Τα έργα του Αλέκου Φασιανού σε έκθεση στη Μύκονο

Ανάμεσα τους και το περίφημο «Αδάμ και Εύα στην αυλή τους»

​Στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, παρουσιάζει τα έργα του από σήμερα 18 Ιουλίου, ο κορυφαίος εικαστικός Αλέκος Φασιανός.

Πρόκειται για έργα από τις πολύ δημοφιλείς σειρές του, τα οποία θα εκτίθενται ως τις 2 Αυγούστου, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Ανάμεσα τους θα είναι και το περίφημο «Αδάμ και Εύα στην αυλή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέκος Φασιανός έχει να παρουσιάσει έκθεση από το 2007, ενώ, το 2008, είχε κάνει έκθεση με κολάζ.
img_1794.jpg
Η δρ. Ιστορίας της Τέχνης, Νέλη Μισιρλή, στον κατάλογο της έκθεσης: «Φασιανός: Μυθολογίες του καθημερινού», που είχε πραγματοποιηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, σημείωσε για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο:
«Ο Φασιανός δεν διστάζει, µε τα ίδια πάντα αποτελέσματα, να χρησιμοποιήσει όλα τα υλικά και όλα τα είδη γραφικής ύλης, ακόμη δε, να υποστηρίξει το σχέδιο µε έγχρωμα κραγιόνια και ακουαρέλα.
fas1.jpg
Τότε, το χρώμα δεν διαρθρώνει, αλλά υποτάσσεται στη μουσική της γραμμής, στη σαφήνεια και στον δυναμισμό της. Και εκεί, που θα 'λεγε κανείς ότι το μνημειώδες εξυψώνει την παράσταση, ο λυρισμός της γραμμής τής προσδίδει τρυφερότητα, ρομαντισμό, ποίηση.
Με λίγες µόνο κινήσεις του χεριού, διαγράφεται ο άνδρας που τραγουδάει στο παλκοσένικο, n γυναίκα που ονειροπολεί στο παράθυρο, το ζευγάρι που ερωτοτροπεί, οι ποδηλάτες που τρέχουν, τα άλογα που καλπάζουν, και, γενικά, από κάθε σχέδιο, μεταδίδεται n χαρά της ζωής και n αλήθεια της ύπαρξης»
Πληροφορίες
Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15 - Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ.: 22890 27005.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top