Κατεδαφίστηκε το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Αντιδράσεις από κατοίκους και κληρονόμους

Κατεδαφίστηκε το σπίτι του συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα, το οποίο ήταν στην παραλία των Λεχαινών του νομού Ηλείας.

Το παραλιακό σπίτι με τις πικροδάφνες ισ��πεδώθηκε πριν από δύο ημέρες, με απόφαση του Συλλόγου Οικιστών, καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ερείπιο, το οποίο είναι εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Ωστόσο η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κληρονόμο Ευγενία Αδαμοπούλου.

«Αυθαιρέτησαν κ��ι αυτοδίκησαν χωρίς καθόλου να μας ειδοποιήσουν. Το μάθαμε όταν είχαν απομακρύνει και τα μπάζα. Μόνο οι πικροδάφνες έμειναν. Θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη», δήλωσε η Ευγενία Αδαμοπούλου απόγονος και κληρονόμος της οικογένειας Καρκαβίτσα.

Επίσης αναφέρει «ο πατέρας του Ανδρέα Καρκαβίτσα Δημήτριος, εμφανίζεται για πρώτη φορά στα Λεχαινά το 1840. Κάποια στιγμή στο τέλος του 19ου έγινε χρήση μιας καλύβας πιθανό, που υπήρχε στην παραλία. Αργότερα στις αρχές του 20ου αιώνα χτίστηκε το μικρό σπίτι και πήρε την μορφή που είχε μέχρι πριν από δυο ημέρες. Το είχε κτίσει ο αδελφός του Ντίνος, ο οποίος ήταν επίσης διηγηματογράφος. Στο σπίτι αυτό φιλοξενούνταν συχνά ο Γρηγόριος Ξενόπουλος και ο αδελφός του Στέφανος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top