«Έφυγε» ο διακεκριμένος ζωγράφος Αριστείδης Βλάσσης

Το 1993 τιμήθηκε με το «Βραβείο Καζαντζάκη» από τον δήμο Ηρακλείου

«Έφυγε» ο διακεκριμένος ζωγράφος Αριστείδης Βλάσσης

Για την «γειτονιά των Αγγέλων» έφυγε το απόγευμα της Τρίτης (26/05) σε ηλικία 68 ετών ο διακεκριμένος ζωγράφος, Αριστείδης Βλάσσης.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1947 και έμεινε εκεί μέχρι το 1994, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα.

Τα κινητικά του προβλήματα δεν τον εμπόδισαν να διαπρέψει στην καλλιτεχνική του πορεία και να αφήσει ένα πολύ σημαντικό εικαστικό έργο.

Παρουσίασε 23 ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε 16 ομαδικές, ενώ έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στις συλλογές της Αγροτικής και Ιονικής Τράπεζας, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στην ΕΤΒΑ, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, στη συλλογή της Γκαλερί Racines, στις συλλογές Β. Φρυσίρα, Κ.Σχιζάκη και Ι. Γρυσπολάκη, στην Συνεταιριστική Τράπεζα, στην Τράπεζα Εργασίας κ.α.

Να σημειωθεί ότι ο Αριστείδης Βλάσσης είχε ακόμη φιλοτεχνήσει εξώφυλλα σε βιβλία και μελέτες, καθώς και σε ποιητικές συλλογές, ενώ το 1993 τιμήθηκε με το «Βραβείο Καζ��ντζάκη» από τον δήμο Ηρακλείου.

Όταν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, πληροφορήθηκε την δυσάρεστη είδηση, τον χαρακτήρισε ως μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες του τόπου μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κηδεία του Αριστείδη Βλάσση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top