Ένα… ζουμερό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Λακωνία…. έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Το πολύχρωμο φεστιβάλ «Orange Festival 2017» με πρωταγωνιστή… το πορτοκάλι

Φεστιβάλ Ποερτοκαλιού

O μυθικός ήρωας Ηρακλής συναντάει την Ελλάδα του 2017 χάρη στην λακωνική Γη και τα πορτοκάλια της …. Μπορεί η πρώτη φορά που μπήκε στη ζωή μας το πορτοκάλι να ήταν με τον κήπο των Εσπερίδων όμως σήμερα η εύφορη ελληνική Γη παράγει περισσότερους από 900.000 τόνους πορτοκάλι… 

Αν νομίζετε όμως ότι το πορτοκάλι αποτελεί μόνο γευστική και θρεπτική επιλογή τότε γνωρίζετε την μια πλευρά του ταξιδιού του στον χώρο και τον χρόνο. Από το 2016 το πορτοκάλι είναι η αφορμή για… ζουμερές πολιτιστικές, αθλητικές και και ανθρωπιστικές δράσεις χάρη στο  Orange Festival .

Το Orange Festival 2017 θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου στη Λακωνία και έχει κεντρικό μήνυμα "Orange, ΟLA" Στόχος του είναι να αξιοποιήσει το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται  στον γόνιμο αυτό τόπο.

Όσοι τυχεροί βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις. Μεγάλος και αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής σε όλα τα δρώμενα…. το πορτοκάλι… Βάλτε την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε για αθλητικές δράσεις, ποδηλατοδρομία κολυμβητικούς αγώνες, διήμερο παιδικό Survivor αλλά και πολιτιστικές προτάσεις όπως έκθεση Φωτογραφίας και εργαστήριο με παραμύθια. Όμως και η μεγάλη οθόνη στην υπηρεσία του φεστιβάλ αφού η συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ταινίες για όλη την οικογένεια… Για τους λάτρεις της αρχαίας ελλάδας υπάρχει η ημερίδα επίδειξης πάλης (το αγώνισμα των αρχαίων Σπαρτιατών) 

 

Επιπλέον οι επισκέπτες  μπορούν να ξεναγηθούν και να πάρουν μέρος στις δράσεις της Orangeland, το πρώτο θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο της χώρας που περιλαμβάνει την σύγχρονη μονάδα παραγωγής χυμού. Ένας μοναδικός χώρος που αποτελεί ευκαιρία για βόλτα και γνώση. 

Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο πορτοκάλι και τον χυμό, με Μεγάλους Χορηγούς την Orangeland και την εταιρεία «Λακωνικοί Κήποι». Η συμμετοχή και η έλευση σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι Δωρεαν. 

 

Η συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζεται και φέτος, ενώ θα γίνουν και δράσεις στη φιλοσοφία του «Όλοι μαζί μπορούμε» με συλλογή τροφίμων και υγειονομικού υλικού.  


 

Της Έλγκας Νταϊφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top