Ανακαλύφθηκε αυθεντικός πίνακας του Καραβάτζιο σε σοφίτα σπιτιού στη Γαλλία

Η απίστευτη ιστορία πίσω από τον εντοπισμό του

 Ανακαλύφθηκε αυθεντικός πίνακας του Καραβάτζιο σε σοφίτα σπιτιού στη Γαλλία
Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην περιοχή της Τουλούζης της Γαλλίας. Τον Απρίλιο του 2014, άνοιξαν έναν χώρο κάτω από τη στέγη για να επιδιορθώσουν μία διαρροή, και τότε ανακάλυψαν έναν αυθεντικό πίνακα του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο (1571-1610).

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, ο εμπειρογνώμων Ερικ Τουρκέν.

«Αυτό το ιδιαίτερο φως, αυτή η χαρακτηριστική ενέργεια του Καραβάτζιο, χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερικ Τουρκέν.

Επί του πίνακα αυτού «θα υπάρξουν περισσότερες διχογνωμίες από ό,τι μελέτες», πρόσθεσε ωστόσο ο εμπειρογνώμων, ορισμένοι συνάδελφοι του οποίου εμφανίζονται πιο καχύποπτοι.
Ο πίνακας πέρασε από έναν εκτιμητή, ο οποίος απευθύνθηκε στο γραφείο του εμπειρογνώμονα.

Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με απόφασή του της 31ης Μαρτίου να χορηγήσει «πιστοποιητικό εξαγωγής που ζητήθηκε για τον πίνακα ο οποίος αποδίδεται ενδεχομένως στον Μικελάντζελο Μερίζι, τον επονομαζόμενο «Καραβάτζιο», εν αναμονή του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πίνακας πρέπει «να παραμείνει στη Γαλλία ως ένα πολύ σημαντικό δείγμα της σχολής του Καραβάτζιο, η διαδρομή και η ταυτότητα του οποίου μένει να εξακριβωθεί».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top