Μία «Πικάσο» ετών...τεσσάρων

Παιδί-θαύμα κατακτά τις γκαλερί του κόσμου

Μία «Πικάσο» ετών...τεσσάρων

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι πέρα για πέρα αληθινό...Η μικρή Αελίτα Αντρέ απο την Αυστραλία είναι μόλις τεσσάρων ετών και τα έργα της στην ζωγραφική φθάνουν την τιμή ακόμη και των 24.000 δολαρίων το καθένα.

Ήδη συγκρίνουν το ταλέντο της με μεγάλους τ��ς σύγχρονης τέχνης, όπως ο Τζάκσον Πόλοκ και ο Πάμπλο Πικάσο. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, η Αελίτα άνοιξε την πρώτη της έκθεση στη γκαλερί “Agora” της Νέας Υόρκης. Το χάρισμα φαίνεται να κληρονόμησε από τους γονείς της, Νίκα και Μάϊκλ, καθώς και οι δύο είναι ζωγράφοι.

«Διαλέγει τα χρώματα μόνη της και είναι τόσο δυναμική που πραγματικά γίνεται έξαλλη, εάν τολμήσει ο οποιοσδήποτε να της προτείνει κάποιο χρώμα», τονίζει ο πατέρας της μιλώντας για τον τρόπο που δουλεύει η μικρούλα. Η μητέρα της Αελίτα, εκφράζει την άποψη ότι όταν ένα παιδί είναι πολύ ταλαντούχο θα πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία.

Το κοριτσάκι ξεκίνησε να ζωγραφίζει πριν καν περπατήσει, σε ηλικία 11 μηνών και να δημιουργεί έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας κυρίως ακρυλικά και καμβά. Σήμερα τα έργα της 4χρονης ζωγράφου πωλούνται γύρω στα 5.000 με 10.000 δολάρια, ενώ ο πίνακάς της που απεικονίζει τον ρωσικό διαστημικό σταθμό «Μιρ», έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 24.οοο δολαρίων, στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top