H ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» κερνάει συναισθήματα και σαρώνει τα παγκόσμια βραβεία

Η συγκλονιστική ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

​Με φόντο το ιστορικό ουζερί Τσιτσάνης στη Θεσσαλονίκη, όπου ο μεγάλος μας λαϊκός συνθέτης γράφει το 1942 τα πιo γνωστά του τραγούδια, ο Μανούσος Μανουσάκης στήνει την πλοκή της πολυβραβευμένης ταινίας του, μιας ιστορίας αγάπης παγιδευμένης στον ρατσιστικό ολοκληρωτισμό των Ναζί.Πρόκειται για την συγκλονιστική ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία στην κατοχική Θεσσαλονίκη.



«Έχει πάρει τρία βραβεία απ΄ την ελληνική ακαδημία κινηματογράφου, δεύτερου γυναικείου ρόλου, ενδυματολογίας και μακιγιάζ, έχει πάρει βραβείο σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο διεθνές φεστιβάλ Σλεμανί στο Ιράκ, έχει πάρει βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο και βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Νέας Υόρκης – Ατλάντα» είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του Μανούσος Μανουσάκης.

Όπως επισήμανε ο σκηνοθέτης στην εκπομπή Live U στο φιλμ, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ��ιώργου Σκαμπαρδώνη, συνδυάζονται τα ιστορικά δεδομένα με την μυθοπλασία.

«Η εβραϊκή κοινότητα ήταν μια ανθούσα κοινότητα, το 25% της πόλης που μεταφέρθηκε σχεδόν όλη στο Άουσβιτς και εκεί πέρα εξοντώθηκε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Ουζερί Τσιτσάνης με πρωταγωνιστές τον Χάρη Φραγκούλη και την Χριστίνα Χειλά - Φάμελη συνεχίζει το ταξίδι του σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top