Ο Κώστας Χατζής στο star.gr:«Στα ριάλιτι γονατίζουν τους παίκτες με την κριτική τους»

«Πολλές γυναίκες προβάλουν περισσότερο το κορμί τους παρά την φωνή τους» είπε ο σπουδαίος ερμηνευτής

Ο Κώστας Χατζής στο star.gr:«Στα ριάλιτι γονατίζουν τους παίκτες με την κριτική τους»

​Στην «Μεγάλη Συνάντηση» του Μίμη Πλέσσα με τον Κώστα Χατζή, βρέθηκε το star.gr, όπως σας ενημερώσαμε και ο ερμηνευτής που έχει γράψει ιστορία στο χώρου του ελληνικού τραγουδιού, μίλησε για τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη.

Χατζής (719x363).jpg

«Όταν ήρθα από τη Λιβαδειά και έκανα τον καλλιτέχνη, παρουσιαζόμουν πότε Σπανιόλος, πότε Βραζιλιάνος και εκείνος που με παρουσίασε και με δέχτηκε στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν ο Μίμης Πλέσσας. Έγραψε για μένα τραγούδια, με φιλοξένησε σπίτι του, μου γνώρισε μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες. Μου έδωσε πουκάμισο. Με έπαιρνε κοντά του σε πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Αυτό ήταν σπουδαίο. Δεν μου έδωσε απλά ένα ποτήρι νερό» εξομολογήθηκε ο Κώστας Χατζής συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυα του και συμπλήρωσε:

χατζής 2 (800x450).jpg

«Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει ο Μίμης Πλέσσας στον πολιτιστικό χώρο. Εγώ μπροστά του δεν έχω προσφέρει ούτε το 0, 5. Εκείνος έχει προσφέρει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και στον πολιτισμό. Εγώ στα τραγούδια μου αναφέρομαι στα ανθρώπινα δικαιώματα και καταγγέλλω τη πολιτεία με σεβασμό».

χατζής 3 (800x450).jpg

Ο Κώστας Χατζής το 1963 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο που περιείχε το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Έφυγε η αγάπη μου», αργότερα πολλοί διάσημοι συνθέτες της εποχής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν τα τραγούδια τους. Σημαντική στιγμή είναι η συμμετοχή του στο δίσκο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Το κορίτσι με το κορδελάκι» (Γκρεμισμένα σπίτια, κ.ά.) σε στίχους του Νότη Περγιάλη.

χατζής 8 (800x450).jpg

Ο ίδιος όμως ποιον από τους νέους καλλιτέχνες ξεχωρίζει;

«Υπάρχουν καταπληκτικοί καλλιτέχνες. Είναι όμως και κάποιες γυναίκες που ενώ έχουν εξαιρετική φωνή προβάλλουν περισσότερο τα σωματικά τους προσόντα αλλά δεν φταίνε και εκείνες. Βγαίνουν με άλλα όνειρα και εμείς τους τα καταστρέφουμε(σ.σ: εννοεί η κοινωνία). Και οι άντρες ξεκινάνε με άλλα όνειρα και άλλες απόψεις για το τραγούδι και κάνουν πράγματα τελικά που δεν μας αρέσουν» είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός.

χατζής 6 (800x499).jpg
Ο Κώστας Χατζής εξέφρασε την άποψή του και για τα ριάλιτι τραγουδιού.

«Στα ριάλιτι δεν έχουν καλό μηχανισμό. Ο καλλιτέχνης πρέπει να κάνει το δικό του αγώνα. Κρίνουν τους καλλιτέχνες που βγαίνουν στην σκηνή με τρακ και τους γονατίζουν με την κριτική τους. Στενοχωριέμαι που το βλέπω αυτό».

Το ταλέντο του στο τραγούδι έχει κληρονομήσει ο γιος του Αλέξανδρος ο οποίος ασχολείται ενεργά με το τραγούδι.

«Ο γιος μου ασχολείται με το τραγούδι αλλά δουλεύει στη Γερμανία. Δεν άντεξε τον μηχανισμό και έφυγε»

Συνέντευξη: Μαλέλλη Δέσποινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το star.gr στη «Μεγάλη Συνάντηση» του Μίμη Πλέσσα με τον Κώστα Χατζή

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top