Με την υπέροχη Sylvie Guillem, αυλαία στο Φεστιβάλ Αθηνών

19 και 20 Ιουλίου χορεύει στο Ηρώδειο

Με την υπέροχη Sylvie Guillem, αυλαία στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με πολύ αγαπημένη του ελληνικού κοινού την Sylvie Guillem, θα κλείσει στις 19 και 20 Ιουλίου η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών. Διεθνώς αναγνωρισμένη ως μία από τις σπουδαιότερες χορεύτριες στον κόσμο, η Guillem αψηφά τις συμβάσεις και στρέφεται τα τελευταία χρόνια στο σύγχρονο χορό.

Στη σκηνή του Ηρωδείου για δύο βραδιές ανεβάζει την παράσταση με τίτλο «6.000 μίλια μακριά», με έργα τριών από τους σημαντικότερους σύγχρονους χορογράφους των William Forsythe, Mats Ek και Jiri Kylian.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες, που δεν χρειάζονται συστάσεις, έχουν σφραγίσει καθοριστικά την τέχνη του χορού στις μέρες μας. Κοινή αφετηρία για όλους το κλασσικό μπαλέτο και κοινή τους ανάγκη να το εντάξουν σε σύγχρονα συμφραζόμενα.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά το θρυλικό «Inthe Middle, Somewhat Elevated», ο William Forsythe χορογραφεί ένα καινούργιο ντουέτο για την Sylvie Guillem, με τίτλο «Rearray», ενώ ο Mats Ek, μετά τη συνεργασία τους στα έργα «Wet Woman» και «Smoke», δημιουργεί ειδικά για την διάσημη χορεύτρια το νέο σόλο με τίτλο «Bye». Η παράσταση συμπληρώνεται με το ντουέτο του Jiri Kylian «27’52’’», που ερμηνεύουν οι χορεύτριες Ορελί Κάϊλα και Κέντα Κοτζίρι.

Δείτε ένα φιλμ μικρού μήκους για την Sylvie Guillem:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top