Θέατρο: Οι τραγωδίες που θα δούμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου

Δράματα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη

Οιδίπους Τύραννος- Μαρμαρωμένες Τρωάδες

Δράματα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της αρχαίας τραγωδίας. 

Οι «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» θα παιχθούν στο  Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στις 22 Ιουλίου, στον  Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών στις 24 Ιουλίου και στο  Αρχαίο θέατρο Ερέτριας στις 27 Ιουλίου.  Η Λουίζα Κωστούλα  μετέφερε το διαχρονικό βάρος των δεινών και της φρίκης του πολέμου έχοντας ως βάση τις Τρωάδες του Ευριπίδη.

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος κάνουν περιοδεία

Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ τον μύθο του Οιδίποδα, είναι μία καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση που θα προβληθεί στο Κατράκειο στις 22 Ιουλίου στο «Πέτρα» στις 23 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 25-26/7, στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους Ηλιούπολης στις 27 Ιουλίου, στο  Βράχων στις 31 Ιουλίου.

Υπόθεση Οιδίπους Τύραννος

Ο Λάιος βασιλιάς της Θήβας , είχε πάρει χρησμό πως το παιδί που θα γεννούσε με την Ιοκάστη θα σκότωνε τον πατέρα του και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Έτσι, όταν ο γιος τους γεννήθηκε, τρύπησαν τα πόδια του και τον άφησαν έκθετο στον Κιθαιρώνα Κάποιος βοσκός βρήκε το βρέφος, το έσωσε και το έδωσε σε άλλο βοσκό, που το παρέδωσε στον αφέντη του, τον βασιλιά της Κορίνθου. Αυτός το μεγάλωσε σαν παιδί του. Όταν ο Οιδίπους μεγάλωσε, αμφιβάλλοντας για την καταγωγή του, πήγε στο μαντείο των Δελφών, όπου πληροφορήθηκε πως υπήρχε χρησμός σύμφωνα με τον οποίο έμελλε να σκοτώσει τον πατέρα του και να παντρευτεί τη μητέρα του.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top