Πρωτομαγιά με τον Γιώργο Νταλάρα στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

Μουσικό ταξίδι στην Μικρά Ασία με τον μεγάλο καλλιτέχνη, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ασπασία Στρατηγού

Ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας θα κάνουν όλοι όσοι βρεθούν το βράδυ της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης που καλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας με τραγούδια της Πόλης, της Σμύρνης, της προσφυγιάς και της νοσταλγίας, της παράδοσης, της χαράς και του πόνου.

Στη συναυλία συμμετέχουν, εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ασπασία Στρατηγού και θα ακουστούν επίσης τραγούδια Ελλήνων συνθετών που αντέχουν στο χρόνο, εμπνευσμένα από το μύθο και την ιστορία της Μικράς Ασίας.

Συνοδοιπόροι και αρωγοί σε αυτό το αφιέρωμα, ο Μπάμπης Τσέρτος που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και ζωντανέψει με το ταλέντο και την εμπειρία του αυτά τα ξεριζωμένα τραγούδια και η Ασπασία Στρατηγού, νέα φωνή με έμπνευση και ταλέντο. Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, θα ερμηνεύσει αυτούς τους θησαυρούς της μουσικής παράδοσης, αλλά και σύγχρονα τραγούδια με υψηλής αισθητικής μουσικές ερμηνείες.

Αυτή η κληρονομία οδηγεί την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας εδώ και δύο δεκαετίες, να πορεύεται σε αυτό τον πολιτισμό με αρωγό, από τα πρώτα της βήματα, τον Γιώργο Νταλάρα έως και σήμερα. Η Σμύρνη, το Καστελόριζο, η Ίμβρος και η Τένεδος, η Κωνσταντινούπολη, η προσέγγιση των πρώτων ηχογραφήσεων σχεδόν έναν αιώνα πριν, σε σημερινές φόρμες και δομές και οι νέες δημιουργίες, μέσα από το «παλιό», συνεχίζουν την αλυσίδα.

«Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής μικρασιατικής παράδοσης και δημιουργίας και έχει υποστηρίξει χρόνια πολλά με τη φωνή του τα τραγούδια αυτά, θα μας ταξιδέψει στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας και δημιουργίας και που ήταν πηγή έμπνευσης για μεγάλους συνθέτες, όπως ο Απόστολος Καλδάρας. Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από την Μικρά Ασία, που παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ», σημειώνει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, μουσικός διευθυντής της συναυλίας αναφέρει: «Ο Ιωνικός πολιτισμός με οδηγό την αλήθεια ότι η αναζήτηση για το διαχρονικό βρίσκει σίγουρο και μοναδικό καταφύγιο στην τέχνη και στο τραγούδι, έμεινε αναλλοίωτος και ζωτικός. Το τραγούδι έρχεται από τότε, αλλά με ηχηρή αναφορά στο σήμερα, να εκφράσει και να απαντήσει καίρια στο αίτημα οικοδόμησης μια νέας συλλογικότητας, να κρατήσει την άμυνα του κόσμου, να προστατεύσει, να προβληματίσει και κυρίως να εμψυχώσει και να πει Αλήθειες. Ο Ιωνικός πολιτισμός στηρίχθηκε σε ανθρώπους που τον πίστεψαν, τον αγάπησαν και τον μετέδωσαν στις επόμενες γενιές ως πολιτιστική κληρονομιά που ανήκει στον καθένα ισομερώς και ισάξια. Μια κληρονομιά που γέννησε μια καινούργια κοινωνία του τραγουδιού με γνώμονα το σεβασμό στην μνήμη και παράλληλα την ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας στα σημερινά δεδομένα, τηρώντας τις αρχές και την ταυτότητά μας».

Πληροφορίες

Που: Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης

Πότε: 1η Μαϊου 2017 , στις 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης - Τηλ 210 9310408 και 2132025922 & 924

Email: politistikosorg@yahoo.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top