6+1 βιβλία που θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά σας

Για να μη βαρεθούν ούτε λεπτό τώρα που Μένουμε Σπίτι

παιδικά βιβλία

Το star.gr προτείνει βιβλία που θα τα ταξιδέψουν τα παιδιά… ψηλά στους αιθέρες, θα καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, θα τα εμπνεύσουν για να βάψουν κόκκινα αυγά, θα γνωρίσουν σπουδαίους ζωγράφους και θα μάθουν αναλυτικά ποιος είναι αυτός ο Covid-19 και πώς θα πρέπει να προφυλαχθούν.

1. «Νίκησε τον Ιό» της Ελοΐζ ΜακΓκρέγκορ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλίο αυτό με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί στα παιδιά τι είναι ιός και πώς τον κολλάς. Δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πώς αισθάνεσαι όταν κολλήσεις; Πώς μπορείς να τον αποφύγεις; Πώς πρέπει να πλένεις τα χέρια σου;Τα παιδιά μαθαίνουν όλα όσα χρειάζεται για να πολεμήσουν και να νικήσουν τον ιό. Μαθαίνουν πώς και γιατί πρέπει να σταματήσεις την εξάπλωση ενός ιού.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά και προσφορά υγειονομικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στη μάχη κατά του COVID-19.

2. «Ζωγραφική... Όλα ξεκινούν με μια τελεία» της Νίκης Κάντζου από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Τα παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική. Ειδικότερα οι μικρότερες ηλικιές έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την ψυχοσύνθεση τους μέσα από τα έργα τους. Άλλωστε μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη και το τι είναι αυτό που τα στενοχωρεί , αυτό που τα τρομάζει ή τα αγχώνει. Μέσα από το μαγικό αυτό ταξίδι  αναπτύσσονται διάφορες δεξιότητες του παιδιού. Αν λοιπόν το παιδί σας αγαπά τη ζωγραφική δώστε του τη δυνατότητα ,ειδικά αυτές τις ημέρες που είναι στο σπίτι ,να  ξεδιπλώσει τη σκέψη και τη φαντασία του και θα καταφέρει να αναπτύξει το ταλέντο του.

Στις σελίδες του νέου βιβλίου της Νίκης Κάντζου, τα παιδιά θα γνωρίσουν έργα μεγάλων ζωγράφων και θα ταυτιστούν μαζί τους όπως η υπέροχη «Έναστρη νύχτα» και «Το κίτρινο σπίτι» του Βαν Γκόγκ το έργο «Τετράγωνα και κύκλοι» αλλά και η «Χαρά της ζωής» του σπουδαίου Ρώσου ζωγράφου Βασίλι Καντίνσκι. Ακολουθούν σπουδαία έργα του Χουάν Μιρό και του Ανρί Ματίς....αλλά και η  ζωγραφική «ζαχαροπλαστική» του Γουέιν Τιμπό.


3. «Λίντμπεργκ - Η περιπετειώδης ιστορία ενός ιπτάμενου ποντικού» του Τορμπέν Κούλμαν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Αυτή τη φορά ο Τορμπέν Κούλμαν μας παρουσιάζει το ηρωικό τόλμημα  ενός ποντικού που κατάφερε να κατακτήσει τους αιθέρες. Το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες αυτή τη φορά στο φεγγάρι. Πρόκειται για μια υπέροχη περιπέτεια μέσα από την οποία τα παιδιά θα μάθουν ποιος ήταν ο Λίντμπεργκ  , ο σπουδαίος  Αμερικανός αεροπόρος που έγινε γνωστός το 1927 αφού κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό, διανύοντας, μόνος του και χωρίς στάση, 5.800 χιλιόμετρα με το μονοθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο του Spirit of St. Louis.

4. «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα» της Χρυσάνθης Καραϊσκου από τις εκδόσεις Διάπλαση

Μια ιστορία για το Πάσχα και τις παραδόσεις του. Πρωταγωνιστής ένα γκρινιάρικο αυγό που προτιμούσε να γίνει ομελέτα παρά να βαφτεί κόκκινο.

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα Ξεσήκωσε τον κόσμο απ' τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν' αποφύγει αυτό που απεχθανόταν... το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε; Έξοχη όπως πάντα η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιουμοριστικό κείμενο και το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό στο παιδί.

5. «Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά» της Χρυσάνθης Καραϊσκου από τις εκδόσεις Διάπλαση

Ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο από την Χρυσάνθη Καραϊσκου για να γνωρίσει το παιδί τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας για την πιο λαμπρή γιορτή, το Πάσχα.

Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

6.«Οικολογία - 40 ακτιβιστές» της Ελιζαμπέτ Κομπρ  από τις Εκδόσεις Μίνωας

Το νέο βιβλίο της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς «40» παρουσιάζει οικολόγους ακτιβιστές που συνέβαλαν με τα γραπτά και τη δράση τους στη συνειδητοποίηση του κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος.

Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση που κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard.

Είναι ένα υπέροχο και  ευχάριστο ανάγνωσμα που συνδυάζει την οικολογική αφύπνιση και την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά και γιατί όχι και στους ενήλικες. Το βιβλίο αρχικά παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Χένρι Ντέϊβιντ Θορό και καταλήγει στον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

7. «Τι τρέχει στο χρυσό κοράλλι;» της Ελένης Γεωργοστάθη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Ελένη Γεωργοστάθη μας παρουσιάζει μια τρελή περιπέτεια, γεμάτη χιούμορ, δράση και ανατροπές που κόβουν την ανάσα.

Ποιος έκλεψε τη χρυσή πένα του κύριου Τιμόθεου; Τι μυστικά κρύβει το Blue Aphrodite; Προλαβαίνει να γίνει ένας γάμος στο διάλειμμα ενός συνεδρίου; Και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι-ακρίδες που ξεφυτρώνουν όπου κι αν κοιτάξεις;

Άραγε θα καταφέρουν η Ζωή, η Μάγδα κι ο Μάνος να ενώσουν κι αυτή τη φορά τα κομμάτια του παζλ και να ανακαλύψουν τι ακριβώς τρέχει στο Χρυσό Κοράλλι;

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top