Εθνική Λυρική Σκηνή: Σπουδαίες νέες δράσεις και μία νέα διεθνής καμπάνια

Η Ε.Λ.Σ εδραιώνεται ως ένα σημαντικό λυρικό θέατρο της Ευρώπης

Με μια μεγάλη συνέντευξη τύπου εγκαινίασε η Εθνική Λυρική Σκηνή το 2020, παρουσιάζοντας τις νέες σημαντικές δράσεις και συνεργασίες για τα επόμενα χρόνια.

Παγκόσμιες πρεμιέρες, σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, σπουδαίοι πρωταγωνιστές και μια μεγάλη καμπάνια έρχονται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Στους 12 μήνες που μεσολάβησαν είδαμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, την οποία με γενναιοδωρία στήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καταφέραμε να συνεργαστούμε με διεθνείς καλλιτεχνικές μορφές», δηλώνει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης

Στην νέα αυτή εποχή, η Εθνική Λυρική Σκηνή, εδραιώνεται ως ένα σημαντικό λυρικό θέατρο της Ευρώπης με αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική ταυτότητα.  

«Η αναγέννηση για τη Λυρική ξεκίνησε το 2017 με τη μετεγκατάσταση στον χώρο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που εξασφάλισε τις υποδομές και τις προϋποθέσεις , ώστε να μπορέσει να «βγει μπροστά» από τις  ευρωπαϊκές σκηνές», είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μάλιστα, δύο από τις σημαντικές συμπαραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα κάνουν πρώτα πρεμιέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στα συνεργαζόμενα λυρικά θέατρα της Ευρώπης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top