Φτωχότερος ο χώρος της τέχνης! Πέθανε ο Γιάννης Βαλαβανίδης

Ο σπουδαίος εικαστικός ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων και εξώφυλλων

Πέθανε ο Γιάννης Βαλαβανίδης

Θρήνο στο χώρο της τέχνης έχει προκαλέσει ο θάνατος του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους και καθηγητές στην ΑΣΚΤ.

Ο 78χρονος ζωγράφος υπήρξε Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Από το 1957 μέχρι το 1963 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με ειδικότητα στη ζωγραφική, τη χαρακτική και τα ψηφιδωτά. Συμφοιτητές του ήταν οι Γιάννης Μόραλης, Κώστας Γραμματόπουλος και Ε. Βοϊλά.

Ο Γιάννης Βαλαβανίδης συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του 1960 ως μέλος φοιτητικών ενώσεων αριστερού προσανατολισμού, ενώ οι πολιτικές του απόψεις συμβάδιζαν με τις καλλιτεχνικές του επιλογές. Πριν από την Χούντα των Συνταγματαρχών το 1967 συνεργάστηκε με την Επιθεώρηση Τέχνης ενώ ανήκε στην Ομάδα Τέχνης Α (1965-1967).

Ο σπουδαίος εικαστικός ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων και εξώφυλλων, ενώ κείμενά του για την τέχνη είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Την περίοδο 1982-2006 δίδαξε ζωγραφική και ψηφιδωτό στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και την περίοδο 2001-2004 υπήρξε αντιπρύτανης της σχολής.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο εικαστικό την Δευτέρα στις 3.30 μ.μ. στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top