Η «Κλυταιμνήστρα» με την υπογραφή της Α. Μπρούσκου

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στο ομώνυμο ρόλο

Η «Κλυταιμνήστρα» με την υπογραφή της Α. Μπρούσκου

Για μία ακόμη φορά, μετά την «Ηλέκτρα» (2006) και τον «Αγαμέμνονα» (2008), η Άντζελα Μπρούσκου δουλεύει πάνω στο αρχαίο δράμα. Η δημιουργός επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και μαζί με την Φιλαρέτη Κομνηνού ανεβάζουν την «Κλυταιμνήστρα» στις 13, 14 και 15 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260.

Σκηνοθετικά η Άντζελα Μπρούσκου συνθέτει την «ψυχική τοπογραφία», της πιο καταλυτικής μορφής του πανάρχαιου μητριαρχικού κόσμου. Και αυτό γιατί η Κλυταιμνήστρα ως γυναίκα, σύζυγος, ερωμένη, μάνα και δολοφόνος, είναι μια ηγεμονική φιγούρα της τραγωδίας.

«Το πρόσωπο της Κλυταιμνήστρας κινείται μέσα στο χώρο της μνήμης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σαν ιδέα, έννοια, σύμβολο, θεατρικό στερεότυπο στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι η σχέση της γυναίκας με τον πόλεμο και την εξουσία μέσα από την απώλεια», δηλώνει για την παράσταση η σκηνοθέτης.

Το κείμενο του έργου είναι μία σύνθεση από την αρχαία τραγωδία, τον Χάϊνερ, τον Μύλλερ, τον Χόφμανσταλ, τον Σάτρ και τον Μπρύκνερ. Τον ομώνυμο ρόλο υποδύεται η Φιλαρέτη Κομνηνού, μία ηθοποιός με σημαντικές ερμηνείες στο ενεργητικό της.

Την πρωταγωνίστρια πλαισιώνει το σύνολο Minimaximum improVision & natryx, με τη χρήση ��πτικοακουστικού υλικού ως παράλληλη αφήγηση. Πρόκειται για μια ομάδα που σχηματίστηκε από αρχιτέκτονες και εικαστικούς καλλιτέχνες, με στόχο τον αυτοσχεδιασμό πάνω σε μουσικά – αφηγηματικά concepts.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top