Κάρλοβι Βάρι: Δείτε τα βραβεία του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η αυλαία έπεσε τπ περασμένο Σαββατοκύριακο

Κάρλοβι Βάρι: Δείτε τα βραβεία του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ ήταν ένας από τους σταρ που παρακολούθησαν την τελετή λήξης του 50ου φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, το Σηαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η Κρυστάλλινη Σφαίρα, το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης πήγε στην αμερικανική παραγωγή «Ο Μπομπ και τα δέντρα», σε σκηνοθεσία Ντιέγκο Ονγκάρο, με θέμα την ιστορία ενός ξυλοκόπου στη Μασαχουσέτη με κρυφή αγάπη για το γκολφ.

Το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Κοσοβάρο Βιζάρ Μορίνα για τη δραματική του ταινία «Babaj», η οποία αφηγείται τις περιπλανήσεις του 10χρονου Νόρι μεταξύ Κοσόβου και Γερμανίας.

Το ειδικό βραβείο για ανατολικοευρωπαϊκές παραγωγές «East of the West» απονεμήθηκε στη Λίλι Χόρβατ από την Ουγγαρία για την ταινία της «Το παιδί της Τετάρτης», με θέμα την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που εγκαταλείπει το γιοτ της στο ορφανοτροφείο όπου η ίδια μεγάλωσε.

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η Τσέχα Ελένα Τρεστίκοβα για το «Μάλορι» – που εξιστορεί τις προσπάθειες της ομώνυμης πρωταγωνίστριας να ξεκόψει από τα ναρκωτικά και να σταματήσει να ζει στον δρόμο.

Το ειδικό βραβείο της επιτροπής πήγε στην αυστριακή ταινία του Πέτερ Μπρούνερ «Αυτοί που πέφτουν, έχουν φτερά».

Τέλος, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας κέρδισαν οι Τσέχοι ηθοποιοί Κριστόφ Χάντεκ και Αλένα Μιχούλοβα αντίστοιχα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top