Ο Μάνου Τσάο στο φετινό Rockwave

Για τα 20α γενέθλια του φεστιβάλ

Ο Μάνου Τσάο στο φετινό Rockwave
Ο πολυαγαπημένος Μάνου Τσάο επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια του Rockwave Festival, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στήνοντας ένα πάρτι ανάλογο των περιστάσεων στο TerraVibe, μαζί με τους Λα Βεντούρα.

Καλλιτέχνης που σέβεται το κοινό, με έναν μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές ευαισθησίες του με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη ρέγκε στην πανκ μουσικ�� και από τις ροκ στις έθνικ φόρμες, η μουσική του Μάνου Τσάο είναι ένα «χωνευτήρι» πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

Ανεξάρτητα από το εάν κανείς αγαπά τις μουσικές του, οι ζωντανές εμφανίσεις του Μάνου Τσάο, αποτελούν αξέχαστη μουσική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από «παλιόφιλους» εξαιρετικούς σολίστες: Τον Madjid στην κιθάρα, τον Φιλίπ Τεμπούλ στα ντραμς και τον Gambeat στο μπάσο. Τους συνδέουν δεσμοί χρόνων και σπουδαίες συναυλιακές συνευρέσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80, έπειτα ίδρυσε τους Mano Negra, μία μεγάλη μπάντα που έμπλεκε στα τραγούδια της το γαλικιανό ροκ με την ισπανόφωνη μουσική. Στην πραγματικότητα προσπάθησε μέσα από αυτή την πρώτη επαγγελματική μουσική απόπειρά του να συγκεράσει τις διαφορετικές πτυχές της καταγωγής του. Το 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές επιλογές της. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top