Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Online Eργαστήρια τα Σαββατοκύριακα

Παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις και μουσική

online εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Σαββατοκύριακα του 2021 γίνονται ( και)... οnline!

Tα  αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται και online! Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό!

Οι νέες ψηφιακές δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

online εργαστήρια στο Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

1. Online εργαστήριο για παιδιά 4-6 χρονών
«Ο Pollock, ο Picasso και τα ειδώλια»
Κυριακή 7, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 11.00-13.00
Οι Απόκριες είναι εδώ. Διαφορετικές φέτος, αλλά πάντα γεμάτες τρέλες, γέλιο και χαρές.
Στο διαδικτυακό μας εργαστήρι εμπνεόμαστε από τα έργα των πιο ανατρεπτικών καλλιτεχνών, του Pablo Picasso και του Jackson Pollock, για να φτιάξουμε τις πιο αλλοπρόσαλλες δικές μας δημιουργίες. Μα, δεν είμαστε μόνο εμείς που θα χάσουμε τα μυαλά μας. Τα κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια θα μας ακολουθήσουν σ’ αυτή την πανδαισία. Θα αποσυντεθούν, θα ανακατευθούν και θα πάρουν άλλη μορφή που να ταιριάζει με την τρέλα μας!
Πριν όμως σηκώσουμε τα μανίκια για να πιάσουμε χρώματα, πινέλα, ψαλίδια και κόλλες, ένας μισοκοκκοράκος θα μας ξεσηκώσει με τις φωνές του και θα μας κάνει να λυθούμε στα γέλια με τις περιπέτειές του.
Γονείς, καθίστε αναπαυτικά δίπλα στα παιδιά σας και ετοιμαστείτε να τα συνοδεύσετε στο πιο ξέφρενο διαδικτυακό ταξίδι των ημερών.
*Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.

«Ο γυάλινος κόσμος» σε live streaming μετάδοση

εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Υλικά:

3 εκτυπωμένες σελίδες με κυπριακά και κυκλαδικά ειδώλια. (θα αποσταλούν σε PDF μέσω mail)

Αν δεν μπορείτε να τις εκτυπώσετε, πριν από το εργαστήρι, μπορείτε να δείτε τα ειδώλια και να τα σχεδιάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Χαρτί ακουαρέλας ή κανσόν. Αν δεν υπάρχει, 2 χαρτιά Α4 κολλημένα το ένα με το άλλο

Νερομπογιές ή τέμπερες
Πινέλα, χοντρά ή λεπτά
Ψαλίδι
Κόλλα ρευστή (λευκή ή UHU)
Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) - Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος) Κυριακή 7/2 11.00-13.00 Σάββατο 20/2 11.00-13.00 (επανάληψη) Κυριακή 21/2 11.00-13.00 (επανάληψη)
2. Online εργαστήριο για παιδιά 7-10 χρονών
«Το ταξίδι του Ήρωα»
Κυριακή 14 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 11.00-13.00

Σε αυτό το εργαστήριο, θα παίξουμε με τις έννοιες του ήρωα, του προορισμού και των εμποδίων μέσα από το ταξίδι του κλασικού ήρωα. Κάθε παιδί θα δημιουργήσει την προσωπική του περιπέτεια και τον δικό του ήρωα που θα πρωταγωνιστεί σε αυτή. Ένα ταξίδι στο οποίο ο καθένας, μέσα από προσωπικές επιλογές, θα ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες, θα εκφράσει επιθυμίες και στόχους και θα δοκιμάσει τρόπους επίλυσης προβλημάτων που θεωρεί καλύτερους.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα απλά υλικά που μπορούμε εύκολα να τα προμηθευτούμε, και μέσα από ανάπτυξη ρόλων, αυτοσχεδιασμό, αφήγηση ιστορίας, και κυρίως, τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, θα φωτίσουμε διαφορετικές πτυχές του ήρωα για να εμπλουτίσουμε το ταξίδι μας.

Ο ήρωας είναι ο κεντρικός χαρακτήρας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να φέρει τον κόσμο σε μια ισορροπία. Μέσα από μια ψηφιακή περιήγηση στο πρώτο όροφο του Μουσείου, θα ξετρυπώσουμε έναν ήρωα διάσημο στους αρχαίους Κυκλαδίτες, πριν 5000 χρόνια! Ο κυκλαδικός αυτό ήρωας θα ζωντανέψει στα χέρια μας μέσα από απλά υλικά που βρίσκουμε σπίτι μας.

ο εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.
Υλικά:
αλουμινόχαρτο
σελοτέιπ
χαρτί ή χαρτόνι
μαρκαδόροι
ψαλίδι
Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)-Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)
Κυριακή 14/2 11.00-13.00
Κυριακή 28/2 11.00-13.00 (επανάληψη)
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top