Η πολυτάλαντη Ελένη Τσαγκά μιλά για το νέο της «παιδί»-Το βιβλίο «Αναμνησία» δεν πρέπει να λείψει από καμία βιβλιοθήκη!

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο star.gr

Ελένη Τσαγκά πως είναι ως σύζυγος και μητέρα

Η δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά είναι πολυτάλαντη. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκτός από τη λαμπρή καριέρα της στην τηλεόραση κλέβει την παράσταση με τη συγγραφή βιβλίων, με την οποία έχει καταπιαστεί με απολυτή επιτυχία. Η γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 20.30, στο εστιατόριο-μπαρ Che, Καραΐσκου 151 Πειραιάς, θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Αναμνησία», που εκδίδεται από την «Ωκεανίδα» και αποτελεί ένα ψυχολογικό- ερωτικό θρίλερ που αναμένεται να συναρπάσει. Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του νέου της βιβλίου η επιτυχημένη άνκοργουμαν μίλησε στο star.gr και αναφέρθηκε στο πως προέκυψε στη ζωή της η συγγραφή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ό,τι η αγάπη σε ό,τι κάνει κάποιος είναι το μυστικό για την επιτυχία.

Διαβάστε αναλυτικά τη  συνέντευξη:

Πότε κατάλαβες ότι έχεις  κλίση προς την συγγραφή;

Την ίδια στιγμή που ανακάλυψα το διάβασμα, ταβιβλία, και τα συναρπαστικά ταξίδια που κάνεις μαζί τους. Τότε είπα ότι και εγώ θέλω και εγώ μπορώ και εγώ πρέπει να γράψω και άρχισα με ιστορίες που διάβαζα εγώ οι γονείς μου και η γιαγιά μου….Ακολούθησαν οι εκθέσεις στο σχολείο όπου… άκου… οι καθηγητές συνήθως με άφηναν να βρίσκω μόνη μου και να αναλύωόποιο θέμα θέλω… Και μετά από πολλά χρόνια ήρθε το δοντάκι και πέρυσι Το δίλλημα του σκαντζόχοιρου και φέτος η αναμνησία….

Υπάρχει κάποιο από τα βιβλία που έχεις γράψει που να σε επηρέασε περισσότερο στη ζωή σου;

Τα βιβλία επηρεάζονται από τη ζωή και όχι η ζωή από τα βιβλία… Και όταν λέω από τη ζωή, εννοώ πως ότι γράφει κανείς είναι κομμάτι του, είναι μέρος από όσα βλέπει, όσα πιστεύει, όσα ακούει, όσα επιθυμεί, όσα αντιπαθεί όσα χαίρεται και όσα ζει… είναι οι σκέψεις του για όλα αυτά…

Πώς διαλέγεις  τις ιστορίες των βιβλίων σου;

Στην αρχή σκέπτομαι πολύ… μετά καταλήγω στην πλοκή, μετά  ξεκινώ να υλοποιώ όσα έχω σκεφτεί  και μετά τα αλλάζω όλα… (γέλια…)

Η αγάπη σου για την συγγραφή είναι εμφανής! Τι σου προσφέρει;

Με χαλαρώνει… μου δίνει δικαίωμα και δύναμη να ελέγχω μία κατάσταση. Ο συγγραφέας είναι ένας μικρός θεός… Μπορεί να ελέγχει λόγια πράξεις συναισθήματα, εικόνες, πάθη, μπορεί να δημιουργεί να προσφέρει χαρά ή λύπη να εναποθέτει δάκρυα στο πρόσωπο του ήρωα ή να ζωγραφίζει χαμόγελα. Να τον κάνει να εξοργίζεται ή να απολαμβάνει. Να θυμώνει ή να διασκεδάζει… Ότι θέλει κάνει ο συγγραφέας… δεν ρωτάει κανέναν.  Δεν ελέγχεται δεν δίνει λόγο… Μόνο γράφει και όταν γράφει χάνεται στον κόσμο της ιστορίας του… Και αυτό το «χάσιμο» μου αρέσει…

Είσαι μια επιτυχημένη επαγγελματίας, μητέρα και σύζυγος. Πως καταφέρνεις να κανείς αυτό τον επιτυχημένο συνδυασμό;

Το «επιτυχημένη» σύζυγος μπορεί να το πει μόνο ο άντρας μου. Και το «επιτυχημένη» μητέρα μόνο τα παιδιά μου… και μόνο όταν μεγαλώσουν και γίνουν σωστοί ολοκληρωμένοι και χαρούμενοι ενήλικες… Δέχομαι το επιτυχημένη επαγγελματίας και το δέχομαι μόνο γιατί έχω μία σταθερή πορεία στη δημοσιογραφία που ήδη μετρά 27 χρόνια….Τωρα το πώς τα καταφέρνω; Νομίζω ότι το μυστικό δεν είναι καν μυστικό. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν σου αρέσει η κάθε μέρα αναγκαστικά θα είσαι και καλός…

Το νέο σου βιβλίο έχει τίτλο «Αναμνησία». Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό το βιβλίο;

Αναμνησία είναι η αντίσταση στη λήθη. Αναμνησία έχει η ηρωίδα του βιβλίου η Μάχη Δαμίγου που δεν μπορεί να ξεχάσει αυτούς που έβλαψαν την ίδια και την οικογένειά της όταν ήταν δέκα χρονών. Και από τότε εκδικείται τα κακώς κείμενα.. Θέλει μέχρι σήμερα να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι να επιστρέφει το κακό στον ιδιοκτήτη του… Εκδικείται για όλα τα κακώς κείμενα που πέφτουν στο δρόμο της και στην αντίληψή της… όμως ξαφνικά εμφανίζεται ένας άγνωστος, τον ερωτεύεται παράφορα ενώ δεν ξέρει ούτε το όνομα του και ταυτόχρονα συμβαίνουν διάφορα παράλογα τα οποία την οδηγούν να ζητήσει την βοήθεια και να πέσει στο «κρεβάτι» του γνωστού ψυχολόγου και εργοδότη της Δημοσθένη καφάτου…. Η συναρπαστική συνέχεια στις σελίδες της ΑΝΑΜΝΗΣΙΑΣ….

Ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις στους αναγνώστες σου;

Πως η παγίδα του μίσους είναι ότι σε δένει με τον χειρότερο εχθρό σου και πως η ομορφιά στη ζωή δεν γράφεται πάντα με τη λογική… Και το βασικότερο  θέλω οι αναγνώστες να «χαθούν» στις σελίδες του βιβλίου και να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές.

Να περιμένουμε κ το τέταρτο βιβλίο σου;

Ελπίζω σύντομα… να καταλήξω κάπου… και να συνεχίσω…

 

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου

e-mail:mskentzou@star.gr

 

 

 


 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top