Η «Συνοικία το όνειρο» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 6 Νοεμβρίου

Διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη

Σωτήρης Χατζάκης

«Συνοικία το όνειρο», η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

O πιο μεγάλος περίπατος στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Εξήντα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ταινίας και τον σάλο που προκάλεσε η προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, «Συνοικία το Όνειρο», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο.Ένα βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό έργο που αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά πρόσωπα που συμμετέχουν.

O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα σκηνικά είναι της Έρσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, οι ενορχηστρώσεις του Ανδρέα Μπουτσικάκη και  οι φωτογραφίες της Αγγελικής Κοκκοβέ

Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς:

Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Διονύσης Βούλτσος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Αγάπη Μανουρά, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που ερμηνεύει ζωντανά ο Ζαχαρίας Καρούνης, με την σύμπραξη του Ανδρέα Μπουτσικάκη στο πιάνο και των Κοσμά Κοκόλη και Αλέκου Γλυκιώτη στο μπουζούκι.
Συμμετέχει η Σοφία Μιχαηλίδη.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφόρος Συγγρού 143
T.K. 17121, Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνα:
210 9315600
210 9316101-4
Email: info@gialino.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top