Ανάγκη ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου

​Ο πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν μπορεί πλέον να είναι στοιβαγμένος σε κιβώτια, τονίζει ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου, ο οποίος δημιουργήθηκε, όπως πληροφορεί σε ανακοίνωση του, από την ανάγκη να στεγαστούν όλα τα ευρήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τις πολυετείς και σημαντικές ανασκαφές στο νησί.

Ο Σύλλογος συνεργάζεται με τον δήμο Κύθνου, ο οποίος «έχει παραχωρήσει από το 2000 το κτίριο στο οποίο θα ιδρυθεί το μουσείο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της οποίας η νέα διεύθυνση υπό τον κ. Δημήτρη Αθανασούλη, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου, καταθέτοντας εγκαίρως την υποψηφιότητα της Κύθνου για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2016-2020».

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «οι ανασκαφές των αρχαιολόγων έχουν συσσωρεύσει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές στον Μαρουλά και στον Γεωμετρικό και Αρχαϊκό Κάστελλα, αλλά και από σωστικές ανασκαφές και επιφανειακές έρευνες. Η πανεπιστημιακή ανασκαφή, που άρχισε το 2002 και συνεχίζεται έως και σήμερα, υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Αλέξανδρου Μαζαράκη -Αινιάν, έχει φέρει στο φως από τη γη της αρχαίας Κύθνου μέγα πλήθος πολύτιμων ευρημάτων. Το ασύλητο ιερό των αρχαϊκών, κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων ήταν μία αποκάλυψη!!! Ο δίδυμος ναός βρέθηκε ΑΘΙΚΤΟΣ με όλα τα πολύτιμα, ως επί το πλείστον, αφιερώματα στη θέση τους. Νότια του ναού ανασκάφτηκαν δύο βωμοί καθώς κα�� ένας εκτεταμένος "αποθέτης" που περιείχε και αυτός εκατοντάδες πολύτιμα αφιερώματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top