Μεγάλη απώλεια για την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»

Παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια ο αρχιμουσικός Μ. Λογιάδης

Μεγάλη απώλεια για την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»

Απογοητευμένος και με τις ψυχικές του δυνάμεις να έχουν στερέψει, κατέβηκε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια από το πόντιουμ της «Ορχήστρας των Χρωμάτων», ο αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης.

Ο επικεφαλής της ορχήστρας που εμπνεύστηκε ο Μάνος Χατζηδάκις, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο. Στο κείμενο της παραίτησης αναφέρει ότι εξαναγκάστηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της αδυναμίας – απροθυμίας της Πολιτείας να βρει λύσεις στα πολυάριθμα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ορχήστρα, που τα τελευταία χρόνια παλεύει σκληρά για να επιβιώσει.

Ανάμεσα στα άλλα ο Μίλτος Λογιάδης τονίζει: «Ο λόγος της παραίτησής μου είναι πως δεν διαθέτω άλλες ψυχικές αντοχές για να φέρω εις πέρας το έργο της «Ορχήστρας των Χρωμάτων», όπως το ορίζουν το καταστατικό και οι στόχοι του ιδρυτή τη��».

Ο αρχιμουσικός κάνει λόγο για ταλαιπωρία που έχει υποστεί η Ορχήστρα από την Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια και για επί της ουσίας αδιαφορία των υπουργών Πολιτισμού - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - που έχει δημιουργήσει μια κατάσταση αβάστακτη για τους εργαζόμενους σε αυτήν. Ο παράνομος μηδενισμός της τακτικής επιχορήγησης του υπουργείου Πολιτισμού για το 2011 και η μεγάλη καθυστέρηση της έκτακτης επιχορήγησης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί πλέον για την εξόφληση του χρέους προς το ΙΚΑ, έχουν οδηγήσει το μόνιμο δυναμικό και τους έκτακτους συνεργάτες σε απελπισία, υπογραμμίζει ο Μίλτος Λογιάδης.

Στο κείμενο του εξομολογείται ότι ουδέποτε σκόπευε να εγκαταλείψει τη θέση του, καθώς η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπήρξε για εκείνον έργο ζωής και πάντοτε πίστευε πως θα τελείωνε την καριέρα του σε αυτήν. Η αποχώρηση του αρχιμουσικού, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την παραίτηση του Γιώργου Κουρουπού, ο οποίος υπήρξε για 16,5 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας.

Δείτε τον Μίλτο Λογιάδη να διευθύνει την "Ορχήστρα των χρωμάτων", στο Μέγαρο Μουσικής, τον Μάρτιο του 2010.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top