Οι νέες ψηφιακές δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Εκθέσεις, online εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και ξεναγήσεις

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μπορεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα Μουσεία να είναι κλειστά, όμως πολλά από αυτά θέλοντας να ικανοποιήσουν το θεατρόφιλο κοινό διοργανώνουν ψηφιακές δράσεις.

Έτσι λοιπόν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «έχτισε»  ένα νέο φιλικό ψηφιακό Μουσείο για να μπορείτε να το επισκέπτεστε ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκεστε. 

Έτσι θα μπορεί κάποιος να απολαμβάνει  διαδικτυακά ολοκληρωμένες κινηματογραφικές αφηγήσεις των εκθέσεών μας, με ξεναγούς τους ίδιους τους επιμελητές του.

Θέατρο - Στέφανος Σαχλίκης: Τ' άστρη όπου ‘ναι άμετρα βιαζόταν να μετρήσει

«Στόχος μας ήταν να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σας, έστω και διαδικτυακά, δημιουργώντας νέους τρόπους επικοινωνίας», ανέφερε η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Σάντρα Μαρινοπούλου,

Αναλυτικά οι δράσεις του Μουσείου

Η πρώτη έκθεση του 2021

Η έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που ήταν να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2020, είναι έτοιμη στο Μέγαρο Σταθάτου και θα εγκαινιαστεί αμέσως μόλις ανοίξουν τα μουσεία. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας. 

Zoom στα σχολεία και online εργαστήρια για γονείς και παιδιά

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε μία προσπάθεια να αντικαταστήσει τις ημερήσιες επισκέψεις των σχολείων στο Μουσείο, διοργάνωσε το πρόγραμμα «Zoom στα σχολεία» που περιέχει livestreaming προγράμματα για μαθητές πανελλαδικά. 
Οnline θα γίνονται και τα εργαστήρια του σαββατοκύριακου για παιδιά και οικογένειες θα προσφέρονται κι αυτά online σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.  

Cycladic  Αrt Virtual  Tours για ενήλικες

Το 2021 το Μουσείο οραγνώνει  live streaming cultural guided tours για ειδικά κοινά (φορείς στο εξωτερικό, πρεσβείες, εταιρείες, συλλόγους), εξάγοντας τον κυκλαδικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο! Παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη virtual ξενάγηση που πραγματοποιήσαμε στο Hellenic-American Chamber of Commerce στη Nέα Υόρκη, με 400 συμμετέχοντες!

Φίλοι του Μουσείου

Όσοι θέλουν θα μπορούν  να  παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση μια σειρά από virtual events που σχεδιάζονται ειδικά γι' αυτούς.  Το Μουσείο χρησιμοποιεί νέα μέσα και πρωτότυπες θεματικές. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και ξεναγήσεις σε σπίτια και στούντιο καλλιτεχνών, όπως στου κορυφαίου καλλιτέχνη Jorge Pardo, του Κωνσταντίνου Κακανιά, της Γεωργίας Σαγρή και live streaming performances, με πιο πρόσφατη το virtual cooking με τον Άρη Βεζενέ και τον Γιάννη Βαρελά.

Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει προνοήσει και για τις  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κάτι που είχε ξεκινήσει ήδη από τις  αρχές του 2020  όταν πραγματοποίησε VR ξεναγήσεις στην κυκλαδική  συλλογή, μέσα στα γηροκομεία. Τώρα θα δημιουργήσει μία  VR περιήγηση στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου για ευάλωτα άτομα που δεν μπορούν να  επισκεφθούν το Μουσείο. Αυτό θα αφορά  κέντρα ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), σχολεία ειδικής αγωγής και κέντρα προσφύγων.  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top