Άνοιξε η αυλαία του Athens Photo World

Θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου

Athens Photo World

Άνοιξε η αυλαία του Αthens Photo World με τα επίσημα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης World Press Photo αλλά και της μεγάλης έκθεσης με το πολυετές, πλούσιο και βραβευμένο έργο του Γιάννη Μπεχράκη, "Eyewitness".

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης World Press Photo ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Αthens photo world, Θανάσης Σταυράκης ανέφερε ότι «Το Athens Photo World έφερε το world press photo ξανά στην Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια και για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κομμάτι της Αθήνας τις τελευταίες δέκα μέρες του Μαΐου».

Το Athens Photo World (APW) είναι η πρώτη διοργάνωση φεστιβάλ φωτορεπόρτερ επί ελληνικού εδάφους και βασίζεται σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, διευθυντή Φωτογραφικού Τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press. Πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση συμμετέχουν 120 φωτογράφοι με 750 φωτογραφίες. Σε ψηφιακές προβολές, 20 φωτογράφοι δείχνουν τη δουλειά τους, ανά δύο κάθε βράδυ, στους εξωτερικούς τοίχους τριών κεντρικών και πολυσύχναστων σημείων της Αθήνας: στον τοίχο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), στην Τεχνόπολη και στο κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Για δέκα μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019 κάτοικοι και επισκέπτες των Αθηνών θα έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με την παγκόσμια καθημερινότητα του πλανήτη μέσα από τη ματιά και τη δουλειά έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων.

Το Athens Photo (APW) διαρκεί έως τις 16 Ιουνίου. Η έκθεση World Press Photo μέχρι και τις 30 Ιουνίου ενώ η έκθεση "Eyewitness" μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top