Αποκαθηλώθηκε η λεοντοκεφαλή από τoν Παρθενώνα

Την κατέβασαν για συντήρηση μετά από 2.450 χρόνια

Μετά από 25 αιώνες κατέβηκε από την κορυφή του Παρθενώνα η λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του ναού, προκειμένου να υποβληθεί σε συντήρηση στο εργαστήριο.

Η κεφαλή θα επιστρέψει στη θέση της το 2013 οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η συντήρησή της. Με τη βοήθεια ενός γερανού, ειδικά συνεργεία του υπουργείου Πολιτισμού κατέβασαν την λεοντοκεφαλή βάρους 1,2 τόνων, μέσα σε χρόνο επτά λεπτών. «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ενα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό», ανέφερε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Οι βομβαρδισμοί την περίοδο του πολέμου και οι σεισμοί έχουν αφήσει εμφανή σημάδια στον Παρθενώνα. Έτσι λοιπόν για τις εργασίες αυτές το υπουργείο έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα απο τη δυτική πλευρά θα αποξηλωθούν και θα αποκατασταθούν 80 μαρμάρινα μέλη, 43 απο αυτά στη βορειοδυτική πλευρά και 37 από τη νότια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top