«Τρεις Αδελφές» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Από τις 20 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2015

«Τρεις Αδελφές»  στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Μία παράσταση με 6 αδελφές, παράλληλα σύμπαντα, ποίηση και αέναη κίνηση μέσα σ’ ένα τετράγωνο ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 20 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2015.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γεωργία Ανδρέου, μετά την πολυσυζητημένη παράσταση «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» (2011-2012), επιλέγει το κλασικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Τρεις Αδελφές» για να εισχωρήσει στις ρωγμές του χρόνου και να μιλήσει για τις ελπίδες και τους φόβους ενός κόσμου μουδιασμένου, ανέστιου, που παραπαίει ανάμεσα στην πρόθεση για αλλαγή και την απόφαση για δράση.

Οι τσεχωφικές ηρωίδες της παράστασης προτιμούν να είναι εγκλωβισμένες μεταξύ του χθες και του αύριο, γιατί γνωρίζουν ότι αν επιστρέψουν στο παρόν τους θα διαλυθούν.

Οι «Τρεις αδελφές», επιδιώκουν να φωτίσουν τους συσχετισμούς που συνδέουν το κλασικό έργο του Τσέχωφ με τον σύγχρονο δυτικό κόσμο, την ατομική και συλλογική διαδρομή από το χθες στο αύριο, τους μηχανισμούς κινητοποίησης και αδράνειας και τελικά την επώδυνη αλλά καθαρτική μετάβαση από το ημίφως των ψευδαισθήσεων στο ανελέητο φως της αλήθειας. Οι συνθήκες και τα πάθη των «Τριών αδελφών», ο κόσμος τους, μας είναι πολύ οικεία στο σημερινό αφιλόξενο κι εχθρικό τοπίο κρίσης, μαρασμού και αλλαγής.

Μέσα από ψιθύρους, σιωπές, ποίηση, παιχνίδι με το φως κι ένα αφαιρετικό σκηνικό που περικλείει τους θεατές και συνθλίβει τον χώρο και τον χρόνο, η σκηνοθέτης σκιαγραφεί με ρεαλιστικό και μαζί αλληγορικό τρόπο την πορεία προς την ατομική και κοινωνική ενηλικίωση των ηρωίδων του έργου, αλλά παράλληλα και του σύγχρονου δυτικού κόσμου που βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης & Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γεωργία Ανδρέου
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σπύρος Γραμμένος, Φωκίων Ζαρίκος, Βασιλική Κακοσαίου, Λένα Καρσίκη, Μαργαρίτα Λουμάκη, Γιάννης Παπαχαραλάμπους, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Βικτωρία Σαμοθράκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ναταλί Τσάβεζ, Ηλέκτρα Τσακαλία.
Μουσική – προτότυπη σύνθεση: Κώστας Δημουλέας
Κοστούμια – Σκηνικός χώρος: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Κινησιολογία: Γιάννα Μελλά
Make up artist: Βιργινία Τσιχλάκη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Σχέδιο προβολών: Νεφέλη Σωτηράκη Μπλακ
Φωτογραφίες: Ερρίκος Ανδρέου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Δεμέστιχα
Δραματουργική Επεξεργασία: Χαρά Μπακονικόλα, Χριστίνα Χατζηνικολάου, Άννα Σωτηριάδου
Βοηθός Σκηνοθ��τη: Φώτης Γαλανός

Θέατρο Τζένη Καρέζη,
Ακαδημίας 3, Αθήνα
τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3625520
Έναρξη Παραστάσεων: 20 Απρίλη 2015
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 13,00 € - 12,00€(προπώληση)
Φοιτητικό – Ανέργων: 8,00€
Ατέλεια: 5,00€
Προπώληση Εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top