11ο ετήσιο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

Θα βραβευτούν ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου γιορτάζει

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια επιτυχίας και δημιουργίας και το γιορτάζει στην καρδιά της Βρετανικής Πρωτεύουσας, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο Camden Town (26 Crowndale Road, Λονδίνο, NW1 1TT).

Παρουσιάζει πλούσιο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα και μοναδικές παγκόσμιες πρεμιέρες και πρεμιέρες στη Μεγάλη Βρετανία, ευφάνταστες ταινίες από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένους δημιουργούς και πιστούς θεατές, που περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, animation & music videos. Υπάρχει επίσης και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου.

Από φέτος, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, βάζει κάτω από την ομπρέλα του και το νέο Cosmocinema Festival, Διεθνές Film Festival του Λονδίνου, επεκτείνοντας το δίκτυο συνεργασιών και δραστηριοτήτων.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη φιλοσοφία του Ελληνικού κινηματογράφου και στη διεθνή δικτύωσή του. Οι δουλειές αυτές δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά από όλο τον κόσμο, που ονειρεύεται, δημιουργεί, σχεδιάζει, τολμά και διεκδικεί, παρά τις δυσκολίες, και συνδυάζει την δημιουργικότητα που έρχεται από το παλιό καλό σινεμά, με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Το Σάββατο 12 Μαΐου, το Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου, θα φιλοξενήσει επίσης την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας» καθώς και των «Cosmocinema Awards», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες ανά κατηγορία θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης μεταξύ άλλων, σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου προοδευτικό, εναλλακτικό και δημιουργικό όπως πάντα, παραμένει πιστό στο στόχο του, παρά τις αντιξοότητες: να λειτουργεί ως το διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο από όλο τον κόσμο.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top