Περιήγηση στο μουσείο της έκθεσης, η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο και τα εκθέματα

περιήγηση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση της έκθεσης «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας», που υλοποίηθηκε στο πλαίσιο του έργου ΝΑΥΣ, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο εικονικό μουσείο που δημιούργησε για αυτόν τον σκοπό! Χρησιμοποιήστε τώρα έναν υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή και περιηγηθείτε ψηφιακά στην έκθεση. Ανάμεσα στα άλλα μπορείτε:

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021

-να επισκεφθείτε τον χώρο και τα εκθέματα -να επεξεργαστείτε το 3D μοντέλο της τριήρους -να περιηγηθείτε επάνω στην τριήρη σε τρισδιάστατο περιβάλλον -να παρακολουθήσετε videos σχετικά με τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη διαδικασία
ψηφιακής σάρωσης του πλοίου «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και - να συναρμολογήσετε τα μέρη μιας τριήρους.

Το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» και «Β. Παπαντωνίου» ανοίγουν ξανά

Η έκθεση σχεδιάστηκε το 2020 με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και περιλαμβάνει τρισδιάστατες εκτυπώσεις, ψηφιακές αποτυπώσεις, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους και φίλες.

Η έκθεση αυτή επιθυμεί να δώσει απάντηση σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:
- Πώς η τριήρης εξελίχθηκε στο πιο αποτελεσματικό όπλο της αρχαιότητας και τι ρόλο έπαιξε στη νίκη των Ελλήνων;
- Τι πραγματικά γνωρίζουμε από τις σωζόμενες πηγές για την τριήρη αλλά και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας;
- Πώς οι νέες τεχνολογίες μάς βοηθούν να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν;

Σημειώνεται ότι η έκθεση «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου ΝΑΥΣ που έχει ως στόχο την τεκμηρίωση και ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας με την βοήθεια τεχνολογιών αιχμής διαδραστικών ψηφιακών «εμπειριών». Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται δύο ακόμα εκθέσεις με πλούσιο ναυπηγικό περιεχόμενο και ψηφιακές εφαρμογές, καθώς και Ψηφιακό Αποθετήριο Παραδοσιακών Σκαφών.

Για το έργο ΝΑΥΣ συνεργάζονται έξι φορείς από την Ελλάδα. Συντονιστής του έργου είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου και Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Συμμετέχουν επίσης ως εταίροι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) / Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών, η εταιρεία Green Maritime Technologies (GMT), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) / Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ).


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top