Χ. Αλεξανιάν: Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν πάνε... "Πλατεία"!

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν  με τη Χριστίνα Αλεξανιάν

915. Γενοκτονία των Αρμενίων.
Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυό της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια.

Και  ύστερα  βιώνουν  τις  συνέπειες  της  διαταγής  εξολόθρευσης  των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ένα οδοιπορικό απο την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά.

Ο  πόλεμος  και  η  προσφυγιά  καταγράφονται  μέσα  από  τα  μάτια  ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο... Με τα γέλια και τις χαρές...  Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Αλεξανιάν
Βοηθός σκηνοθέτη:  Κώστας Καρασαββίδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Καλογέρης
Σκηνικά-κοστούμια:  Μυρτώ Καραπιπέρη
Φωνή: Μαρία Σπυριδονίδου
Ερμηνεύει: Χριστίνα Αλεξανιάν

 

Ένας μήνας γεμάτος θέατρο είναι ο Απρίλιος για την πόλη της Νέας Σμύρνης. Στη σκηνή του Γαλαξία -και όχι μόνο- ανεβαίνουν γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και νεότεροι δημιουργοί που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν το αξιόλογο έργο τους και να συστηθούν στο θεατρόφιλο κοινό.

Αξιόλογες παραστάσεις που θίγουν διαφορετικά θέματα, ακολουθώντας όλα τα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, από την κωμωδία και το δράμα, ως το μουσικοχορευτικό, το μονόλογο και το stand up... tragedy.

Ένας μήνας λοιπόν γεμάτος αξιόλογες παραστάσεις, μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο που θα κρατήσει όλο τον Απρίλιο, αφιερωμένη στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top