Νέες εκδόσεις παιδικών βιβλίων που ξεχωρίσαμε

Bιβλία με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση

παιδικά βιβλία

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα σας παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων με ποικιλία θεμάτων και υπέροχη εικονογράφηση. Ο συγκλονιστικός Κόμης Μοντεκρίστο ,ο Όλιβερ Τουίστ, ο ζωηρός Τομ Σόγιερ αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες που ξεχώρισαν από νεαρή ηλικία. Η αγαπημένη Πίπη Φακιδομύτη, ένα διαδραστικό βιβλίο που ...κουνιέται αλλά και πολύτιμες πληροφορίες  για το σώμα , για να μάθουν τα παιδιά από πολύ νωρίς τα όρια του σώματος.

10 +1 σημαντικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν!

Κόμης Μοντεκρίστο

«Ο Κόμης Μοντεκρίστο» του Αλέξανδρου Δουμά

Οι εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν στην εξαιρετική σειρά «Πολύτιμοι Λίθοι» τον Θρυλικό Μοντεκρίστο. O αγέρωχος Εντμόντ Νταντές γοητεύει με την ιστoρία του. Μια  άδικη φυλάκιση, ένας έρωτας, ένας θησαυρός , του έρωτα και τέλος της απονομής του δικαίου. Οι νεαροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν ένα κλασικό έργο και να γνωρίσουν χαρακτήρες φιλόδοξους, αγωνιστές, άπληστους, μεγαλόκαρδους.

Ο δεκαεννιάχρονος Εντμόντ Νταντές επιστρέφει στη Μασσαλία μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι. Η τύχη και η σκληρή δουλειά τού δίνουν την ευκαιρία να γίνει πλοίαρχος και να παντρευτεί την αγαπημένη του Μερσέντες.
Τι συμβαίνει λοιπόν και συλλαμβάνεται; Γιατί τον κλειδώνουν στο μπουντρούμι του φρουρίου του Ιφ; Και επιτέλους ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης κόμης Μοντεκρίστο που εκδικείται έναν-έναν όλους τους παλιούς «φίλους» του Νταντές;

Εμπνευσμένος από μια αληθινή ιστορία, ο Αλέξανδρος Δουμάς γράφει ένα βιβλίο για τη δύναμη της επιβίωσης, αλλά και της εκδίκησης. Γι’ αυτόν τον σκοτεινό τύπο με τα μαύρα μάτια και τη βαθιά ζάρα στο μέτωπο, που μοιάζει να τα ξέρει όλα και να τα προβλέπει όλα.

περιπέτειες Τομ Σόγιερ

«Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» του Μαρκ Τουέιν

Ο Τομ Σόγιερ είναι ένα ορφανό αγόρι που ζει μαζί με τη θεία του Πόλλυ στο Μιζούρι. Είναι ένα ζωηρό ,καλόκαρδο και ατίθασο αγόρι που προσπαθεί να αποφύγει το σχολείο, δεν του αρέσει η πειθαρχία και ονειρεύεται ταξίδια μαγικά και ψάχνει για χαμένους θησαυρούς.
Μια μέρα ο Τόμ Σόγιερ θα σώσει το χωριό από τον Ινδιάνο Τζο και θα βγάλει σώα την Μπέκι από το δαιδαλώδες σπήλαιο Μακ Ντούγκαλ. Το συναρπαστικό βιβλίο που παρουσιάζει την ξέγνοιαστη παιδική ηλικία, τις φάρσες που σκαρώνουν τα παιδιά θα εντυπωσιάσει τους μικρούς αναγνώστες. Κυκλοφορεί από τις προσεγμένες εκδόσεις Διάπλαση.

Άνοιξη με ποίηση - 7 βιβλία για να διαλέξεις

Όλιβερ Τουίστ

«Όλιβερ Τουίστ» του Τσαρλς Ντίκενς

Ο «Όλιβερ Τουίστ» είναι ένα συγκινητικό αλλά και αισιόδοξο βιβλίο για την ανθρώπινη υποκρισία, καθώς επίσης και για τα δικαιώματα των παιδιών σε πράγματα που μπορεί να θεωρούμε αυτονόητα, αλλά ακόμα και σήμερα δεν προσφέρονται σε πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Αν αφαιρέσεις από κάθε άνθρωπο τα ρούχα, είναι όλοι ίδιοι» γράφει ο Τσαρλς Ντίκενς στο πρώτο κεφάλαιο του Όλιβερ Τουίστ, περιγράφοντας τη γέννηση του πιο άτυχου, αλλά και τυχερού παιδιού της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Όταν η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα, ο Όλιβερ μεγαλώνει στο πτωχοκομείο και γρήγορα μαθαίνει πως είναι ανεπιθύμητος. Στα εννιά του χρόνια θα το σκάσει από τον εργολάβο κηδειών που τον είχε πάρει μαθητευόμενο και θα χαθεί μέσα στο Λονδίνο. Εκεί θα συναντήσει τον λωποδύτη και κλεπταποδόχο Φέιγκιν, που θα προσπαθήσει να τον μυήσει στον τρόπο ζωής των κλεφτών. Ποιο είναι όμως το απώτερο σχέδιο του Φέιγκιν; Θα καταφέρει ο Όλιβερ να ξεφύγει; Κυκλοφορεί στην σειρά «Πολύτιμοι λίθοι» των εκδόσεων Διάπλαση.

Ζιγκ-Ζαγκ ταξίδι στον χρόνο

«Ζιγκ-ζαγκ ταξίδι στον χρόνο-Το βιβλίο που κουνιέται» από τους Κρίκελ-Κράκελς

Το τρίτο βιβλίο των Κρίκελ και Κράκελς μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διάπλαση.
Ένα διαδραστικό βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Τυραννόσαυροι που απειλούν μικρά δεινοσαυράκια, γρίφοι με πυραμίδες και ανάμεσα τους οι Βίκινγκς που θέλουν να φτιάξουν ένα καράβι.

Χίλιες περιπέτειες σε ξένους τόπους και άλλες εποχές.

 Τα παιδιά βοηθούν στην εξέλιξη του βιβλίου, το κουνάνε , κρύβουν τους ήρωες για να τους προστατεύσουν, λύνουν γρίφους και στήνουν σκηνές στο πάτωμα. Μια φανταστική και πρωτότυπη ιδέα που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

Πίπη Φακιδομύτη

«3 νέοι τίτλοι με την Πίπη Φακιδομύτη» της  Άστριντ Λίντγκρεν

H Πίπη Φακιδομύτη συναρπάζει δεκαετίες. Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν νέες περιπέτειες της. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς η Πίπη Φακιδομύτη ζει στη Βιλεκούλα μ’ έναν πίθηκο κι ένα άλογο. Κάνει πάντα ό,τι της καπνίσει κι είναι απίστευτα δυνατή. Τα άλλα παιδιά σκάνε απ’ τη ζήλια τους κι οι μεγάλοι, μέχρι να τη γνωρίσουν, τη βρίσκουν ανυπόφορη. Η Άνικα και ο Τόμι είναι οι δυο φίλοι της, που ζουν στο διπλανό σπίτι. Καμιά φορά τα χάνουν με τους αλλόκοτους τρόπους της φιλενάδας τους, αλλά τη θαυμάζουν για την καλοσύνη της, τη γενναιοδωρία της και την ικανότητα που έχει να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή.

Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Η Πίπη Φακιδομύτη Καπετάνιος» πηγαίνει για ψώνια, συμμετέχει σε μια σχολική εκδρομή ή σκηνοθετεί ένα ναυάγιο, ο Τόμι και η Άνικα μπλέκουν σε απολαυστικές και ασυνήθιστες περιπέτειες. Και βέβαια η πιο συναρπαστική στιγμή είναι όταν ο πατέρας της, ο βασιλιάς των κανίβαλων, επιστρέφει στη Βιλεκούλα για να δει την κόρη του. Η σκέψη, όμως, πως η Πίπη θα φύγει για να γίνει η πριγκίπισσα Πιπηλότα γεμίζει λιγάκι με θλίψη την καρδιά των φίλων της.

Στο τρίτο βιβλίο με τίτλο « Η Πίπη Φακιδομύτη στις νότιες θάλασσες» η Πίπη, παρέα με τον Τόμι, την Άνικα, τον πίθηκο και το άλογό της, αποφασίζει να ξανασμίξει με τον πατέρα της και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι γίνεται πριγκίπισσα των κανίβαλων στο νησί Κάνι Κάνι. Εκεί παίζει κάτω απ’ τον καυτό ήλιο με τα μικρά παιδιά των Κάνι, ενώ οι άγριοι καρχαρίες και οι πανούργοι κλέφτες μαργαριταριών ανακαλύπτουν πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μ’ αυτό το τρομερά δυνατό κοριτσάκι.

Σπουδαίοι άνθρωποι ως παιδιά

«Σπουδαίοι Άνθρωποι ως Παιδιά»

Σημαντικές προσωπικότητες του κόσμου παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο, εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε κάποιες από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του κόσμου βάσει κάποιων στοιχείων από την παιδική τους ηλικία. Είκοσι πέντε σπουδαίοι άνθρωποι περιμένουν να τους ανακαλύψετε: εφευρέτες, επιστήμονες, μουσικοί…

Σου μιλάνε για τα παιδικά τους χρόνια, σας δείχνουν πώς ήταν τότε, με τι τους άρεσε να παίζουν και ποια ήταν
τα ενδιαφέροντά τους, αλλά δε θα σας αποκαλύψουν το όνομά τους. Ο καθένας από αυτούς δίνει κάποια
στοιχεία για να σας βοηθήσει να μαντέψετε ποιος είναι. Στο τέλος μπορείτε να ανοίξετε το παραθυράκι και να δείτε αν μαντέψατε σωστά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Εγώ το Σώμα μου και οι άλλοι

«Εγώ ,το Σώμα μου και οι Άλλοι» της Τζέινιν Σάντερς

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς για τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Αυτή η γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξή τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και τις προσδοκίες τους από τη συμπεριφορά των άλλων. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα με εύληπτο και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο, προσφέροντάς τους οικεία σενάρια για να σκεφτούν και να συζητήσουν. Περιλαμβάνεται επίσης μια ενότητα με ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Αγαπημένοι μύθοι μεζωάκια

«Αγαπημένοι Μύθοι με Ζωάκια»

Οι δώδεκα συναρπαστικοί μύθοι του Λαφονταίν και του Φαίδρου που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο είναι πολυαγαπημένοι και κλασικοί. Η πρωτότυπη και παραστατική εικονογράφηση της Μα- ρίσα Βεστίτα καταφέρνει, μέσω του σύγχρονου και  αστείου ύφους της, να απεικονίσει με τρόπο αυθε- ντικό και διασκεδαστικό τους ήρωες των σπουδαίων αυτών μυθοποιών, που καταφέρνουν να ψυχαγωγούν εδώ και αιώνες μικρούς και μεγάλους, διδάσκοντας διαχρονικές αλήθειες της ανθρώπινης ψυχής με ένα παραμύθι… και ένα χαμόγελο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top