Παιδική παράσταση: «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει»

Στο Θέατρο Αθήναιον

Από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Αθήναιον», με αφορμή την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων, έχει ξεκινήσει η παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει».

Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει... το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι… «Το νιαούρισμα τιμής που δίνει ένας γάτος του λιμανιού, δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού!»

Έτσι, μια παράξενη παρέα γάτων του λιμανιού, ο Κολονέλο, ο Γραμματικός, ο Ξερόλας, ο Σταβεντάκης και ο Ζορμπάς σε ρόλο «Μαμάς», αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν όλοι μαζί την υπόσχεση! Η μικρή γλαροπούλα, με την παρέα των γάτων ανακαλύπτουν πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμούν, να σέβονται και να αγαπάνε ένα διαφορετικό πλάσμα από αυτούς.

Με αγάπη και πολύ χιούμορ, ο Λούις Σεπούλβεδα μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ένα θεατρικό ταξίδι με υπέροχα κοστούμια και μάσκες τεχνοτροπίας origami, εντυπωσιακό video mupping και puppets, γάτους σε μέγεθος ανθρώπου και ανθρώπους που φτάνουν μέχρι το ταβάνι! Ένα θέαμα που θα σας καθηλώσει, ένα έργο που θα σας συγκινήσει! Προσαρμοσμένο με πολύ σεβασμό και αγάπη γι αυτό το τόσο απαιτητικό και δύσκολο κοινό… Τα παιδιά!

Γιατί όπως λέει κι ο Ζορμπάς… : «Πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει…» Ένα έργο παιδαγωγικό, σύγχρονο και ψυχαγωγικό, ένα έργο που αποτελεί διδακτική ύλη για σχολεία. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Βασίλης Ισσόπουλος

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Μουσική πρωτότυπη: Δημήτρης Κανίογλου

Χορογραφίες: Πόλυ Βόικου

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Στοίχοι – Video: Βασίλης Ισσόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Δουκουζγιάννης, Τάσος Μπαρνιαδάκης, Μαρία Σπαθοπούλου, Κωνσταντίνος Σωτηριάδης, Ελένη Χρυσομάλλη, Κυριάκος Χρυσίδης

Παραγωγή: ART TIS ΕΙ

 

Θέατρο Αθήναιον

Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310-832060

 

Παραστάσεις:

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Καθημερινές για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2314 014720

 

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Ενηλίκων 10€, Παιδικό 8€,

Οικογενειακό (2 Ενήλικες – 2 Παιδιά): 30€

Φοιτητικό – πάσο, Ανέργων - κάρτα ανεργίας σε ισχύ, Πολυτέκνων – δελτίο, Α.Μ.Ε.Α.: 8€

Ομαδικές Κρατήσεις Συλλόγων κατόπιν συνεννόησης. https://www.facebook.com/gatosglaros/

 

«ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ»

(ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ)

Η ART TIS EI productions, οι σχολές χορού «ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ», τα ωδεία «ΣΥΡΙΟΣ» και το εργαστήρι καλών τεχνών και καλλιτεχνικής δημιουργίας «ART FACTORY», ενώθηκαν με αφορμή την παιδική παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει!» Στόχος μας, όλο και περισσότερα παιδιά, νέοι, αλλά και ενήλικες να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την τέχνη που αγαπούν! Έτσι, ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ της παράστασης, θα παίρνετε και την ειδική κάρτα προνομίων του «Οι τέχνες ενώνονται». Με αυτή την κάρτα έχετε εκπτωτικά προνόμια σε κάθε μια από τις συνεργαζόμενες σχολές της επιλογής σας! Η μια επιλογή δεν αναιρεί την άλλη. Ισχύει και για τις 3 σχολές! Θέατρο, Χορός, Μουσική & Εικαστικά μ ένα μόνο εισιτήριο!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top