Στα ”σκαριά” το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Στο κτίριο του ”ΣΙΛΟ” στον Πειραιά

Στα ”σκαριά” το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Στην έγκριση της μελέτης για την κατασκευή και λειτουργία του νέου Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, προχώρησε χθες το Συμβούλιο Μουσείων, του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Στόχος, η ανάδειξη της σχέσης που είχαν οι Έλληνες με τη θάλασσα, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι επισκέπτες στα 6.500 τ.μ. του υπερσύγχ��ονου εκθεσιακού χώρου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αμφορείς, όλα τα ευρήματα από το ναυάγιο στην περιοχή της Αλοννήσου, αλλά και ημερολόγια του Κουστό. Η έκθεση θα χωρίζεται σε έξι θεματικούς άξονες και θα περιλαμβάνει 23 αυτοτελείς ενότητες και 63 αυτοτελείς ιστορίες.

Ο χώρος του μουσείου έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να θυμίζει κάτι από το βυθό της θάλασσας. Μέσα από μία προσομοίωση τηλεκατευθυνόμενου βαθυσκάφους, οι επίσκεπτες θα μπορούν να "βυθιστούν" σε βαθιά νερά, ενώ οι πιο τολμηροί στον τόπο καταστροφής ενός αρχαίου ναυαγίου.

Έχει προβλεφθεί, επίσης, η δημιουργία ενός χώρου κατάλληλου για παιχνίδια, ηλεκτρονικά ή δραστηριότητας, για μικρούς και μεγάλους. Το κτίριο βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι του Πειραιά και οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι θα προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών που θα φθάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοιο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top