ΦΩΤΟ: Λαμπερή πρεμιέρα για το 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας

Σήκωσε αυλαία με την ταινία Έβερεστ

ΦΩΤΟ: Λαμπερή πρεμιέρα για το 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας
Το 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλά λαμπερά πρόσωπα έδωσαν το «παρών».
jmjk.jpg
(Ελίζα Σεντναουί)

Τον ρόλο της οικοδέσποινας είχε αναλάβει η Ιταλίδα ηθοποιός, Ελίζα Σεντναουί, η οποία επέλεξε να φορέσει μία μαύρη τουαλέτα. Ωστόσο, εμφανίστηκε χωρίς παπούτσια.
dd.jpg
(Τζέικ Τζίλενχαλ)

Θα την δούμε και πάλι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, όταν θα δοθούν και τα βραβεία.
ddd.jpg
(Aλεσαντρα Αμπρόσιο)

Η αυλαία του κινηματογραφικού φεστιβάλ άνοιξε με την τρισδιάστατη ταινία Έβερεστ, του Ισλανδού σκηνοθέτη Μπαλτάσαρ Κορμακούρ και πρωταγωνιστούν οι Κίρα Νάιτλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπιν Ράιτ.

Η ταινία αναφέρεται στη θρυλική αποστολή που έγινε στο Έβερεστ το 1996, η οποία ωστόσο εξελίχθηκε σε ανθρώπινη τραγωδία με πολλούς νεκρούς.

Ο 53χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός ταινιών και μοντέρ, Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών, λέγοντας: «Είμαι ένας Μεξικανός που ζει στην Ευρώπη και πάντα αισθανόμουν ευπρόσδεκτος. Θα ήθελα αυτό να ισχύει σήμερα, αλλά και στο μέλλον, να έχουν την ίδια υποδοχή όλοι οι μετανάστες. Σας ευχαριστώ.»
δδδ.jpg
(Αλφόνσο Κουαρόν)

Το Φεστιβάλ θα έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη, Interruption. Η ταινία πραγματεύεται τη διαδικασία της θέασης, κάτω από ακραίες συνθήκες.
δδ.jpg
(Ελίζαμπεθ Μπανκς)

Για τρίτη φορά, ο Γιώργος Ζώης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς στο Φεστιβάλ είχαν συμμετάσχει, επίσης, οι δυο μικρού μήκους ταινίες του, Casus Belli (2010) και Τίτλοι Τέλους (2012), είχαν επίσης κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Στο εκτός συναγωνισμού πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα και η «Ανίερη Συμμαχία» («Black Mass») του Σκοτ Κούπερ, στην οποία ο Τζόνι Ντεπ ερμηνεύει τον Βοστονέζο κακοποιό Γουίτι Μπάλγκερ, πληροφοριοδότη του FBI στις δεκαετίες εβδομήντα και ογδόντα. Ακόμα ένα σκάνδαλο δηλαδή. Ο Τζόνι λοιπόν πλαιδιωμένος από Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κέβιν Μπέικον και Ντακότα Τζόνσον.
δφδδδ.jpg
(Νταϊάν Κρούγκερ)

spl1115104_001.jpg
(Έμιλυ Γουότσον)




Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top