Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016

Ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής
Στην «Αναφορά στον Γκρέκο», το αυτοβιογραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, στηρίζεται η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος επιστρέφει κινηματογραφικά μετά τον «Ελ Γκρέκο» και το «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι», με μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει προσωρινό τίτλο «Αναφορά στον Ζορμπά».

Στην ταινία, «τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γ. Σμαραγδής.
sma2.jpg

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. «Θα γίνουν γυρίσματα στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στο Παρίσι και την Αντίμπ, στη Βιέννη και το Βερολίνο, καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην παραγωγή», ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης.

Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον συγγραφέα στα πιο ώριμα χρόνια της ζωής του. Την σύντροφό του Καζαντζάκη, Ελένη, θα υποδυθεί η Μαρίνα Καλογήρου και τον Γιώργο Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης. Βασικούς ρόλους στην ταινία κρατούν επίσης η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Ψάλτης στον ρόλο ενός καλόγερου.
sma3.jpg
(Ο Γιάννης Σμαραγδής)


Μάλιστα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο Γιάννης Σμαραγδής είπες μεταξύ άλλων: «Στην Ευρώπη του σήμερα όπου υπάρχουν εντάσεις και διαφοροποιήσεις, η τέχνη πρέπει να παίξει το ρόλο της, δηλαδή να ενώνει τους ανθρώπους και να τους δίνει δύναμη. Εμείς, οι άνθρωποι του κινηματογράφου το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη!

Σ’αυτήν λοιπόν την διεθνή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, θα γίνουν γυρίσματα στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στην Γαλλία, Παρίσι και Αντίπολη, στην Αυστρία, Βιέννη, στην Γερμανία, Βερολίνο καθώς και στην Κίνα μια χώρα που επίσης θα συμμετάσχει στην Παραγωγή. Άλλωστε, είμαστε σε διαπραγματεύσεις με μια εταιρεία.

Μέσα από την ταινία θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα προβληθεί η μεγάλη αλλά και ελκυστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και οι τόποι που έζησε, αγάπησε κα�� τον γοήτευσαν.
sma4.jpg

Ο μεγάλος Κρήτας αυγγραφέας έλεγε πως «αυτό που καθόρισε την ζωή του αλλά και το έργο του ήταν τα ταξίδια και τα όνειρα». Αυτό ακριβώς θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί μέσα από την ταινία.

Πριν παρουσιάσω τους ευρωπαίους συμπαραγωγούς και τους Έλληνες ηθοποιούς πρωταγωνιστές της ταινίας, επιτρέψτε μου να αναφέρω και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με την βοήθειά τους έφθασε η ταινία στο σημερινό της στάδιο:

Την αγαπητή κυρία Νέλλυ Κάτσου, τους Κρήτες Αντύπα Σηφάκη, Μιλτιάδη Καράτζη, Γιάννη Λεμπιδάκη, Αλέκο Δανδάλη και τους αδελφούς Αλεξάκη καθώς και τους Κρήτες, από το εξωτερικό, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία που εν καιρώ θα αναφέρω τα ονόματά τους.
sma6.jpg

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Μπάρλα τον δημιουργό του Ellines.com για την βοήθειά του καθώς και τον αγαπητό φίλο Τέρενς Κουϊκ που με την ιδιότητά του ως δημοσιογράφος στηρίζει το έργο μου επί χρόνια και συνεχίζει να το κάνει ακόμη και τώρα που μπερδεύτηκε και με την πολιτική… τον ευχαριστώ γι’ αυτό».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top