Νεώτερα μνημεία το «Ξενία» Σκιάθου και Τσαγκαράδας

Με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού

Νεώτερα μνημεία το «Ξενία» Σκιάθου και Τσαγκαράδας
Τα ξενοδοχεία «Ξενία» της Σκιάθου και της Τσαγκαράδας, χαρακτηρίστηκαν νεώτερα μνημεία με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για ην αξιοποίησή τους από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. στα οποία ανήκουν.

Το ξενοδοχείο «Ξενία» Σκιάθου βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή Natura, στη δυτική πλευρά του Όρμου Κουκουναριές, και η σημερινή του κατάσταση δεν είναι καλή. Χαρακτηρίστηκε νεώτερο μνημείο διότι αποτελεί δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του β' μισού του 20ού αιώνα και χαρακτηρίζει την πρώτη συντονισμένη κρατική προσπάθεια για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών στη χώρα μας.

Το ξενοδοχείο «Ξενία»Τσαγκαράδας βρίσκεται στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και η σημερινή του κατάσταση είναι σχετικά καλή. Το «Ξενία» Τσαγκαράδας αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα της συνάντησης του μοντέρνου κινήματος με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εντάσσεται αρμονικά στα τοπία της περιοχής.

Χαρακτηρίστηκε νεώτερο μνημείο διότι με τη λιτότητα και τη σαφήνεια των αρχιτεκτονικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών του, το συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων υλικών, αποτελεί ξεχωριστή αρχιτεκτονική δημιουργία που η διατήρησή της θα συμβάλλει σημαντικά στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού αποθέματος του οικισμού και γενικότερα του Πηλίου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top