Μας ξεναγούν στο «τρισδιάστατο» παλάτι της Κνωσού μέσω από ένα απολαυστικό βίντεο

Έχει τεθεί το θέμα της ένταξης του Μινωικού πολιτισμού και της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς της Unesco

To γύρο του διαδικτύου κάνει ένα απολαυστικό βίντεο  το οποίο μας ξεναγεί στο παλάτι της Κνωσού, όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους αλλά και στους εσωτερικούς.

Μέσα από αυτό, μπορούμε να δούμε πώς ήταν το παλάτι της Κνωσού στα χρόνια της ακμής του Μίνωα, δηλαδή πριν από 10.000 χρόνια.

Η μεγαλοπρέπεια και η πολυτέλεια που του παλατιού είναι τέτοια που ακόμα και οι μονάρχες της σύγχρονης εποχής θα το ζήλευαν.

Παράλληλα έχει τεθεί το θέμα της ένταξης του Μινωικού πολιτισμού και της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης της επικουρικής επιτροπής σύμβασης της UNESCO, στην οποία συμμετέχουν 35 σύνεδροι από 18 χώρες.

Το Σάββατο στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο έγινε συνεδρίαση υπό την προεδρεία της γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρία-Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Το θέμα συζήτησης ήταν το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα πολιτισμικά μας αγαθά από την αρχαιοκαπηλία.

Νωρίτερα, τα μέλη είχαν ξεναγηθεί  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο τοπικών αρχαιολόγων για τα προτεινόμενα προς ένταξη στην UNESCO Μινωικά Ανάκτορα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top