Το μουσικοχορευτικό δρώμενο «Mετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» στην Παλαιά Βουλή

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ.

«Mετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» στην Παλαιά Βουλή

Ένα πρωτότυπο πολυθέαμα με σεβασμό στο πνεύμα της μεγάλης εορτής του Πάσχα και με τίτλο «Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση» θα παρουσιάσουν η Χοροθεατρική Ομάδα Μεταμοφώσεις και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Δραπετσώνας-Κερατσινίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, εικαστικού δημιουργού και καθηγητή κλασικού χορού και θεατρικής κίνησης Τάκη Λουκάτου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη, Αθήνα).

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στα Θεία Πάθη με λόγο, κίνηση, μουσική και εικαστική σύνθεση που πραγματοποιείται με τη συνεργασία επαγγελματιών ηθοποιών που ερμηνεύουν και ταλαντούχων μαθητών που χορεύουν και τραγουδούν . Την παράσταση συμπληρώνουν γλυπτά με ουράνιες μορφές του Τάκη Λουκάτου καθώς και προβολή βίντεο εμπνευσμένου από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Τυροπάνης, Μιχάλης Δρόσος, Ζακ Σούσης, Φοίβος Κατσάλης, Μιχάλης Ζούρος, Βύρωνας Κανάκης, Λένα Δαρίου, Αμαλία Κοτσαδάμ, Στέφη Κόντου. Τραγουδούν οι ερμηνευτές: Ανίτα Σούση και Μηνάς Μακαρατζής. Χορεύουν οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας –Κερατσινίου. Φιλική Συμμετοχή: Μαρία Σόκαλη, ηθοποιός. Παρουσίαση: Γιώργος Ιγνατίου, δημοσιογράφος. Μουσική σύνθεση, πιάνο, φλάουτο, κρουστά: Λίλα Σούση . Σκηνοθεσία - χορογραφία - εικαστική επιμέλεια δρώμενου: Τάκης Λουκάτος. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Πάνη Σταθοπούλου, Βίκυ Καραβά.

Σε μια προσπάθεια ενδοσκόπησης και προετοιμασίας για τις Άγιες μέρες που ακολουθούν, η παράσταση αυτή είναι μια πρόσκληση σε μια καλλιτεχνική βιωματική προσέγγιση των Παθών του Χριστού της Μ. Εβδομάδας . Συμμετέχουν έφηβοι μαθητές που μαζί με επαγγελματίες ηθοποιούς οδηγούνται στη βίωση του θείου δράματος ξεδιπλώνοντας το ταλέντο, την ευαισθησία και τις ανησυχίες τους. Με τη νεανική τους φλόγα πυροδοτούν τη σύνθεση ενός ξεχωριστού μουσικοχορευτικού δρώμενου που ξεκινά από την Κυριακή των Βαΐων και φθάνει ως την ημέρα της Ανάστασης . Αποδίδονται μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τον ευαγγελικό λόγο, ο ύμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς και ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από τη Χορωδία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας- Κερατσινίου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Λίλας Σούση.

Το δρώμενο αυτό έχει παρουσιασθεί με διαφορετικούς συντελεστές και χορογραφία που ανανεώνεται στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο με μεγάλη επιτυχία .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: 210 6823150 (Αντωνία Μαλλούχου, υπεύθυνη επικοινωνίας)

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top