Το Athens Open Air Film Festival επιιστρέφει

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά

Όλη η πόλη, θερινό σινεμά

Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει για όγδοη χρονιά και είναι έτοιμο για να μετατρέψει κάθε γωνιά της Αθήνας σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά.

Μέχρι και τον Αύγουστο θα γίνουν προβολές σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα προβληθεί η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, αλλά και δυο ξεχωριστές βραδιές σε συνεργασία με τη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά», στις οποίες θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, οι πρώτες ταινίες του Σταύρου Τσιώλη και του Κώστα Γαβρά.

Ημέρα εκκίνησης του festival είναι η 4η  Ιουνίου με τις «Γέφυρες του Μάντισον», το αριστουργηματικό ρομάντζο του Κλιντ Ιστγουντ που το 1995 χάρισε στην Μέριλ Στριπ ακόμη μια υποψηφιότητα για όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Για λογαριασμό δυο ξεχωριστών προβολών, το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συναντά τη «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά» και καλεί το κοινό ν' απολαύσει ξανά στη μεγάλη οθόνη, και σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, τις πρώτες ταινίες δύο καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών: του Σταύρου Τσιώλη, με την επετειακή προβολή του τρυφερού «Μικρού Δραπέτη» και του Κώστα Γαβρά, με το «Βαγόνι Δολοφόνων». Το ραντεβού δίνεται και στις δυο περιπτώσεις σε ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης: το Σινέ Ριβιέρα.

Το 8ο Athens Open Air Film Festival πάει Επίδαυρο

Στις 30 Ιουνίου στις 21:30, το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στον κινηματογράφο, με την προβολή της εμβληματικής «Ηλέκτρας» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη, με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top