό» θα μπορούσε μισό αιώνα νωρίτερα να ήταν μια πραγματική ιστορία, χωρίς τη δυνατότητα της ιατρικής επιστήμης να τη διαγνώσει και συνεπώς να την αποκαλύψει. Είναι μια εγκυμοσύνη που φτάνει στο τέλος της και γεννιούνται δύο παιδιά, που κατά τη σύλληψή τους συμμετείχαν δύο διαφορετικοί πατεράδες.

Η ψυχή του ενός, του μεγαλομπακάλη της οδού Ευριπίδου, βασανιζόταν επί χρόνια. Προσφυγάκι από τη Σμύρνη έφτασε στην Αθήνα με ένα τσούρμο Μικρασιατών. Οι δυσκολίες πολλές, στέριωσε όμως στην πρωτεύουσα και με σκληρή δουλειά μπόρεσε να αποκτήσει όλα εκείνα τα αγαθά που ονειρεύεται κάθε φτωχός.

Από την πυρκαγιά της πατρίδας του της Σμύρνης και τον ξεριζωμό των συμπατριωτών του, έζησε έντονα όλα τα γεγονότα του Μεσοπολέμου, τον καταστροφικό Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ακόμα πιο φριχτό εμφύλιο της νέας του πατρίδας. Επίσης έμελλε να ζήσει τις χαρές αλλά και τα βάσανα των παιδιών του, αφού για χρόνια προσπαθούσε να ανακαλύψει ποιο από τα δύο ήταν το δικό του παιδί.

Όμως το μόνο που κατάφερε να μάθει ήταν ο μύθος των Διοσκούρων, οι οποίοι γεννήθηκαν από την επικύηση της Λήδας, που προήλθε από την ένωσή της, την ίδια μέρα, το πρωί με το Δία και το βράδυ με τον άντρα της Τυνδάρεω, βασιλιά της Σπάρτης.

Επικύηση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top