Καλοκαίρι 2019: Συναυλίες και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο

Καλοκαίρι δε σημαίνει μόνο θάλασσα και παραλία

Κοινό σε φεστιβάλ

Καλοκαίρι δε σημαίνει μόνο θάλασσα και παραλία, αλλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες! Εμείς συλλέξαμε αυτές που είναι δωρεάν για να μην ψάχνεστε!

Πέμπτη 4 Ιουλίου

New Kids on the Block
Θέατρο Ντοκουμέντο στην Κυψέλη
Από τον Παντελή Φλατσούση
15ο Λύκειο Κυψέλης
Ώρα έναρξης: 20:30
1-4 Ιουλίου 2019

Με κύριο όχημα τις αφηγήσεις παιδιών που μένουν στην Kυψέλη, οι οποίες θα εμπλουτιστούν και με συνεντεύξεις ενήλικων κατοίκων, ο σκηνοθέτης θα επιχειρήσει να δώσει μια διαφορετική οπτική της καθημερινής πραγματικότητας, αλλά και της ιστορίας της γειτονιάς μέσα από παιδικά μάτια διαφόρων εθνικοτήτων.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου 
Στο Πάρκο Γουδή
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπλε, Μιρέλα Πάχου, Διονύσης Τσακνής
Ώρα έναρξης: 21.00

Η συναυλία αυτή θα είναι μια πανηγυρική εκδοχή της χειμερινής παράστασης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου μαζί με κάποιους από τους εκλεκτούς καλεσμένους που φιλοξενήθηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο όπως οι: Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Διονύσης Τσακνής, Μπλέ, Κίτρινα Ποδήλατα και Μιρέλα Πάχου. Τη βραδιά ανοίγει ένας ακόμη εκλεκτός συνάδελφος, ο Μανώλης Φάμελλος με το συγκρότημα του.

Σάββατο 6 Ιουλίου

Social Ballroom 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 20.30

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το Social Ballroom επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με μια βραδιά αφιερωμένη στο swing και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως εμπειρίας, σε ένα χορευτικό ξεφάντωμα. Η βραδιά θα κορυφωθεί στις 21.30 μ’ ένα μοναδικό live από τους Speakeasies Swing Band.

Νύχτες Αλληλεγγύης
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019
1 Ιουλίου - 21 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης παραστάσεων τον Ιούλιο 9.00 μ.μ.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ώρα έναρξης παραστάσεων τον Σεπτέμβριο 8.30 μ.μ.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης περιλαμβάνει 64 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών,από τις οποίες εισιτήριο έχουν μόνο οι τέσσερις (οι οποίες αποτελούν παραχώρηση του θεάτρου από τον δήμο στις αντίστοιχες παραγωγές και εκείνες καθορίζουν το εισιτήριο) ενώ το πρόγραμμα «ανοίγουν» και φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Δευτέρα 8 Ιουλίου

Η μεγάλη μέρα μέσα στη νύχτα 
του Αντονέν Αρτώ
Στο Θέατρο Βράχων
Ώρα έναρξης: 21:00

Ο κεντρικός άξονας του μονόλογου, είναι οι ερωτικές επιστολές του Αρτώ προς την ηθοποιό Genica Athanasiou. Εμπεριέχει ψήγματα και θραύσματα από τις απόψεις ενός ιδιοφυούς τρελού, περί έρωτα, θανάτου, θεατρικής τέχνης και πολιτικής. 

Τρίτη 9 Ιουλίου

Η Παυλίνα Βουλγαράκη
στο Άλσος Παγκρατίου
Ώρα έναρξης : 21:00

To it girl της ελληνικής σκηνής, ένα από τα πιο δυναμικά και φρέσκα ταλέντα των ημερών μας, η Παυλίνα Βουλγαράκη, χορεύει με το καλοκαίρι σε μια περιοδεία που θα την φέρει σε διάφορες ελληνικές πόλεις για να συναντήσει παλιούς και νέους φίλους και να μοιραστούν αναμνήσεις και όνειρα. 

Σάββατο 13 Ιουλίου 

Οι περιπέτειες του Μινχάουζεν 
Aπό το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Δάφνης-Υμηττού
Στο Θέατρο Βράχων
Ώρα έναρξης: 21:00 

Έτος 1800, 1993, 2000 ή 2018. Πόλη Βελιγράδι, Βηρυτός, Καμπούλ ή Τάπκα. Πόλεμος. Σ’ ένα θέατρο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη, ένας θίασος παρουσιάζει τις «περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν», όμως ο βαρόνος Μινχάουζεν -ο πραγματικός-βρίσκεται εκεί, ανεβαίνει στη σκηνή, σταματά την παράσταση, και ξεκινά την «αληθινά» δική του ιστορία.

Parklife: Madeleine Peyroux
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 23.30

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, η μαγευτική φωνή της Madeleine Peyroux θα πλημμυρίσει το Ξέφωτο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, σε μια ονειρική, ποιητική βραδιά στο φως των αστεριών.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στο Άλσος Βεΐκου 
Ώρα έναρξης: 21:00

Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για μια μοναδική συναυλία. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει κοντά "μισό αιώνα" πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες.

Ελένη 
του Γιάννη Ρίτσου
Σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου
Στο Θέατρο Βράχων 
Ώρα έναρξης: 21:00

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης από τον Βασίλη Παπαβασιλείου και επιστρέφει, παραμένοντας πάντα ένας φόρος κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.

Τρίτη 16 Ιουλίου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
«Κάπου σε έχω Ξαναδεί»
Καλοκαίρι 2019
Πολυχώρος λιπασμάτων Δραπετσώνας, 
Πάρκο εργατιάς
Ώρα έναρξης: 21:00

Η Ελεωνόρα έρχεται αυτό το καλοκαίρι να µας συνεπάρει για ακόμη µια φορά, γυρνώντας όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας το σύνθημα, «κάπου σε έχω ξαναδεί». Αυτός είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής παράστασης αλλά και του νέου single της Ελεωνόρας σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης
Πολυχώρος λιπασμάτων Δραπετσώνας, Πάρκο εργατιάς
Ώρα: 21:00

Ο Πάνος Κατσιμίχας, ξανασυναντά αυτό το καλοκαίρι τον Βασίλη Καζούλλη και μαζί με τον Δημήτρη Καρρά, αφήνουν το «κέντρο και τις συνοικίες» και συνεχίζουν τις… μουσικές βόλτες σε όλη την Ελλάδα.

Full Moon Fiesta 
με Katerine Duska & Minor Project
Στην Τεχνόπολη 
Ώρα έναρξης: Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

Full Moon Fiesta: Ραντεβού με τους Katerine Duska και Minor Project την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο! Την πανσέληνο θα φέρουν στον ουρανό οι μουσικές επιλογές της Matina Sous Peau.

18 & 19 Ιουλίου  

Νύχτες Ορχήστρας: Musicals & soundtracks 
Από τα μουσικά σύνολα του δήμου Αθηναίων
Στην Τεχνόπολη
Ώρα Έναρξης: 21.00 

Νύχτες μαγικές, νύχτες καλοκαιρινές, νύχτες ορχήστρας… έρχονται στην Τεχνόπολη! Στις 18 & 19 Ιουλίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Παρασκευή 19 Ιουλίου 

Άρης 
της Σοφίας Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Στο Θέατρο Βράχων
Ώρα έναρξης: 21:00

Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. 

Σάββατο 20 Ιουλίου 

Λίνα Νικολακοπούλου 
"Η συναυλία"

Πολυχώρος λιπασμάτων Δραπετσώνας, Πάρκο εργατιάς 
Ώρα: 21:00

Η συνεχής δημιουργική παρουσία της Λίνας Νικολακοπούλου στο ελληνικό τραγούδι από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα - δηλαδή 39 χρόνια μετά - με λόγια και αισθήματα που δεν έσβησε ο χρόνος, γίνεται αφορμή για γιορτινή συνάντηση με τη νέα γενιά τραγουδιστών που κάνουν τώρα τα πρώτα ωραία τους βήματα στη σκηνή τού τραγουδιού.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 

Μελίνα Κανά
Πολυχώρος λιπασμάτων Δραπετσώνας, Πάρκο εργατιάς 
Ώρα: 21:00

Φεστιβάλ Πέτρας με ελεύθερη είσοδο

Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Ιουλίου, ώρα 21.00.
Εφηβική θεατρική ομάδα του Δήμου Πετρούπολης.
“Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ.
Είσοδος ελεύθερη.
Σκηνή Πήτερ Μπρουκ.

Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Ιουλίου ΘΕΑΤΡΟ EXPRESS | Στάσεις & Παραστάσεις Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Όμιλο ΟΑΣΑ. Ιστορίες καθ’ οδόν. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Είσοδος ελεύθερη. Πλατεία Ηρώ, 2 παραστάσεις, στις 19.30 και στις 20.30.

Κυριακή 14 Ιουλίου, ώρα 21.30.
Θεατρική Παράσταση – Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη.
Από τον θίασο της Δραματικής Σχολής «Πέτρας» του Δήμου Πετρούπολης.
Μετάφραση Κ. Γεωργουσόπουλος, Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής.
Είσοδος ελεύθερη.
Σκηνή Μίνως Βολανάκης.

Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 21.30.
Εθνική Λυρική Σκηνή “Η πρώτη αγάπη” του Νίκου Χατζηαποστόλου.
Είσοδος ελεύθερη.
Σκηνή Πήτερ Μπρουκ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top