ΦΩΤΟ: Εντοπίστηκε μαζικό μεσαιωνικό νεκροταφείο κάτω από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Σημαντική ανακάλυψη

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν ερευνητές που πραγματοποιούσαν ανασκαφές κάτω από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

φ2.jpg
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο μαζικό νεκροταφείο που ανάγεται στην εποχή του Μεσαίωνα φέρονται να υπάρχουν απομεινάρια από μέλη 1.300 ανθρώπων καθώς και 400 ολόκληροι σκελετοί.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί γνώριζαν για την ύπαρξη μαζικού τάφου στο σημείο αυτό και τον είχαν εντοπίσει στο Πανεπιστήμιο «St. John's College» του Κέιμπριτζ, τα ευρήματα αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες ώρες.

φ3.jpg
Να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι εικάζουν πως οι νεκροί έζησαν μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα.

Οι αποθανόντες φέρονται να είχαν αρχικά νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Ιωάννη του Ευαγγελιστή, όπου βρισκόταν στο σημείο αυτό, μέχρι το 1511.

Το γεγονός ότι στους περισσότερους τάφους δεν βρέθηκαν υπολείμματα από φέρετρα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για νεκροταφείο που δημιουργήθηκε για τους φτωχούς.
φ4.jpg

Κάποιοι από τους σκελετούς ανήκουν σε γυναίκες, ενώ τα οστά που μπορούν να ταυτοποιηθούν δείχνουν ότι οι νεκροί ήταν ηλικίας 25 με 45 ετών.

Κανένας από τους σκελετούς δεν ανήκει σε βρέφος, άρα -όπως αναφέρουν οι επιστήμονες- στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύονταν επίτοκες.

Μάλιστα, βρέθηκαν και φυτά κάτι που δείχνει ότι πήγαιναν οικογένειες των νεκρών στο σημείο και άφηναν λουλούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top